FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA TÂRGOVIȘTE

EXCLUSIV // video Doru Popadiuc, „Jucătorul lunii octombrie”, se află la cel mai bun sezon din carieră: „FCSB nu a fost o greșeală, ci mai degrabă o lecție foarte importantă"

Doru Popadiuc, jucătorul Chindiei Târgoviște
Doru Popadiuc, jucătorul Chindiei Târgoviște

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 18:05 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 18:50

Doru Popadiuc (27 de ani) a fost desemnat „Jucătorul lunii octombrie” în Ancheta GSP. El se află la cel mai bun sezon din carieră, cu el în echipă Chindia are cinci victorii și un egal în ultimele șase meciuri din campionat. Mijlocașul trecut pe la FCSB chiar sub comanda lui Petrea și Reghecampf spune că a învățat multe din acea experiență. 

- Doru, te afli la cel mai bun sezon din carieră.
- Așa este, până acum aveam doar maximum cinci goluri marcate, acum am deja șapte. E cel mai bun sezon pentru mine, dar principalul meu obiectiv nu este acela de a marca. Vreau doar să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a-mi ajuta echipa. Să respect atât tactic, cât și tehnic ceea ce ne transmite Mister.

VIDEO EXCLUSIV. Doru Popadiuc: „Transferul la o echipă cât mai bună ar fi cel mai mare obiectiv personal!"

- Chiar dacă ați avut o lună octombrie bună, voi tot sunteți în zona periculoasă.
- Da. Cu siguranță obiectivul clubului rămâne salvarea de la retrogradare. Nu vreau să ne gândim prea departe și chiar vorbeam asta cu colegii. Important este să ne păstrăm concentrarea și să luăm fiecare meci în parte. 

Nelu Varga vrea un transfer stelar la CFR Cluj: „Stanciu este o prioritate pentru noi. Suntem dispuși să facem un efort”
CFR CLUJ
Nelu Varga vrea un transfer stelar la CFR Cluj: „Stanciu este o prioritate pentru noi. Suntem dispuși să facem un efort”

„Din ianuarie jucăm acasă"

- Voi aveți un handicap, faptul că jucați în deplasare meci de meci.
- Așa este, aveți dreptate. Este un minus destul de mare! Pfff... Am primit promisiuni că o să se rezolve problemele cu stadionul în decembrie sau cel mai târziu în ianuarie. Atunci o să reușim să venim acasă și o să conteze foarte mult. Avem suporteri care ne susțin și vor să vină în număr foarte mare la stadion.

- Te surprinde ceva din actualul sezon al Ligii 1? Cu Farul și Rapid pe primele locuri?
- Nu, nu. Asta era clar de la bun început, sunt două echipe care se bat pentru a prinde play-off-ul, apoi se vor bate și la titlu. Cei de la Hermannstadt pot să fie surpriza plăcută. Oricum, vorbeam și cu colegii mei, cred că de când joc eu fotbal, acesta este cel mai puternic și echilibrat campionat. Cu suporteri foarte mulți în tribună, atmosferă incredibilă și ne bucură teribil lucrul ăsta. Astfel ne putem face treaba și ne bucurăm de plăcerea de a juca.

- Tu cum te pregătești de un meci, ai superstiții, faci ceva special?
- Nu pot să zic că am vreun tabiet. Sunt antisuperstiții! Dacă îmi ies niște lucruri foarte bine la un meci nu încerc să le repet, doar de dragul superstiției. Nu! Doar încerc să mă focusez pe ce ne cere Mister, pe detaliile tactice din meciul respectiv, și așa vin și rezultate bune.

„Transferul la FCSB nu a fost o greșeală"

- Venirea lui Anton Petrea a deblocat situația de la echipă. Cum s-a schimbat atmosfera?
- Rezultatele spun mai mult decât aș putea eu explica. A fost o schimbare la nivel de mentalitate, de pregătire și am reușit să formăm un grup foarte frumos, iar asta se vede în meciuri, când luptăm mereu până la capăt.

- Ai jucat la FCSB sub comanda lui Reghecampf, ajutat de Petrea, dar aventura a fost una scurtă. Crezi că ai greșit când ai făcut acel pas?
- Nu pot să zic că a fost o greșeală, ci mai degrabă o lecție foarte importantă. Am avut norocul să mă antrenez și să joc alături de niște jucători extraordinar de mari pentru România. Am avut foarte multe de învățat de la ei. Acolo am văzut multe lucruri care m-au ajutat în carieră, de poziționare, de tehnică, de tactică, absolut toate.

- La Voluntari ai câștigat Cupa și Supercupa României, aceeași echipă a fost victima perfectă la primul tău hattrick din carieră.
- Ha, ha, ha! Am fost acuzat că m-am bucurat după marcarea golurilor împotriva celor de la Voluntari. Dar a fost o exteriorizare legată de situația clubului și munca pe care o depunem aici zi de zi. Am trecut prin momente grele, am simțit că dau totul pentru Chindia și asta mi-a adus această bucurie.

- Până acum, golul tău de la peste 50 de metri rămâne cel mai frumos din campionat. Unul în „stil Hagi". Chiar dacă în 1994 nici nu erai născut când Hagi făcea spectacol la Campionatul Mondial.
- Să păstrăm proporțiile! Niciun jucător român nu poate fi comparat cu Gheorghe Hagi.

- Dar te-ai uitat la execuția ta de mai multe ori, după meci?
- Da, da. M-am uitat mult la fază. Îmi aduc aminte că eram un pic obosit, l-am văzut pe portar ieșit și atunci am luat decizia să șutez direct de la jumătate. Pentru că eram un pic în alunecare mi-a ieșit mai bine, că altfel era o execuție destul de grea.

„Obiectiv? Transferul la o echipă bună"

- A fost primul tău hattrick în Liga 1, când îl pregătești pe următorul?
- Am mai avut unul în Cupa României, când jucam la Ceahlăul Piatra Neamț. Nu știu când o să vină următorul, dar aș vrea să-mi iasă cât de curând.

- Ce planuri de viitor ai pe plan personal?
- Cred că transferul la o echipă cât mai bună ar fi cel mai mare obiectiv.

- În Liga 1 sau în străinătate?
- Chiar și în Liga 1, pentru că sunt echipe foarte puternice, cu pretenții foarte mari!

550 de mii de euroeste cota de piață a lui Doru Popadiuc, acesta fiind aproape de nivelul cel mai bun al său de acum 7 ani, când juca la Ceahlăul

5este numărul echipelor la care Doru a evoluat în fotbalul românesc: Ceahlăul, FCSB, FC Voluntari, Poli Iași și Chindia Târgoviște

Citește și:

Rapid, comunicat incendiar după derby: „Cerem public domnului Bode să ia măsuri urgente și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!”

„Nu mă încântă transferurile din Surinam și Madagascar” » Critică strategia de la FC Argeș și nu-i dă prea multe șanse lui Marius Croitoru: „Sunt sceptic!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  08 Noiembrie 2022, 10:36

Doru e un fotbalist atipic. Nu e superstitios, nu-si vorbeste de rau fostele echipe, e modest si nu refuza un tranfer in Liga I. You just blew our mind, kind!

steaua.libera
steaua.libera  •  08 Noiembrie 2022, 10:15

Va mai amintiti tripleta de la Ceahlaul - Popadiuc, Chitosca, Stefanescu? Popadiuc e singurul profesionist din toti 3. Chitosca s-a retras, Stefanescu joaca pentru Ceahlaul in Liga 3

Draconian
Draconian  •  07 Noiembrie 2022, 21:55

foarte bun, serios si muncitor, merita convocat si testat si la Nationala, Popadiuc cu Petrea si colegii au format un colectiv sudat si ambitios si asa au scos Chindia din zona retrogradarii, o sa aibe meci greu Hagi cu targovistenii etapa viitoare..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează