FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC ARGEȘ

EXCLUSIV Fostul atacant de la FC Argeș și Dinamo prefațează barajul: „Cum să nu fie favorită?”

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 18:39 / Actualizat joi, 25 mai 2023 20:44

Jean Vlădoiu (54 de ani), fost fotbalist și oficial atât la FC Argeș, cât și la Dinamo, este convins că echipa din Trivale se va impune fără probleme în barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu trupa din Ștefan cel Mare.

  • Dinamo - FC Argeș, turul barajului de promovare/menținere în Superligă, se va juca luni, 29 mai, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Returul este prevăzut pe 3 iunie, în Trivale.

Jean Vlădoiu (54 de ani), ultima oară manager sportiv la FC Argeș, privește detașat barajul pentru menținere/promovare în Superliga dintre vulturii alb-violeți și câinii roșii. "Charlie" consideră că trupa din Trivale este mare favorită și o vede câștigătoare în ambele manșe. Turul e programat luni, de la ora 20:00, pe Arena Națională, iar returul sâmbătă, 3 iunie, la Pitești.

„Nu vreau să supăr pe nimeni. Ce pot să spun însă despre un baraj în care joacă o echipă de primă ligă, care trebuia să fie în play-off sau aproape de play-off, cu una care este în Liga 2, decimată, cu jucători tineri?

„Știm cu toții că FCSB este Steaua” » CNA, verdict după discursul manifest al lui Emil Grădinescu
CNA
„Știm cu toții că FCSB este Steaua” » CNA, verdict după discursul manifest al lui Emil Grădinescu

Părerea mea este că Dinamo are șanse minime, iar FC Argeș trebuie să câștige ambele meciuri. Diferența între cele două echipe este enormă. FC Argeș a ajuns la baraj din alte cauze, nu pentru că lotul nu are valoare. S-au făcut alte greșeli", a declarat Vlădoiu pentru GSP.

Fostul internațional a detaliat: „Cum să nu fie FC Argeș favorită în fața lui Dinamo? Vorbim totuși de alt nivel, echipă de Liga 1. Pentru copiii de la Dinamo este un baraj cu o încărcătură prea mare. 

Nu cred că Dinamo poate produce vreo surpriză, mai ales că a pierdut și câțiva jucători după ultimul meci. Nu cred că se poate ridica la nivelul ritmului pe care îl poate impune într-un joc bun FC Argeș. Dacă va fi alcătuită cea mai bună echipă, cu jucătorii cei mai în formă".

„Garita e greu de ținut"

Jean a adăugat: „Cunosc majoritatea jucătorilor de la FC Argeș, cei aduși de noi în vară, sunt capabili să facă diferența. Mă refer la Garita, care e foarte greu de ținut, mai ales că Dinamo și-a pierdut ambii fundași centrali. Mă bucur că și-a revenit Turda, după accidentare. 

El a fost o pierdere mare pentru noi, în turul campionatului. Dacă ar fi jucat alături de Cestor... Cestor, la care s-a renunțat foarte ușor după ce am plecat eu de la FC Argeș, a ajuns unul dintre cei mai buni jucători din Polonia".

Vlădoiu nu vrea să plătească polițe, dar își spune oful pe un ton civilizat. „Sigur, nu sunt eu în măsură să-i judec pe cei care au rămas la club și au luat aceste decizii. Sunt decizii pe care și le asumă. Eu și Andrei Prepeliță ne-am asumat tot ce am făcut în cei doi ani la FC Argeș. Eu spun că transferurile făcute vara trecută, în două săptămâni, au fost OK".

„Nucleul format de noi a dus greul"

„Charlie" are satisfacția că nucleul de jucători format cu Andrei Prepeliță a salvat-o, în cele din urmă, pe FC Argeș de la retrogradarea directă. 

„Am văzut că în ultimele meciuri a dus greul cam același nucleu de jucători format de noi în cele patru luni pe care le-am avut la dispoziție. Deci s-a ajuns tot la ei, deși antrenorii care s-au perindat după Prepeliță au făcut schimbări foarte dese". Prepeliță a fost demis după etapa a 15-a, când FC Argeș se afla pe locul 11, și înlocuit cu Marius Croitoru. În final, echipa a fost preluată de Bogdan Vintilă.

Fostul atacant de la FC Argeș și Dinamo prefațează barajul: „Cum să nu fie favorită?”
Jean Vlădoiu în tricoul lui FC Argeș

„Fără punctele lui Prepeliță nu mai erau în Liga 1"

Vlădoiu a ținut să evidențieze meritele lui Prepeliță, care a lăsat echipa cu 17 puncte, după primele 15 etape din actualul sezon regulat. 

„Sigur, nimeni nu se aștepta să existe sincopa aceea de 17 meciuri fără victorie. Pur și simplu, echipa a supraviețuit din punctele pe care am reușit să le facem în turul campionatului. Mai bine zis Andrei Prepeliță, eu am fost lângă staff. Dacă n-ar fi existat acele puncte, cu siguranță FC Argeș n-ar mai fi fost acum în Liga 1, din păcate". 

Fostul atacant de la FC Argeș și Dinamo prefațează barajul: „Cum să nu fie favorită?”
Jean Vlădoiu în tricoul lui Dinamo

După demiterea cuplului Vlădoiu-Prepeliță, FC Argeș a mai acumulat 10 puncte în sezonul regulat, apoi încă 10 în play-out.

„Nouă ni s-a impus tot timpul play-off-ul"

Fostul oficial piteștean spune că nu se aștepta ca FC Argeș să aibă emoții cu retrogradarea. 

„După părerea mea, a fost un șoc. Nu mă așteptam să se ajungă în situația asta. Nouă ni s-a impus tot timpul play-off-ul. Dacă am prins cu noroc play-off-ul, un sezon înainte, am zis că trebuie să mergem tot pe linia asta. Iar eu și Andrei ne-am dat seama că e foarte greu, neavând în pepiniera noastră copii pe care să-i promovăm și să formăm un nucleu de 4-5 născuți-crescuți în Argeș. Sunt copii buni, dar la 15, 16, 17 ani. N-ai cum să joci în prima ligă cu ei. Oamenii nu înțeleg lucrul ăsta".

„Eu și Andrei ne-am făcut treaba"

Jean Vlădoiu este bucuros că suporterii au revenit lângă echipă.

„Probabil că apreciază momentele acelea când noi eram în play-off, jucam cu cele mai bune echipe din România. Am bătut Farul, FCSB, CSU Craiova, Sepsi. Am jucat de la egal la egal cu echipe de top. Cu toate astea, oamenii n-au fost încântați de rezultate.

Singura dată când am simțit susținerea fanilor într-un număr foarte mare a fost la meciul din deplasare cu FC Voluntari, din Cupa României, pe care l-am pierdut 2-0, din păcate. Probabil se așteptau la mai mult din partea noastră, dar eu zic că, una peste alta, ne-am făcut treaba eu și Andrei Prepeliță".

Pentru noi, locul 4 în sezonul regulat a fost ceva de genul «mult noroc». OK, în fotbal e nevoie și de noroc, altfel nu poți să îndeplinești anumite obiective peste noapte, să ajungi în play-off și să termini sezonul regulat pe locul 4. După aceea, ni s-a transmis că locul 6 în play-off a fost o rușine. Un reproș că am bătut doar Voluntariul. Cam asta a fost perioada noastră.

Nu văd cum să se împiedice FC Argeș de Dinamo. Singura temere a fost în ultima etapă, când nu depindea doar ea. Știam că FC Argeș are un lot valoros și poate bate Petrolul, dar nu mă gândeam că cei de la Chindia va pierde cu Voluntari, acasă, pe stadionul lor. Acum nu am nicio emoție că FC Argeș nu va rămâne în prima ligă.

- Jean Vlădoiu, ex-manager sportiv FC Argeș

Citește și: 

Triplu campion cu Dinamo, protagonist la „thriller-ul” cu FC Argeș din 1979: „Dinamo a nimerit rău. FC Argeș pornește cu prima șansă în baraj”

A jucat la ambele echipe și dă verdictul înainte de Dinamo - FC Argeș: „Au un mic avantaj. Lucrurile au arătat îmbucurător acolo”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
istet10
istet10  •  30 Mai 2023, 18:09
Postat de blackknight pe 30 Mai 2023, 12:10

cine e acum prostu?!

TU.

blackknight
blackknight  •  30 Mai 2023, 12:10
Postat de istet10 pe 26 Mai 2023, 08:19

Pai si inaintea barajului de anul trecut cum era? Prost ai fost ca ai sperat anul trecut si mai prost esti anul asta.

cine e acum prostu?!

istet10
istet10  •  26 Mai 2023, 08:19
Postat de concret. pe 26 Mai 2023, 02:51

Hai nu mai spune... de aia la toate casele de pariuri Dinamo era favorita. Baietas, serios acum, esti prostia intruchipata. Fa-ti un bine si nu mai posta, nu ai ce sa demonstrezi***.

Pai si inaintea barajului de anul trecut cum era? Prost ai fost ca ai sperat anul trecut si mai prost esti anul asta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close