FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Edward Iordănescu la FCSB, noul vis al lui Gigi Becali » E compatibil Edi cu rigorile patronului? 3 semne de întrebare

Edward Iordănescu e dorit de Becali la FCSB
Edward Iordănescu e dorit de Becali la FCSB

Articol de GSP - Publicat marti, 14 mai 2019 09:49

Gigi Becali a anunțat luni seara că e tentat să-l aducă pe banca FCSB-ului pe Edward Iordănescu (40 de ani), actualul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș. Varianta Marius Șumudică, prima apărută după pierderea titlului, a fost respinsă vehement de fani, astfel că latifundiarul s-a reorientat. 

Are ca favorit în acest moment un antrenor cu profil asemănător cu cel al lui Dică și Teja: „principal” român, tânăr, fără experiență în Europa. Dar cu un CV mai atrăgător decât al primilor doi. 

Becali vrea practic să implementeze ideea la care apelase în urmă cu an CFR Cluj, care, după ce l-a pierdut pe Dan Petrescu, a riscat și l-a instalat pe Iordănescu jr, demis însă după doar 3 meciuri petrecute pe banca „feroviarilor”. 

Ce-l recomandă, totuși, pe Edward Iordănescu să preia o echipă care pierde titlul an de an în Liga 1? Poate rezista asediului venit dinspre Gigi Becali

1. A clacat la CFR Cluj

CFR Cluj a fost cel mai prestigios brand care a apelat la serviciile fiului lui Iordănescu. Doar că cel mai important contract al carierei a fost sinonim cu un mare chix.

Iordănescu a stat doar 3 meciuri pe banca ardelenilor: a câștigat Supercupa, însă a plecat după ce clujenii au pierdut cu Malmo, 0-1, periclitându-și în mare măsură calificarea în turul III al preliminariilor Ligii Campionilor.

Iordănescu a căzut la jumătate între conflictele dintre multiplele tabere din conducerea CFR-ului, însă, chiar și așa, jocul a scârțâit în puținele meciuri petrecute la Cluj. Jucătorii nu s-au adaptat stilului lui Iordănescu, iar prestația CFR-ului din respectivele 3 meciuri a fost criticată de oamenii de fotbal.

Edward Iordănesu a fost pus la zid și pentru campania subțire de achiziții: vara trecută au fost aduși Mate Maleș, Adam Lang, De Luca și Tambe. Ultimii doi au dispărut de la echipă, în timp ce primii au trecut pe bancă după plecarea lui Iordănescu.

Inclusiv Dan Petrescu, actualul antrenor de la CFR, a taxat transferurile făcute de Edward, în prima declarație după cucerirea titlului: „Au fost greșite achizițiile, nu au fost aduși fotbaliști care să intre în prima echipă”. 

E pregătit Iordănescu pentru pasul spre o echipă precum FCSB, în mare „foame” de performanță după marile rateuri din ultimele sezoane? 

2. Rezistă relației complicate cu Gigi Becali?

Întotdeauna atent cu declarațiile pe care le oferă în mass-media, Edward Iordănescu a mărturisit în trecut că nu ar accepta ca Becali să-i impună schimbările, așa cum se întâmplă cu majoritatea antrenorilor trecuți pe la FCSB. 

O eventuală numire la roș-albaștri l-ar pune pe Iordănescu într-o postură extrem de ingrată, fiind greu de crezut că Becali va renunța să mai influențeze primul 11 al echipei sau să critice fără rețineri jucătorii la TV.

„Până acum o oră nu știam nimic. Dar am vorbit cu niște persoane pe care le îndrăgesc și m-au făcut să mă înclin pentru o persoană. M-au sunat și suporterii când au auzit de Șumudică. Eu îl vreau pe Șumudică, dar nu fac nimic împotriva lor.

Nu e nici Reghecampf. Mă gândesc să am succes cu unul care a adus Cupa Campionilor în România. E din sângele ăla de campion european. Edi Iordănescu este!” Gigi Becali, luni seara, la TV Digi Sport 

3. Zero rezultate în Europa

În cazul în care cele două părți ar bate palma, Iordănescu va avea misiunea clară de a califica echipa în grupele Europa League. Misiune deloc facilă, mai ales că experiența lui europeană e inexistentă. 

Iordănescu a fost pe banca Astrei în preliminariile Europa League din sezonul 2017-2018, când giurgiuvenii au fost eliminați după doar două tururi. Astra i-a eliminat pe azerii de la FC Zira, însă a eșuat la primul test cât de cât complicat, trupa fiului lui Anghel Iordănescu fiind eliminată de formația ucraineană Oleksandria.

De atunci, Iordănescu a mai bifat un singur meci european. Aflat pe banca CFR-ului, el a asistat la înfrângerea cu feroviarilor cu Malmo, 0-1. Returul nu l-a mai prins pe bancă, șefii schimbându-l cu Toni Conceicao.

A ratat play-off-ul, dar s-a descătușat în play-out

După „divorțul” de CFR Cluj, Edward Iordănescu a stat pe tușă până în iarnă, când s-a înțeles cu Gaz Metan Mediaș, echipă rămasă fără antrenor după plecarea lui Mihai Teja la FCSB. 

Iordănescu a ratat însă obiectivul declarat al echipei, acela de a ajunge în play-off. Fiul lui Iordănescu a început modest la medieșeni, care s-au distanțat treptat de primele 6 locuri. 

Totuși, Gazul s-a descătușat în play-out, unde e pe primul loc, peste Dinamo. Trupa lui Iordănescu are un bilanț solid: 7 victorii, un egal și o înfrângere în 9 partide. 

Vezi și: Dumitru Dragomir îi spulberă visele lui Gigi: „Edi Iordănescu n-ar rezista până-n iarnă la FCSB”

Vezi și: Gigi Becali a anunțat pe cine vrea antrenor la FCSB! Edi Iordănescu i-a luat fața lui Marius Șumudică

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
1136187539726003
Boss Beny  •  19 Mai 2019, 09:47

Se alinta ***...n-are fata de Steaua(FCSB)... N-a facut treaba nicaieri si nici nu va face...La Gaz Metan a facut ceva?In Play-Out nu prea ai echipe tari Dar si voi astia din Presa il alintati....EDWARD...ce vedeti voi la el?Mai bun e TEJA

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sharky_04
sharky_04  •  18 Mai 2019, 21:07

Gigi Becali e cel mai bun antrenor

ali.bec
ali.bec  •  18 Mai 2019, 13:10

Sa vina CALUL

Vezi toate comentariile (47)
Comentează