FOTBAL  »  Superliga  »  MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI

VIDEO / EXCLUSIV Drama lui Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer” » Momentul când a început să plângă în timpul interviului pentru Gazetă

Articol de , , , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 09:30 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 10:28

În partea a doua a interviului-eveniment acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Mircea Sandu, ajuns la 70 de ani, a dezvăluit că a fost diagnosticat din nou cu cancer. Pentru a treia oară. 

Președinte al FRF pentru 24 de ani, Sandu a învins cancerul la ficat în 2009 și pe cel la plămâni, în 2020. Acum, suferă de cancer la prostată, dar este încrezător că va trece din nou peste boală.

VIDEO Mircea Sandu, dezvăluiri tulburătoare: „Am cancer! Al treilea! Trebuie să-l dovedesc și p-ăsta... "

- Cum ați aflat că aveți cancer? 
 - În februarie 2009 mi-am făcut toate analizele, mă îngrășasem un pic, făcusem 100 de kilograme, și am fost la Medlife. Mi-am făcut analizele, ecografie, totul în regulă. În august am venit din vacanță, slăbisem 10 kilograme, am început cu mișcare, hai să mă duc să văd cum stau. Și atunci mi-a descoperit doamna doctor două metastaze la lobul mic al ficatului. Am fost la doctorul Virgil Ionescu, un radiolog excepțional, și mi-am făcut RMN, apoi am ajuns la Supercupa Europei la Monaco. Noi stăteam la Cannes, eram gașcă mare. Prietenii mei de aici de la local (unde are loc interviul, hotelul Irisa), Irina și Daniel, locuiseră mult în Nisa și i-am sunat. „Bă, am o problemă. Vreau să-mi găsiți și mie un doctor". 

-Și?
-Am găsit un oncolog extraordinar. A făcut o echipă cu chirurg, radiolog, anestezist și am început tratamentul, chimioterapia și radioterapia. Greu! La început a stat și Liza cu mine, după aia trebuia să fie aici. Eu plecam cu avionul duminica, zburam de la Băneasa cu Blue Air, făceam luni, marți tratamentul, miercuri mă întorceam, joi și vineri mergeam la Federație și tot așa. M-a operat în decembrie. După vreo 7 ore m-am culcat cu Geoană președinte și m-am trezit cu Băsescu președinte.

- Cum v-ați recuperat? 
 - A fost totul extraordinar de bine, n-am avut nicio problemă, nu dureri. Oamenii și-au făcut treaba perfect. Oncologul, cu tratamentul pe care l-a aplicat, micșorase foarte mult toate mizeriile alea acolo. Am avut pungă, mi-a scos-o după 6 luni. Am mai făcut șase luni de chimioterapie și începând cu iunie 2010 n-am mai făcut tratament, doar mergeam la control. A fost o operație grea, o perioadă grea! Dar cum să mă facă pe mine o tumoare?! Am avut susținerea extraordinară a familiei și am trecut peste.  

- Apoi? 
 - Vreau să vă zic ceva. Eu am avut capul foarte tare, limpede. Am zis că trebuie să lupt pentru copii! 

- Acum arătați foarte bine!
- Arăt bine, din moment ce duc după mine al treilea cancer?

- Al treilea cancer??! 
- Da! 

- Ne povestiți despre celelalte două? 
- În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Și, ce credeți?, am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Și, recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!

 - Ați avut simptome? 
- Absolut niciun simptom. Mă uit și eu pe la televizor, se zice că cei care au boala asta urinează des, că nu știu ce. Eu, nimic, nimic! 

- Acum tot la fel de puternic psihic sunteți, la fel ca în 2009? 
- Fac parte din viață și astea. Sunt momente prin care toți trecem. Mai mult sau mai puțin. Astea îți arată adevărata față a vieții. Pentru că eu gândesc așa: m-am căsătorit cu Simona, am făcut copiii, aveam o viață bună. Cine se gândea că copilul din Dimitrov, care juca fotbal în intersecție, care avea o pereche de ghete cu crampoane de la unchiul său, va ajunge să joace în prima ligă, în echipele naționale?!

Drama lui Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer” » Momentul când a început să plângă în timpul interviului pentru Gazetă

În momentul de față trebuie să fac tratament. Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer

- Mircea Sandu

VIDEO. Mircea Sandu începe să plângă în timpul interviului GSP: „Două momente mi-au fost grele în viață..."

Fostul președinte al FRF A început să plângă când a rememorat momentul în care i-a murit prima soție, răpusă de cancer la 46 de ani.

- Care a fost cel mai greu moment, când v-a murit prima soție sau când ați aflat că aveți cancer? 
- Pfff... Două momente mi-au fost foarte grele în viață. În '81, când a murit tata. Avea 51 de ani. Și în '95, când Simona s-a prăpădit la 46 de ani. Greu! A suferit, săraca, șase-șapte ani de zile. Mă gândeam... Mi-e greu să vorbesc despre acest subiect. Îmi ziceam atunci: am doi copii, ce fac eu cu cei doi copii? Dumnezeu așa a făcut de am cunoscut-o pe Liza. Și într-un an ne-am căsătorit. Și de atunci e o mamă bună. Greu de tot mi-a fost... (începe să plângă)

- Câți ani aveau copiii atunci? 
- Dan avea 18 ani și Raluca 15. Dan termina liceul, Raluca mai era prin turnee, dar după aia... În sfârșit. M-ați întrebat care moment a fost mai greu. Păi, cancerul meu a fost o poveste simplă. Când Dumnezeu îți atrage atenția trebuie să fii atent și să bagi de seamă.

Citește și: 

Mircea Sandu, incendiar: „Îl acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi selecționer!” » Invocă relațiile cu lumea politică și a Serviciilor

Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  25 Octombrie 2022, 22:04
Postat de roadghost pe 25 Octombrie 2022, 15:51

Auzi ma duhovnicule, du-te si plimba ursul, asa duhovniceste, cu *** duhovnicosi...sa-i iubesti tu pe toti, si ei pe tine, evident tot duhovniceste asa, dosnic si la ingramadeala!!

lasa ca iti trece. Nu uita esti pe net. Aici poti sa faci aproape orice

roadghost
roadghost  •  25 Octombrie 2022, 15:51
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 25 Octombrie 2022, 15:19

nu e bine sa doresti raul cuiva...e un lucru groaznic., sunt oameni care poate au o judecata stramba si isi doresc tie acest lucru, nu e ok. Porunca lui Dumnezeu este nu doar sa ne iubim aproapele ba chiar si dusmanul,lucru care recunosc ca e greu fara o traire duhovniceasca, unde mai adaugi ca Dumneseu da ploaia si peste drepti si peste pacatosi. Ploaia fiind toata darea cea buna care de Sus este. Unde mai pui ca boala mai vine si ca o incercare, o intarire in duh, in credinta...chiar in desavarsire..in anumite cazuri.

Auzi ma duhovnicule, du-te si plimba ursul, asa duhovniceste, cu *** duhovnicosi...sa-i iubesti tu pe toti, si ei pe tine, evident tot duhovniceste asa, dosnic si la ingramadeala!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mchereja
mchereja  •  25 Octombrie 2022, 15:30

Răsplata pentru toate măgăriile pe care le-a făcut...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează