FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”

Sorin Colceag ar urma să pregătească prima echipă a „câinilor” în următoarele săptămâni / Captură GSP Live
Sorin Colceag ar urma să pregătească prima echipă a „câinilor” în următoarele săptămâni / Captură GSP Live

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 22:06

Sorin Colceag (49 de ani), tehnicianul „satelitului” lui Dinamo, ar urma să pregătească prima echipă a „câinilor” în următoarele săptămâni. E anunțul făcut astăzi de către administratorul special Iuliu Mureșan, într-o perioadă în care roș-albii caută de zor un antrenor după îndepărtarea lui Dario Bonetti. 

Până când Dinamo își va instala un antrenor consacrat, „câinii” apelează la o variantă din propria curte. Iuliu Mureșan a anunțat astăzi că Sorin Colceag va antrena prima echipă cel puțin pentru următoarele două meciuri, cu FC Botoșani și Ripensia Timișoara. 

În luna aprilie, la scurt timp după ce a fost instalat la „satelit”, Sorin Colceag a acceptat invitația de a participa la GSP Live. Tehnicianul și-a expus filosofia și a vorbit pe larg despre situația jucătorilor tineri din Ștefan cel Mare. Adică cei alături de care ar urma să lucreze în perioada următoare. 

Mesaj lui Sorin Colceag pentru jucătorii tineri de la Dinamo: „Să iasă din zona de supărare și să dea mai mult”

„Sunt jucători care îți arată o anumită calitate, dar sunt cu frâna de mână trasă. Vii, te antrenezi cu prima echipă, ai speranța că vei fi acolo și, dintr-odată, vezi că te duci și joci cu echipa a doua a Chiajnei. Nu e chiar foarte ușor. Mai ales că sunt tineri. E greu să te adaptezi într-un timp scurt. 

Sperăm că, la un moment dat, să iasă din zona supărare și să încerce să dea mai mult. Să scoată mai mult din ei pentru ei. (...) Dar valoarea nu ți-o ia nimeni. Acesta e mesajul pe care noi vrem să-l transmitem. Trebuie să dai întotdeauna 100%! Profită de fiecare ocazie pe care o ai, indiferent dacă joci la prima echipă sau la a doua echipă. Prin ceea ce faci, creează-ți șanse, nu le aștepta”, a spus Colceag în aprilie, la GSP Live. 

Obișnuit cu haosul! Noul antrenor al lui Dinamo, marcat de ultima experiență importantă: „Probleme, datorii, patronul a oprit finanțarea!”
DINAMO
Obișnuit cu haosul! Noul antrenor al lui Dinamo, marcat de ultima experiență importantă: „Probleme, datorii, patronul a oprit finanțarea!”

Sorin Colceag: „Pot veni din spate jucători care să fie de nivelul lui Dinamo”

Colceag afirma la acel moment că, în ciuda problemelor financiare din club, Academia lui Dinamo poate produce în continuare jucători care să facă pasul la prima echipă.

„Sunt jucători care au jucat numai la echipa a doua: Țone, de exemplu, are o perspectivă foarte bună. Mai sunt generațiile 2003, 2004, 2005, mai pot veni din spate jucători care să fie de nivelul lui Dinamo. Dar trebuie să avem răbdare cu ei. E nevoie de o conjunctură favorabilă. Noi, ca animale sociale, suntem rodul mediului în care trăim. Așa că un mediu propice favorizează creșterea”, a explicat Colceag. 

Dinamo, la nivel de centru, oferă posibilitatea jucătorilor să-și creeze o carieră: prin pregătire, prin jocuri. Așa cum e Dinamo, a fost întotdeauna un club care a susținut jucătorii din propria pepinieră. Față de alte cluburi din Liga 1, Dinamo e, totuși, într-o poziție OK - Sorin Colceag

Sorin Colceag: „Am crescut în atmosfera Dinamo”

La finalul anilor '90, Sorin Colceag a evoluat o scurtă perioadă pentru Dinamo, într-o perioadă în care Mircea Lucescu formase o generație de invidiat. Deși a evoluat puțin pentru „câini”, Colceag a mărturisit că experiența din Ștefan cel Mare a fost un vis devenit realitate:

„A fost o experiență extraordinară să joc la Dinamo. În primul rând, toți din familia mea au fost dinamoviști. Fratele meu e fan Dinamo, am crescut în atmosfera Dinamo. 

Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul. Idolatrizând jucătorii lui Dinamo, ajungi să te trezești că urci într-un autocar plin de vedete. Din momentul ăla, viața ta e înlănțuită de acei fotbaliști. A fost o experiență fantastică, a fost un mix foarte frumos făcut de Mircea Lucescu, cu jucători tineri și jucători experimentați. Erau generații de dinamoviști puri, cu jucători crescuți în «Groapă».”

Iuliu Mureșan, vot de încredere pentru Sorin Colceag

Sorin Colceag a demonstrat că se pricepe și în perioada în care a fost la Zimbru Chișinău. El acum era la noi în club la echipa a doua și am văzut cum lucrează. Plus că m-am gândit că nu vreau să numesc un antrenor pentru o etapă. Sigur va fi pe bancă la meciul cu Botoșani, dar și marți la meciul de Cupă, cu Ripensia Timișoara. 

Și va mai sta și după aceea, pentru că eu consider că un antrenor are nevoie de timp pentru a-și impune strategia. Sunt momente când cariera unui antrenor depinde de o șansă. Aceasta poate fi șansa lui Sorin Colceag - Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo, potrivit digisport.ro

Filosofia antrenorului ales de Iuliu Mureșan » Ce mesaj le transmite tinerilor și ce amintiri are de la Dinamo: „Dintr-odată, te trezești că îți îndeplinești visul”
Sorin Colceag, noul antrenor de la Dinamo

Cine este Sorin Colceag?

Fost jucător la Dinamo la finalul anilor 80, apoi jucător la echipe precum U Cluj, FC Național, NK Zagreb, FC Argeș și Viktoria Plzen, Sorin Colceag și-a început cariera de antrenor la clubul din Popești Leordeni. Colceag a condus reprezentativele U16 și U17 ale României și a petrecut cea mai lungă perioadă în antrenorat la Zimbru Chișinău, pe care a pregătit-o între august 2018 și iulie 2019. Din aprilie 2021, a devenit antrenor la „satelitul” din Liga 3 al lui Dinamo. 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo are antrenor! Iuliu Mureșan a făcut anunțul: „A demonstrat că se pricepe”

Sancțiuni drastice după FCSB - Dinamo » Ce suspendare a primit Steliano Filip + Amenzile celor două cluburi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
creeperno115
creeperno115  •  15 Septembrie 2021, 22:49

Mult succes!

dd.x
dd.x  •  15 Septembrie 2021, 20:21

colceag? ca sa nu fie femeia de serviciu ...

sibelius
sibelius  •  15 Septembrie 2021, 18:42
Postat de 22robert03 pe 15 Septembrie 2021, 18:32

Mihai Iosif varianta Dinamo

Nu poti sa-i compari. Colceag are voie sa dea indicatii si a fost un portar decent. Echipa nu prea are.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează