FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV / UPDATE DDB, ultimatum pentru Rednic! Fanii i-au găsit înlocuitor: „Ne-a mai salvat o dată” » Ce spune „Puriul”

Gazeta a aflat că Dusan Uhrin este mutarea pe care fanii acționari ai lui Dinamo o pregătesc pentru salvarea de la retrogradare, în cazul în care Mircea Rednic eșuează în ultimele patru meciuri din 2021.
Gazeta a aflat că Dusan Uhrin este mutarea pe care fanii acționari ai lui Dinamo o pregătesc pentru salvarea de la retrogradare, în cazul în care Mircea Rednic eșuează în ultimele patru meciuri din 2021.

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 19:44 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 19:44

Gazeta a aflat că Dusan Uhrin este mutarea pe care fanii acționari ai lui Dinamo o pregătesc pentru salvarea de la retrogradare, în cazul în care Mircea Rednic eșuează în ultimele cinci meciuri din 2021.

UPDATE, 19:40. Mircea Rednic: „Dacă e vreo problemă, mă retrag”

Chiar înaintea meciului cu FCU Craiova, Rednic a comentat dezvăluirile GSP: „Dacă îl aduc pe Uhrin, n-am nimic împotrivă. Eu am venit să ajut Dinamo, la fel cum a venit Uhrin data trecută. Dar el de ce nu a rămas? Asta e, să vină el acum. N-am nimic împotrivă. Le-am spus fanilor că dacă e vreo problemă, mă retrag. Însă nu știu dacă e adevărat”.

Știrea inițială

Lupta pentru evitarea retrogradării a învolburat destul de tare apele la Dinamo în ultima perioadă. Presiunea pe Mircea Rednic vine din toate părțile. Conducerea așteaptă ca planul de reorganizare aprobat de Tribunal să fie susținut și de rezultate. 

Dezastrul are buletin! Dinamo, 14 meciuri fără victorie după remiza cu FCU Craiova
Dinamo - FCU Craiova 0-0
Dezastrul are buletin! Dinamo, 14 meciuri fără victorie după remiza cu FCU Craiova

Dusan Uhrin, soluție de avarie pentru Dinamo

Fanii acționari din Programul DDB i-au și transmis, de altfel, că nu vor ezita să-l schimbe dacă nu redresează echipa până la pauza de iarnă. Astfel, meciurile cu FCU Craiova (acasă), Academica Clinceni (deplasare), cu Chindia (acasă), cu Mioveni (deplasare) și cu Farul (acasă) sunt cruciale pentru viitorul lui Rednic la Dinamo. 

„Dacă nu ieșim din criză, vom apela din nou la Dușan Uhrin jr. El ne-a mai salvat o dată”, este varianta care circulă intens printre suporterii DDB. Antrenorul ceh e liber după ce a plecat în iulie de la Dinamo.

DDB, ultimatum pentru Rednic! Fanii i-au găsit înlocuitor: „Ne-a mai salvat o dată” » Ce spune „Puriul”
Dusan Uhrin e favoritul DDB

Cum poate fi demis Mircea Rednic de la Dinamo

Din informațiile GSP, după intrarea clubului Dinamo în insolvență, DDB a căpătat puteri sporite la nivel decizional. „Chiar dacă angajarea și demiterea antrenorului sunt treaba administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, și a administratorului special, Iuliu Mureșan, aceștia țin cont de părerile celor din DDB. Ei i-au și ales pe cei doi, n-au venit singuri la Dinamo. Deci, dacă DDB va cere demisia lui Rednic, așa se va întâmpla”, susțin sursele. 

„Dacă n-ar exista o relație bună cu DDB, Dinamo n-ar exista. În continuare cei de la DDB susțin supraviețuirea clubului din punct de vedere financiar”, a precizat Răzvan Zăvăleanu, joi seara, la Radio Dinamo 1948.

Potrivit legii, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) și Consiliul de Administrație sunt suspendate în perioada insolvenței, iar clubul este condus de administratorul special, Iuliu Mureșan, sub supravegherea administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Principala noastră preocupare astăzi este să repunem societatea pe linia de plutire. Depindem în primul rând de rezultatul sportiv. Sunt cele două planuri, sportiv și financiar-administrativ. Unul dintre ele merge foarte bine, iar celălalt merge din păcate foarte prost
Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo, la Radio Dinamo 1948

DDB decide transferurile la Dinamo

În acest moment, fanii din programul Doar Dinamo București au un cuvânt important în privința transferurilor de jucători. 

„PCH / DDB este președinte al Comitetului creditorilor, iar deciziile financiare importante, cum sunt transferurile de jucători, sunt luate în cadrul acestui for. Spre exemplu, dacă Dinamo primește o ofertă de 200.000 de euro pentru Sorescu, aceasta este analizată de toți cei cinci membri. Nu se mai pot face mișmașuri, ca înainte”, au explicat sursele GSP. 

Zăvăleanu a anunțat că din iarnă Dinamo va păstra în lot doar 25 de jucători, astfel încât bugetul salarial va scădea cu 1/6. „În acest moment sunt 42 înscriși la Ligă. Cei 25 care rămân din iarnă trebuie să se încadreze într-un buget salarial lunar, care în acest moment este de 150.000 de euro. Celor nou-veniți după intrarea în insolvență, care vor rămâne din cei 15, le vor fi renegociate salariile”, au mai dezvăluit sursele GSP. 

Austriacul Gluhakovici, ultimul adus de Rednic, este în afara bugetului și este plătit de un membru DDB, până la finalul anului, a explicat Răzvan Zăvăleanu.

Componența Comitetului creditorilor

  • 1. Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo – președinte 
  • 2. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) în reprezentarea Administrației Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii București – membru 
  • 3. Parc Hotels SA – membru 
  • 4. Centrul Medical Unirea SRL – membru 
  • 5. Iuhasz Marian Ignațiu – membru

De ce a plătit Rednic motorina

Antrenorul de 59 de ani s-a plâns, joi, că susținerea financiară a celor din DDB a scăzut de când a revenit el la Dinamo. Rednic a afirmat că a plătit din buzunarul lui asigurarea autocarului și motorina pentru deplasările la Buzău şi Ploieşti, unde Dinamo a susținut două amicale. 

Declarațiile „Puriului” au creat vâlvă în DDB. „În insolvență nu se mai fac cheltuieli fără o înștiințare prealabilă a conducerii. Rednic nu a făcut documente în acest sens, și de aceea a plătit el. La un club în insolvență sunt niște rigori ce trebuie respectate”, au precizat sursele GSP. Pe de altă parte, fanii DDB susțin că au alimentat din banii lor generatorul pentru instalația de nocturnă, la meciul cu CFR Cluj (0-3).

„Rednic își plătește din buzunar propriile ambiții”

Tehnicianul a strânit indignare în club și prin declarația potrivit căreia „deplasarea viitoare o plăteşte tot Rednic pentru că nu aveam bani”. E vorba despre deplasarea la Giurgiu, pentru meciul cu Academica Clinceni, de etapa viitoare. 

„Mircea a decis ca pentru jocul cu Clinceni să cazeze echipa la Giurgiu, o noapte. Clubul nu-și permite să facă această cheltuială. De la București la Giurgiu sunt 65 de kilometri, iar distanța poate fi parcursă într-o oră. În situația noastră, se poate merge în ziua meciului la Giurgiu”, susțin oameni apropiați grupării din Ștefan cel Mare. 

„Nu sunt probleme financiare la club. Rednic își plătește din buzunar propriile lui ambiții. Jucătorii sunt cu salariile la zi. DDB a virat zilele trecute 75.000 de euro, o parte importantă, Nicolae Badea a dat 40.000 de euro, iar Iuhasz tot cam atât”, susțin sursele GSP.

Retrogradarea, deși nu vreau să mă gândesc la așa ceva, e un scenariu posibil. Retrogradarea nu înseamnă intrarea în faliment a clubului Dinamo. Luptăm până la ultima secundă, până la ultima șansă astfel încât Dinamo să nu retrogradeze
Răzvan Zăvăleanu

Robert Niță a vorbit la GSP Live despre situația în care se află Mircea Rednic la Dinamo

PCH, anunț ferm în privința lui Mircea Rednic: „Vom fi prezenți!”
DINAMO - FCU CRAIOVA
PCH, anunț ferm în privința lui Mircea Rednic: „Vom fi prezenți!”
Ultimele detalii de la Dinamo » Măsura disperată a lui Rednic: ce le-a promis jucătorilor dacă înving FCU Craiova
DINAMO - FCU CRAIOVA
Ultimele detalii de la Dinamo » Măsura disperată a lui Rednic: ce le-a promis jucătorilor dacă înving FCU Craiova

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
2198251306893591
Lupu Liviu  •  27 Noiembrie 2021, 13:58

Ce poate face un antrenor cand are jucatori care nu au mai jucat de un an de zile ? Iar dupa primul antrenament se accidenteaza si nu mai ai ce face cu ei . Iar majoritatea celor adusi sunt sub nivelul juniorilor pe care -i mai foloseste Dinamo .

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  27 Noiembrie 2021, 11:45

Mai bine ar fi ca dupa cat 3, max 4 meciuri sa se schimbe antrenorul.

347655969058390
Ion Popescu  •  27 Noiembrie 2021, 10:50

Nu Rednic este de vina ci jucatorii si atmosfera de debandada. Ori cine vine tot aia este.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează