FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

EXCLUSIV Surprizele pregătite de Rednic pentru derby-ul cu Rapid: două noutăți în primul „11”

Mircea Rednic / Sursă foto: GSP
Mircea Rednic / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 15:30 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 16:24

Mircea Rednic a strâns un singur punct din cele două partide petrecute pe banca lui Dinamo, iar un eventual rezultat negativ în derby-ul cu Rapid ar complica și mai mult situația „câinilor” din clasament.

  • Dinamo - Rapid se joacă sâmbătă, ora 20:30, în Ștefan cel Mare. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom 1 și Digi 1.

Roș-albii mai primesc însă și vești bune înaintea confruntării de sâmbătă. Gazeta Sporturilor a aflat că tehnicianul lui Dinamo vrea să-i surprindă pe giuleșteni cu două mutări mai puțin preconizate. 

În primul rând, Rednic vrea să-l titularizeze pe goalkeeper-ul Plamen Iliev, absent de la Mediaș din cauza unei răceli puternice. 

Apoi, Dinamo va miza încă din primul minut pe mijlocașul francez Michel Espinosa, cel care săptămâna trecută a fost prezentat oficial. Apropiați de-ai grupării dinamoviste dezvăluie că staff-ul dinamovist e impresionat de modul în care s-a prezentat Espinosa la antrenamente, astfel că acesta va apărea pe teren încă din primul minut.

Dinamo are 5 absenți pentru meciul cu Rapid

Dinamo are cinci absenți pentru derby-ul cu Rapid. Andreas Mihaiu (23 de ani, extremă) și Marco Ehmann (21, stoper) sunt accidentați, în timp ce alți trei fotbaliști ai roș-albilor sunt suspendați: Geani Crețu, Robert Moldoveanu și Alin Dudea.

Rapid are și ea un absent important pentru partida cu Dinamo, Junior Morais, titularul postului de fundaș stânga. Brazilianul e suspendat.

Teoretic, suspendarea lui Geani Crețu îl încurcă cel mai mult pe Mircea Rednic. Antrenorul „câinilor” va trebui să improvizeze cel mai probabil cu Andrei Radu, la baza fundaș stânga, în flancul drept al defensivei. 

Cum ar putea arăta Dinamo cu Rapid: P. Iliev - Sorescu, Pinto, Giafer, St. Filip - Itu, Răuță, Espinosa - Matei, Ivanovski, Torje

Cine e Michel Espinosa, noul transfer al lui Dinamo 

Espinosa are 1,90m înălțime și este liber de contract din iulie, când a plecat de la Botev Plovdiv. Crescut la juniorii lui Toulouse, Espinosa a mai jucat în ligile inferioare din Franța (Trelissac FC, Clermont Foot, Stade Lavellois, Lyon Duchere) și în Croața, la NK Istra. 250.000 de euro e cota lui Michel Espinosa, potrivit Transfermarkt. 

Surprizele pregătite de Rednic pentru derby-ul cu Rapid: două noutăți în primul „11”
Michel Espinosa, în stânga imaginii

Cea mai mare cotă a avut-o în februarie 2016, 400.000 de euro. Espinosa a urcat în carieră până în liga a doua franceză, unde a strâns 45 de meciuri la Clermont. În sezonul precedent a activat la Botev Plovdiv, echipă de play-out la sud de Dunăre (3 goluri în 27 de meciuri).

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului Dinamo - Rapid

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Totul se decide azi! Florin Răducioiu negociază acum, la sediul clubului, revenirea la Dinamo

Iuliu Mureșan, îngrijorat de situația nevaccinaților de la Dinamo » Apelul oficialului: „Eu am făcut deja a treia doză”

S-a întors! Preparatorul fizic-minune al lui Dinamo a semnat cu alt club din Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
creeperno115
creeperno115  •  20 Octombrie 2021, 22:38

Gazeta lui Nostradamus

catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Octombrie 2021, 20:24

ca revine Iliev in poarta e o noutate, o surpriza ? a fost o surpriza ca a lipsit la Medias, bine , din motive medicale. e clar ca e portarul nr 1 al echipei, ce surpriza e asta? nici cu Espinoza ala nu e vreo mare mirare tinand cont ca Rauta e iesit complet din forma. jurnalism de nota 3

valyomanyd
valyomanyd  •  20 Octombrie 2021, 18:46

O s-o surprinda rau de tot:)) Adica , o semnam si o trimitem anonima :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close