FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Transferul la care Cornel Dinu s-a enervat: „A mototolit hârtia și a aruncat-o: «Dar cine te crezi tu, bă băiatule?»”

Articol de GSP - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 12:56 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 14:18

Iulian Chiriță (54 de ani), fost atacant din anii '90 la FC Argeș, Rapid și Dinamo, i-a povestit fostului său coechipier, Robert Niță, mai multe episoade inedite din cariera sa.

Fost jucător la FC Brașov, FC Argeș și Rapid, Chiriță a ajuns în 1996 la Dinamo, unde a evoluat pentru doi ani. Acesta a povestit în vlog-ul lui Robert Niță cum s-a enervat Cornel Dinu din cauza cerințelor lui George Copos, care conducea atunci Rapidul.

Transferul la care Cornel Dinu s-a enervat: „A mototolit hârtia și a aruncat-o”

„Am plecat cu ceartă de la Rapid. Eu am jucat două luni la Brașov și după m-am dus la Dinamo. Copos era de acord să plec la Brașov. Când s-a pus problema să plec la Dinamo, s-au schimbat lucrurile. A fost o ceartă, o nebunie. 

Copos m-a dat în judecată cu afacerea pe care o aveam, Nu știe nimeni mai bine decât el cum poți să faci rău. Am vorbit cu Giovanni și a zis că rezolvă el. Nu știu ce a făcut, dar în 24 de ore a stins litigiul.

Transferul la care Cornel Dinu s-a enervat: „A mototolit hârtia și a aruncat-o: «Dar cine te crezi tu, bă băiatule?»”
Iulian Chiriță, în tricoul Rapidului

Când a fost să plec la Dinamo... La ora 15:00 trebuia să joc cu Dinamo, dar la ora 12:00 nu aveam actele semnate. Eu depindeam de Rapid atunci, la Brașov eram împrumutat. M-a pus să semnez o hârtie de confidențialitate în care să nu vorbesc urât de Copos și de firma lui. La un moment dat, Dinu a mototolit hârtia și a aruncat-o: «Dar cine te crezi tu, bă băiatule, de ne pui atâtea pretenții?». Până la urmă s-a rezolvat, dar foarte greu”, a spus Iulian Chiriță.

VIDEO Vlog-ul lui Robert Niță cu Iulian Chiriță

6 goluriîn 23 de meciuri a avut Chiriță la Dinamo

262 de partideîn Liga 1 a jucat Chiriță, dintre care 132 au fost pentru Rapid, în perioada 1992-1996

Iulian Chiriță a făcut închisoare în Spania

Fostul jucător a petrecut aproape doi ani în închisorile din Barcelona și Madrid în perioada 2015-2017, când a stat în arest sub acuzația de a fi făcut parte dintr-o rețea mafiotă de furturi cu carduri. 

 Au zis că aș fi fost implicat într-o rețea mafiotă cu carduri. N-aveam însă nicio treabă! Eu mă ocupam de restaurantul meu situat în apropiere de Barcelona, iar oamenii mâncau la mine. Treaba lor ce făceau în rest, nu mă interesa. Nici n-am folosit POS pentru plăți. La mine se achita numai cash. M-am trezit însă dintr-odată cu Poliția pe cap și m-au băgat în aceeași oală cu ceilalți. N-am înțeles de ce! Ca să calci pe bec, trebuie ori să te găsească cu vreo mașinărie de falsificat carduri, ori să furi cu cardul. Eu n-am făcut niciuna din astea. 

Am stat în închisoare un an și 9 luni, fără să am nici cea mai mică vină.  Autoritățile spaniole și-au bătut joc de mine! M-au ținut ca pe un câine la pârnaie. M-au luat pe sus pe mine și încă 30 de persoane, iar eu am picat la mijloc doar pentru că tu, procuror, vrei să ridici cât mai mulți, la grămadă, ca să demonstrezi ce eficient ești! 
– Iulian Chiriță, în noiembrie 2019

3 selecțiiare Iulian în naționala României, făcând parte inclusiv din lotul care a participat la Mondialul din SUA 1994, unde n-a jucat însă niciun minut

VIDEO De ce nu a reușit Rednic la Viitorul: „A vrut să schimbe sistemul. A avut și alte probleme cu Hagi..”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  03 Noiembrie 2021, 02:40

Asta e ăla care avea restaurant in Târgoviște? Nici acolo a dat țepe?

godot
godot  •  02 Noiembrie 2021, 19:32

Jucator bun, dar ***. Astazi era titular in echipa nationala. Si, da, da, o victima a justitiei spaniole, a facut puscarie degeaba, asa ceva e ceva strigator la cer, o cruda nedreptate...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  02 Noiembrie 2021, 16:59

"a petrecut aproape doi ani" în închisoare... Am ceva dubii! Oricum, neserioase autoritățile spaniole!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează