FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Tot răul spre bine pentru Dinamo după dezertările jucătorilor spanioli? „«Câinii» să nu-și facă griji! Va ajunge mare!”

Dinamo
Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 11:01 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 13:07

Dinamo se vede nevoită să se lase pe mâinile unor începători între buturi, după plecările lui Tomas Mejias și Rene Roman. Începând de diseară, de la meciul cu Hermannstadt, partidă ce va începe la ora 19:00, Mihai Eșanu (22 de ani) va apăra. 

Ionel Gane se va baza pe Mihai Eșanu, care a mai bifat 45 de minute în Liga 1, la meciul cu Chindia (0-1), partida de debut a lui Cosmin Contra în al doilea său mandat, iar rezerva lui va fi Aleksander Mitrovic, 17 ani. Amândoi crescuți la Academia din Ștefan cel Mare. 

Gazeta Sporturilor vă prezintă câteva detalii despre noul titular dintre buturile „câinilor”, fost campion la juniori A în 2017 cu Dinamo, pregătită la acea vreme de Florin Bratu.

Mihai Eșanu, „temperamental”

De fapt, chiar de aici începe caracterizarea tânărului goal-keeper. În finala cu Viitorul, pe care Dinamo avea să și-o adjudece la penalty-urile de departajare, Florin Bratu a decis să-l înlocuiască pe Eșanu tocmai în minutele de final, la scorul de 0-0. Ideea nu a fost pe placul portarului, care a făcut o adevărată criză de nervi pe teren, inițial, nedorind să părăsească gazonul! 

EXCLUSIV Tot răul spre bine pentru Dinamo după dezertările jucătorilor spanioli? „«Câinii» să nu-și facă griji! Va ajunge mare!”
Mihai Eșanu, Dinamo

„A fost ideea lui Bratone, a zis că-l bagă pe Costache, că simte el că are noroc și ratează adversarul. Ca fapt divers, Costache s-a și lăsat de atunci. Până la urmă, așa a fost, a dat unul de la Viitorul în bară și-am ieșit campioni. Revenind la Eșanu, pe mine m-a luat cu rău când am văzut că-l scoate. A venit Mihai și mi-a zis: «Domnu' Gabi, eu nu ies niciodată de pe teren! Am muncit până acum să nu fiu campion?!». 

Cu chiu, cu vai, l-am convins să iasă, e foarte temperamental. Dar țineți minte ce vă zic acum: Eșanu e mai talentat decât Mejias și Rene la un loc. OK, spaniolii au experiență, dar românul e bun, bun. Și Mitrovic e foarte talentat, e foarte bun, știu ce am crescut la Dinamo, «câinii» să nu-și facă griji, că mâinile puștilor sunt sigure”, a explicat Gabriel Răduță, fostul manager al academiei dinamoviste.

Mihai Eșanu nu a fost pe placul șefilor lui Dinamo: „Nu e bun, nu-l operăm la Istanbul”

Oficialii „câinilor” nu l-au mai băgat apoi în seamă pe Eșanu. „L-am dus eu la Juventus Colentina, în liga secundă. Acolo, a avut o accidentare la genunchi de a stat 8 luni pe bară. Nimeni nu avea încredere în el la club. Ca să vă dați seama, șefii au zis că nu merită să-l trimită la Acibadem în Turcia, pentru intervenția chirurgicală, fiindcă nu va mai rămâne mult la Dinamo, voiau să scape de el. 

«Nu e portar bun», am auzit de la ei, marii specialiști. Mihai a fost operat în România pe 5 lei, dar i-a reușit intervenția! Alții, care au luat Dinamo la mișto, au putut fi operați la Istanbul. În fine”, a mai mărturisit Răduță.

EXCLUSIV Tot răul spre bine pentru Dinamo după dezertările jucătorilor spanioli? „«Câinii» să nu-și facă griji! Va ajunge mare!”
Gabriel Răduță

Gabriel Răduță: „Eșanu o să fie mare”

Tot el l-a direcționat către Farul Constanța. „Dinamo nu-l mai primea la antrenamente. Zicea că are un kilogram, două, în plus, se legau de orice. Dusan Uhrin, probabil, pus de șefi, a zis că nu mai vină la pregătiri. La un moment dat, Eșanu rămăsese pe lângă. L-am luat eu câteva luni să se antreneze la juniori, campionatul trecut. 

S-a schimbat antrenorul, a venit pandemia, Mihai a revenit la prima echipă. Mai întâi, la antrenamente. Ghinionul lui e că atrage salariile neplătite: a stat vreo 6-7 luni la rând fără bani primiți de la Dinamo și de la Juventus Colentina! Acum, iar a nimerit într-o situație de genul ăsta. Măcar să-și facă un nume, cred că asta îl interesează acum. Culmea, alții credeau că e terminat pentru marea performanță, dar Eșanu o să fie mare”, a punctat Răduță.

25.000 euroera salariul lunar al lui Rene în Ștefan cel Mare

20.000 euroera salariul lunar al lui Mejias la Dinamo, 12.000 de euro plătit de Middlesbrough și 8.000 de euro de Dinamo

6.000 leieste salariul lunar al lui Eșanu

Am auzit de atâtea ori că românii crescuți la academia lui Dinamo nu sunt buni, de mi-e și silă de cei ce au zis-o! Le-o crăpa și lor obrazul de rușine?! Ăștia sunt bază, oameni buni, copiii crescuți la Dinamo, veți vedea! - Gabriel Răduță

VIDEO. Dumitru Dragomir: „Ionuț Negoiță are de luat bani de la Dinamo”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Zi decisivă la Dinamo: termenul limită pentru plata a două restanțe! Cum pot ajunge „câinii” la depunctare

Pablo Cortacero, pus la zid de un fost atacant al lui Dinamo: „Poți sau nu poți să fii conducător? Cum să păcălești atât?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
creeperno
creeperno  •  13 Ianuarie 2021, 22:46

Ai dreptate

catalin.palcu
catalin.palcu  •  13 Ianuarie 2021, 21:42
Postat de simonhalep pe 13 Ianuarie 2021, 14:08

Greu mai moare echipa asta sovietică a fostei securități comuniste! Hai odată cu falimentul ăla!

E Dinamo sovietica cum e Real Madrid francoista. Hai sa fim seriosi, discutam de acum 72 de ani in urma !

malkin71
malkin71  •  13 Ianuarie 2021, 14:09

Bosorogii aia adusi de Contra pe contracte grele erau niste glume, nu i-as baga nici la judeteana, copilul asta sa prinda incredere, asta ii trebuie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close