FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Helmut Duckadam, interzis în Ghencea: „M-au chemat la o comisie, ca la un tribunal militar: «Păi ce facem?»”

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 12:38 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 14:21

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Fostul președinte de imagine al FCSB a vorbit despre meciurile aranjate și blaturile la care a participat.

- Helmut Duckadam, ai jucat în multe meciuri aranjate?
- Nu în multe, dar am participat. Țin minte că a fost unul cu Universitatea Cluj. Eram deja campioni și trebuia să-i ajutăm pe cei de la U, cu un rezultat de egalitate. Aveam o echipă atât de bună că în minutul 15 era 2-0 pentru noi. Apoi, prietenii din fața mea se dădeau la o parte. Și mă lasau singur cu atacanții! Și-am prins o zi din aia în care m-am ambiționat și n-am lăsat nimic. La pauză, nea Imi n-a găsit altă alternativă decât să mă schimbe și să-l bage pe Stângaciu. 

- Și-a intrat el.
- El era foarte fericit, făcea încălzirea, se pregătea să intre. Oricum, Stângaciu a fost un coleg adevărat. Chiar dacă era rezervă, el se bucura pentru reușitele mele. Un băiat extraordinar, fantastic. Și cum se pregătea el așa, bucuros să intră pe teren, trece Lăcătuș pe lângă el și îi zice: "Ce te bucuri, mă prostule, atâta, că trebuie să lași două goluri". Și s-a terminat 2-2.

- Tu ai refuzat să joci într-un astfel de meci, nu?
- Da, da. Mă luasem eu de cei din Armată că după finala de la Sevilla am avut un joc la Craiova, în care era o concurență la Gheata de Aur. Era bătălie mare! Atunci noi jucam la Craiova și era o diferență de două goluri între Pițurcă și Hagi, care juca la Sportul. Am mers la Craiova, dar trebuia să pierdem, dar și să-l ajutăm pe Piți să dea vreo trei goluri. Noi eram oricum campioni, eu n-am plecat. Am refuzat să merg.

- Cum le-ai spus?
- Le-am zis: "Păi ce facem? După ce-am apărat patru penalty-uri mă duc acum să iau cinci goluri?!". N-am mai mers! Pițurcă a dat trei goluri, am pierdut cu 5-3 sau 5-4, dar Hagi a dat vreo șase în meciul pe care-l aveau ei și-a câștigat ei. După meciul ăla, la trei săptămâni de la Sevilla, eu n-am mai avut voie să intru timp de două săptămâni în Complexul Ghencea.

- S-au supărat...
- Da, m-au chemat la o comisie cu o masă lungă, în frunte cu Gavrilă, Ilie Ceaușescu, colonelul Brancu... A fost ca la un tribunal militar, pentru că eu eram gradat, eram locotenent-major, așa cum eram toți. M-au beștelit o oră, mi-am dat seama că nu am cu cine, m-am ridicat în picioare și le-am zis: "Da, domne, recunosc că am greșit!". Mi-au tăiat 5.000 de lei și după m-am întors la antrenament.

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali vrea să combată COVID-19 cu medicamente care nu sunt aprobate de Ministerul Sănătății: „Bă, nu trece cu paracetamol!”

EXCLUSIV Tun financiar dat de Cristi Chivu! Suma fabuloasă încasată pe vila din Corbeanca: profit URIAȘ!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
skins_berceni
skins_berceni  •  18 Octombrie 2020, 19:27
Postat de Adrian Stanciu pe 17 Octombrie 2020, 15:33

sa ai soarta lui, dar la metrou

***...***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1r2d2
1r2d2  •  17 Octombrie 2020, 15:50
Postat de Adrian Stanciu pe 17 Octombrie 2020, 15:41

da, dar tu o sa ajungi dupa chinuri lungi si respirat prin furtune cateva luni, ca esti destept :)))))

mai mare chin decat sa te suporte altii asa PROST NU EXISTA ,DIN PAcate asa o sa traiesti toata viata...

780850792752194
Adrian Stanciu  •  17 Octombrie 2020, 15:41
Postat de 1r2d2 pe 17 Octombrie 2020, 15:36

toti ajungem langa Haldan ,nu te mai stresa ,prostule!

da, dar tu o sa ajungi dupa chinuri lungi si respirat prin furtune cateva luni, ca esti destept :)))))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează