FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 1-0

Dinamo - Poli Iași 1-0 // VIDEO+FOTO » „Câinii” respiră » Dinamo e la 2 puncte de play-off după prima victorie din ultimele 4 etape

Articol de , - Publicat vineri, 29 noiembrie 2019 22:30

Dinamo a învins-o pe Poli Iași, scor 1-0, în etapa #18 din Liga 1. Singura reușită a partidei a fost semnată de Slavko Perovic (30 de ani, atacant), în minutul 47.

După acest rezultat, Dinamo a urcat, cel puțin temporar, pe poziția a 7-a a clasamentului, la doar 2 puncte de FCSB, ocupanta ultimului loc de play-off, care are însă un meci mai puțin. Mâine va juca la Voluntari. Poli Iași va rămâne pe locul 9 după această înfrângere, indiferent de celelalte rezultate ale rundei.

CRONICA MECIULUI: Mini-Nistor, Mini-Dinamo

Căpitanul n-a prins cea mai bună zi, iar Dinamo a suferit. Perovici a înscris însă de 3 puncte la singura sclipire a ”decarului”.

Dinamo, neînvinsă acasă din vară, 5 victorii două remize, Poli fără victorie "afară" tot din vară, de la un 2-1 cu FCSB. Și cu 8 absențe la ora meciului din "Groapă"! Altfel spus, meci de 1 solist, confirmat în cele din urmă și de rezultatul final, 1-0, însă departe de spectacolul așteptat.

În iarbă, cu un moral deloc strălucit după 3 partide la rând fără victorie și un Dan Nistor discret, roș-albii au acționat confuz. Nici măcar n-au avut inteligența de a forța în zona lui Breeveld, o improvizație a lui Mihai Teja în centrul defensivei ieșene, deseori nesigur.

Astfel că, la pauză, bilanțul a fost unul extrem de modest. Două semiocazii, loviturile de cap expediate de Perovici și Mihai Popescu, în contul "câinilor", două replici în dreptul ieșenilor, ambele semnate de Loshaj. Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al amfitrionilor, a tras prompt semnalul de alarmă: "Avem o construcție lentă. Suntem statici. Dacă vom continua așa, sigur nu vom câștiga".
L-a auzit Nistor, care i-a pus balonul pe frunte lui Perovici la prima lovitură liberă a părții secunde. Iar sârbul n-a iertat: 1-0. Însă marele declick s-a lăsat în continuare așteptat.

Nici Dinamo nu s-a dezlănțuit cu adevărat, dar nici Poli, cu excepția unei ocazii, irosite de Andrei Cristea, n-a reușit să-i pună cine știe ce probleme.

Sorescu ar fi putut închide conturile pe final (81), însă a nimerit bara. Iar eliminarea lui Loshaj (82), în lipsa ideilor lui Nistor, n-a fost fructificată de "câini". Nici măcar de-o ocazie n-a mai ieșit.

"A fost un meci foarte dificil. Nu mă așteptam să jucăm atât de slab în prima parte. La pauză a fost scandal la cabine. Trebuia să reacționăm"
Slavko Perovici, atacant Dinamo

"Am început slab în ultimele meciuri. Important e că ne-am mobilizat la reluare. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost la pauză în vestiar. Rămâne secretul nostru"
Ioan Filip, mijlocaș Dinamo

"Înainte de 0-1 am avut și noi ocazii, dar nu ne-a intrat. N-a fost să fie. Au contat și absenții din echipă"
Nicandro Breeveld, fundaș Poli Iași

1362 de spectatoriau asistat la meciul din această seară

Dinamo - Poli Iași 1-0

+21 FOTO

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljic, Mihai Popescu, Corbu - Mrzljak, Filip - Sorescu, Nistor, Moldoveanu - Perovic
Rezerve: Straton, Grigore, Bejan, Moura, Răuță, Montini, Popa
Antrenor: Dusan Uhrin jr. 

Poli Iași: Rusu - Cabral, Breeveld, Frăsinescu, Bădic - Passaglia, Loshaj - Horșia, Albis, Francisc Cristea - Andrei Cristea
Rezerve: Cobrea, Andrei Radu, Hazan, Bălan, Onea, Hațiegan, Bîrnoi
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: Dinamo 
Arbitru: Iulian Călin (Argeș) / Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Florin Neacșu (Argeș)

Vezi și:

Ierarhia unde FCSB și Dinamo nu există! Florinel Coman și Dan Nistor, interziși

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
zecs93
zecs93  •  02 Decembrie 2019, 03:02

aproape . aproape de playoff dar daca nu legam 2-3 victorii la rand, degeaba, trebuie sa batem chindia etapa urmatoare !!!

100002473541087
Danut Ognean  •  30 Noiembrie 2019, 13:14
Postat de jack_the_stripper pe 30 Noiembrie 2019, 11:11

Da, Ognene, respirați... Ca-n Star Wars, ca ăla micu` care respiră greu... Fecesebeii îți spun „pa”, că ei au treabă, e cam departe CFR-ul și trebuie muncă, nu glumă ca la RIN...

fcsbeii sa aiba grija ce vor face in playout daca nu vor sa joace barajul pentru ramanerea in prima liga

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  30 Noiembrie 2019, 11:11
Postat de Danut Ognean pe 30 Noiembrie 2019, 10:53

si incei incet ne apropiem de fcsbei spre disperarea lor!sper ca voluntariul sa invinga fcsbeul

Da, Ognene, respirați... Ca-n Star Wars, ca ăla micu` care respiră greu... Fecesebeii îți spun „pa”, că ei au treabă, e cam departe CFR-ul și trebuie muncă, nu glumă ca la RIN...

Vezi toate comentariile (44)
Comentează