FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. O nouă înfățișare în dosarul bancrutei frauduloase de care a fost acuzat Ionuț Negoiță » Decizia de azi

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 11:22 / Actualizat joi, 18 martie 2021 11:34

În timp ce fanii dinamoviști îl așteptau în zadar pe Pablo Cortacero pentru procesul dintre spaniol și oamenii din DDB, o altă speță s-a aflat astăzi pe masa judecătorilor: cea în care se analizează modul în care Ionuț Negoiță a scos-o pe Dinamo din insolvență. 

Astăzi, a fost un nou termen în privința dosarului pe care Ionuț Negoiță îl are, acuzat fiind de bancrută frauduloasă, fostul patron al „câinilor” fiind trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Omul de afaceri este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă. 

Așa cum Gazeta Sporturilor v-a anunțat de două săptămâni, s-a ajuns la o nouă amânare, întrucât expertul a transmis de la bun început că expertiza nu va fi gata mai devreme de vara 2021, estimând lunile iunie-iulie. Cum expertiza nu a fost depusă la dosar, s-a amânat o decizie, iar următoarea înfățișare va avea loc pe 13 mai. Este un termen de control, întrucât nici atunci nu se estimează a se soluționa speța. 

Procurorii anchetează ieșirea lui Dinamo din insolvență

Dosarul priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiţie la finalul anului 2017. Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.

„La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, au transmis sursele GSP la începutul lunii martie.

VIDEO Ionuț Negoiță, radiografia celor 8 ani de la Dinamo: „Am preluat un club ca și mort!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Pablo Cortacero vs. DDB » Spaniolul nu și-a făcut apariția la tribunal! Suporterii l-au amenințat: „Vino să te vedem pentru ultima dată. RIP Cortazero”

EXCLUSIV Strigăt de ajutor pentru Dinamo: „Ajutați-ne, trăim cea mai mare înșelătorie din fotbal!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează