FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCU CRAIOVA 0-0

Cine îi mai salvează? 3 concluzii după derby-ul sărac Dinamo - FCU Craiova

Dinamo și FCU Craiova au dezamăgit în derby / FOTO: Raed Krishan +26   FOTO
Dinamo și FCU Craiova au dezamăgit în derby / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 09:00 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 09:17

Dinamo și FCU Craiova au remizat vineri seara, scor 0-0, într-un meci ce i-a îngândurat și mai mult pe susținătorii celor două rivale. Restanți la fotbal, câinii” și oltenii luptă acum braț la braț pentru evitarea retrogradării, în timp ce jocul lor lasă de dorit de la etapă la etapă.

Derby-ul din Ștefan cel Mare, sărac ca spectaculozitate, s-a încheiat indecis și n-a stopat criza celor două. Roș-albii rămân fără victorie din august, în timp ce oltenii nu reușesc să spargă gheața sub comanda lui Trică. În continuare, trei concluzii după remiza dintre Dinamo și FCU Craiova 1948:

Trică și-a desființat jucătorii în direct: „Zburați la voi în țară, avioanele sunt pregătite! Cine nu dă 100% pleacă!”
Dinamo - FCU Craiova 0-0
Trică și-a desființat jucătorii în direct: „Zburați la voi în țară, avioanele sunt pregătite! Cine nu dă 100% pleacă!”

1. Revirimentul lui FCU Craiova se amână 

FCU Craiova a avut o prestație ștearsă și la cel de-al doilea meci oficial de la revenirea lui Eugen Trică. Fără replică etapa trecută, în fața campioanei CFR, formația olteană n-a rupt gura târgului nici cu Dinamo, colega de suferință din clasament. 

Aseară, în Ștefan cel Mare, cu excepția barei lui Raicea, alb-albaștrii au avut doar jumătăți de ocazii sau șuturi fără vlagă la poarta lui Iliev, astfel că „șocul” așteptat de familia Mititelu mai întârzie. Ce-i drept, „Jose” are de-a face cu un lot ce și-a arătat limitele atât în mandatul lui Mutu, cât și în scurta perioadă în care echipa a fost pe mâna lui Stoican

Fotbaliști precum Sidibe, Ondaan sau Gajic, toți veniți în campania îndrăzneață din vară, au dezamăgit constant până acum, așa că o remaniere de proporții nu e exclusă în pauza competițională. De altfel, Trică și-a criticat dur jucătorii după meci, fotbaliștii străini fiind principalii vizați.

2. De ce i-a mai adus? Cifre dezastruoase pentru fotbaliștii transferați de Rednic

Nu doar că Mircea Rednic n-a bifat nicio victorie de când a preluat-o pe Dinamo, însă nici jucătorii ceruți de tehnician nu și-au pus în vreun fel amprenta pe jocul roș-albilor

Semn că mitul cu „inspirația la transferuri”, erodat puțin câte puțin în precedentele mandate, s-a spulberat definitiv. De când s-a reîntors în Ștefan cel Mare, Rednic a adus 6 jucători: Espinosa, Kainourgios, Cătălin Carp, Gluhakovic, Vestenicky și Nunic. 

Bilanțul lor e dezastruos: cei șase n-au izbutit să înscrie sau să ofere o pasă decisivă. Mai mult, unii dintre ei nu sunt nici titulari. Vestenicky „lustruiește” banca, Espinosa a ajuns spectator de lux, Nunic a intrat doar din postura de rezervă.

3. Cine îi mai salvează? 3 strategii eșuate în 17 etape 

Transferurile lui Rednic tind să devină fail-uri în lanț, însă nici ceilalți jucători sosiți de-a lungul sezonului nu reușesc să redreseze corabia

Penultimii în clasament, „câinii” au toate motivele să-și pună mâinile în cap: toate strategiile folosite în acest campionat au dat greș. Fără excepție! 

Bonetti a început sezonul mizând pe tineri, la care a renunțat rapid când a realizat că nu apar rezultatele. A urmat campania lui Iuliu Mureșan, administratorul special aducând nouă jucatori după ce FIFA le-a ridicat dinamoviștilor interdicția la transferuri. În frunte cu Torje, Pinto sau Matei, și aceștia au dezamăgit! 

Trei strategii diferite au eșuat la Dinamo în 17 etape, astfel că penultimul loc nu-i deloc o surpriză pentru roș-albi. Dacă o minune nu se întâmplă în iarnă, Dinamo are șanse mari să bifeze prima retrogradare din istorie!

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Dinamo - FCU Craiova 0-0

+22 FOTO

VIDEO Giani Kiriță, declarații după Dinamo - FCU Craiova: „Am fost și-n vestiar. Le-am spus că e un pas în față”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Trică și-a desființat jucătorii în direct: „Zburați la voi în țară, avioanele sunt pregătite! Cine nu dă 100% pleacă!”

Mircea Rednic a comis-o la finalul interviului: „Aoleu, iar îmi fac notificare de la insolvență. N-am voie să zic”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
dd_696
dd_696  •  28 Noiembrie 2021, 14:58

"Semn că mitul cu „inspirația la transferuri”, erodat puțin câte puțin în precedentele mandate, s-a spulberat definitiv" ALOOOO RE tardziiii!!! asta e o echipa praf din toaTE PUNCTELE DE VEDERE CARE NU ISI POATE PERMITE MAI NIMIC!! De unde fotbalisti uni in conditiile astea????!!!!! gheisepeu' nu te-ai dsfiintat inca - mai stai cu 3 jurnalistii de 2 parale pana cand ??? AFARA!

creeperno115
creeperno115  •  27 Noiembrie 2021, 22:40

Daca luau rosul ala, sigur ii bateam si n-aveau nici penalty

catalin.palcu
catalin.palcu  •  27 Noiembrie 2021, 13:35

Urlati ca istericii de un penalty la care s-au vazut ceva circumstante doar pe reluari ( desi si Raicea era cu mana pe Radu, ala nu e fault in atac?), dar uitati f convenabil de un al 2 lea galben mare cat Casa Poporului pt olteanul de pe partea lor dreapta. A 2a oara sezonul asta cand arbitrul refuza sa acorde o eliminare f clara, celalalt a fost la Farul. Plus ca penaltiuri neacordate au mai fost si vor mai fi, iar unele se mai si rateaza.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează