FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Ionuț Negoiță nu mai bagă bani la Dinamo, s-a abonat la conturile lui Mircea Rednic! E incredibil ce face patronul

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2019 11:38

Ionuț Negoiță nu mai bagă bani la Dinamo, s-a abonat la împrumuturile lui Rednic, și, mai nou, cum intră bani în club, îi și scoate prin alte firme de-ale sale.

Ionuț Negoiță s-a abonat la conturile lui Mircea Rednic! "Puriul" a oferit zilele trecute lui Dinamo un nou împrumut de 50.000 de euro pentru a ajuta clubul să funcționeze la nivel optim. Dar de ce sunt conturile clubului goale deși în martie a intrat o tranșă din drepturile de televizare? Conform surselor Gazetei, conturile clubului au fost golite chiar de Ionuț Negoiță! În vistieria „câinilor” mai erau 100.000 de euro, dar Negoiță a scos toți banii.

Plăți între firmele prietene

Finanțatorul nu a retras pur și simplu banii, ci a ordonat să fie plătite mai multe datorii pe care Dinamo le avea către diverse firme din grupul RIN.
Clubul a beneficiat de servicii cum ar fi catering sau cazări în hotelurile deținute de Negoiță, la prețuri impuse de afacerist. Pe românește, Negoiță a luat bani din „buzunarul” Dinamo și i-a băgat în „buzunarul” mult mai mare al grupului de firme pe care îl patronează, lăsând echipa în situația disperată de a apela pentru a treia oară la buzunarul lui Rednic.

„Puriul” se transformă, pe zi ce trece, în antrenor-manager-finanțator al echipei din Ștefan cel Mare, iar pe Negoiță pare că nu îl deranjează deloc acest aspect, ba chiar îi convine. 

„Este un gest frumos pe care Rednic l-a făcut. Ne-a împrumutat pentru câteva zile. Depinde cât durează până intră banii din drepturile TV. În mod normal, plăţile sunt planificate pentru data de 15 ianuarie. Deci, practic, noi într-o săptămână putem să-i dăm banii înapoi, cu mulţumirile de rigoare. Nu cu dobândă. Nu există aşa ceva”Alexandru David, ex-președinte Dinamo, în ianuarie

„Am făcut din nou un efort, am împrumutat clubul. Sunt dispus să fac orice ca atmosfera să fie bună, ca băieții să fie cu salariile la zi”
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

„Nu mi se pare o construcţie sănătoasă, îi creşte prea mult puterea, antrenorul e antrenor, nu e proprietar. Când dai bani, devii proprietar. Rednic nu e nici Hagi, nici Negoiţă, e o struţo-cămilă. Cred că nimeni nu dă bani de pomană, dă bani din interes. Nu e treaba lui să dea bani, treaba lui e să antreneze!”Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

350.000 €este suma totală pe care Rednic a virat-o în conturile lui Dinamo sub forma a trei împrumuturi

54este locul pe care îl ocupă Negoiță în topul milionarilor din România, făcut de Capital. Acesta a fost creditat, în decembrie 2018, cu o avere de 100 de milioane de euro

Contract cu LPF

În contractele de împrumut pe care „Puriul” le semnează cu Dinamo este stipulat clar că antrenorul va primi banii înapoi direct de la Liga Profesionistă în momentul în care forul va livra o nouă tranșă a drepturilor de televizare. Astfel, antrenorul se asigură că nu poate fi păcălit de Ionuț Negoiță și că își primește banii înapoi negreșit. 

Nu-l suportă, dar îi plac banii lui

Gazeta a mai scris despre relația rece pe care Negoiță o are cu Mircea Rednic. Omul de afaceri s-a opus vehement în momentul în care Alexandru David și Bogdan Bălănescu au hotărât să îl înlocuiască pe Claudiu Niculescu cu „Puriul”. Într-un final, Negoiță a acceptat, dar cu condiția să nu aibă întâlniri directe cu tehnicianul, iar relația dintre cei doi să fie mediată de fostul președinte, David. Acum, după ce David a plecat de la Dinamo, Negoiță a acceptat, în ciuda antipatiilor, să se întâlnească cu Rednic și i-a propus acestuia să cumpere Dinamo în rate, care ar putea să se întindă pe patru sau cinci ani. 

Prime aduse de acasă!

Pe lângă banii pe care i-a împrumutat clubului, Rednic le-a oferit jucătorilor săi mai multe prime în acest sezon. ”Puriul„ a refuzat să își încaseze salariul lunar de 10.000 de euro și le-a împărțit acești bani lui Nistor și colegilor săi. După victoria de la Sepsi, 1-0, din sezonul regulat, Mircea chiar a suplimentat pe lângă salariu o sumă de 5.000 de euro, pentru a da prime egale tuturor jucătorilor, chiar și celor care nu au jucat.

Vezi și: 

Mattia Montini, cazul ciudat de la Dinamo » E atacantul nedreptățit de Mircea Rednic? Ce riscă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
1745flo
1745flo  •  15 Aprilie 2019, 18:40

De parca Negoita ar fi bagat vreodata cu adevarat bani la echipa!

mosvasile
mosvasile  •  15 Aprilie 2019, 17:47

Daca o fi fost adevarata stirea ca Zenit Sankt Petersburg a facut o oferta de 800 de mii pentru Montini,nici acum nu pot sa pricep cum de a refuzat Negoita oferta!Tocmai el, care l-a dat pe Nedelcearu cu 600 de mii si nu ar fi zis "nu", nici la oferta de 400 de mii facuta de Becali, pentru Nistor?

rocky2
rocky2  •  15 Aprilie 2019, 16:02
Postat de babahuba pe 15 Aprilie 2019, 12:51

Mai pe romaneste, o mulge pe Dinamo...

Sa vezi ciobanul ce mai mulge la fcsb, face si telemea!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează