FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„N-am mai trăit așa ceva!” » Episod neplăcut pentru noul jucător al lui Dinamo: scandal cu trucare de meciuri

Atacantul Tomas Vestenicky (25 de ani) a semnat cu Dinamo
Atacantul Tomas Vestenicky (25 de ani) a semnat cu Dinamo

Articol de - Publicat marti, 19 octombrie 2021 21:09 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 21:20

Atacantul Tomas Vestenicky (25 de ani) a semnat cu Dinamo un contract până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pe încă un an. Slovacul a ajuns în Liga 1 printr-o conjunctură.

Tomas Vestenicky a plecat în vară de la KS Cracovia, după 5 ani, și a semnat pe 1 iulie cu formația rusă Chaika Peschanokopskoe, nou-promovată în Liga 2, cu ambiții mari. Nici nu a apucat să se usuce bine cereneala pe contractul său. 

A doua zi, Uniunea de Fotbal a Rusiei a anunțat retrogradarea echipei din Rostov în Liga 3, pentru trucarea unor meciuri în sezonul 2018-19.

Episod neplăcut pentru Tomas Vestenicky, noul jucător al lui Dinamo

„Nu am mai trăit așa ceva până acum”, le-a spus Tomas Vestenicky jurnaliștilor de la sport.sk.

„Ne-au anunțat vestea înainte de antrenament, iar majoritatea jucătorilor nici nu au mai vrut să meargă la pregătire. A fost un șoc pentru toată lumea. Nu e deloc plăcut să afli așa ceva cu doar o săptămână înainte de începerea competiției”.

Din acel moment, Tomas Vestenicky a rămas fără echipă, practic. Ca străin, el nu putea juca în Liga 3 din Rusia și a reziliat contractul după opt zile de la parafarea înțelegerii.

După despărțirea de Chaika Peschanokopskoe, atacantul slovac a mai avut două oferte de la cluburi din liga a II-a din Rusia, dar nu i-au convenit. „Dacă nu mi se potrivește niciuna, s-ar putea să mă întorc undeva mai aproape de casă”, spunea Tomas Vestenicky în iulie.

Tomas Vestenicky este un fotbalist care măsoară 1,78 metri. De-a lungul carierei, el a mai jucat la FC Nistra, AS Roma, Modena și Cracovia. Are 5 goluri pentru Cracovia, în 73 de partide, și valorează 300.000 de euro, conform Transfermarkt.

Slovacul a fost coechipier la KS Cracovia cu românii Sergiu Hanca și Cornel Râpă, dar și cu un alt ex-dinamovist, Rivaldinho. Om esențial pentru polonezi, lider al Cracoviei, Sergiu Hanca i-a schițat portretul lui Vestenicky pentru suporterii „câinilor”, declarând pentru Gazeta Sporturilor:

„A fost la noi și mie mi-a plăcut de el, n-o spun de complezență fiindcă a ajuns acum la Dinamo. Este puternic și are execuții. Nu prea pot să-mi dau seama care sunt cu exactitate punctele lui forte sau slabe întrucât nu a fost folosit constant. Dar când îl arunca în luptă, juca foarte bine, iar la antrenamente era printre cei mai buni.

Era băiat de vestiar, băiat de treabă, profesionist. Cu siguranță, va aduce un plus la Dinamo. Sper să fie o mutare de bun augur”.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Mureșan reacționează după „curățenia” lui Rednic: „Ne-am grăbit. Pe el l-a vrut Bonetti”

Noi tensiuni la Dinamo! » Mircea Rednic vrea să-l dea afară, dar fotbalistul refuză să plece + Încă un nume pe lista neagră

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  20 Octombrie 2021, 01:00

In Romania o sa fie invers! Desi o sa retrogradezi matematic cu Dinamo,a doua zi vei afla ca echipa s-a salvat de la retrogradare! De fapt,comisiile o vor salva iar de la retrogradare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close