FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Edward Iordănescu „mitraliază” și el regula cu doi jucători U21: „E forțat și greu de digerat! Fotbalul românesc nu e pregătit pentru așa ceva!”

Edward Iordănescu
Edward Iordănescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:00

Edward Iordănescu (41 de ani), antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș, se înscrie pe lista tehnicienilor din Liga 1 care nu sunt de acord cu implementarea regulii care obligă cluburile să folosească doi jucători U21 încă de la începutul partidelor. 

„Fotbalul românesc nu e pregătit pentru asta. Forțăm unele lucruri, dar sunt alte priorități. Cluburile trebuie să-și dezvolte propria pepinieră, trebuie să-și dezvolte infrastructura. Din păcate, nu avem fonduri în acest sens. Să impui un al doilea jucător U21 e o chestie forțată și greu de digerat. E greu pentru multe cluburi, dar și pentru noi”, a spus Iordănescu junior, la TV Digi Sport. 

Începând cu acest sezon, echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă partida cu doi jucători U21 în primul «11». Pe parcursul partidei însă, unul poate fi înlocuit cu un jucător peste limita de vârstă, în timp ce al doilea poate fi schimbat doar cu un alt jucător U21. 

Ce înseamnă asta? Că o echipă poate începe meciul cu doi juniori pe teren, și încă din primul minut poate sacrifica o schimbare pentru a introduce un „veteran”.

Dan Petrescu, dezlănțuit

Cel mai mare contestatar al regulii cu doi jucători U21 în teren e Dan Petrescu, tehnicianul lui CFR Cluj: „Dacă eu îl bag pe un jucător şi îl scot în minutul 5, cum îl cresc eu pe jucătorul ăla? Ce educaţie i-am dat? L-am terminat. Şi aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie. Bag un jucător şi îl scor în minutul 1. E bine pentru jucătorul ăla? Această regulă este împotriva fotbalului. Acum, că rezultatele au fost bune la naţionala U21, nu sunt datorită acestei reguli, ci pentru că jucătorii sunt valoroşi”. 

Vezi și: CFR Cluj driblează regula U21! Dan Petrescu a recunoscut TOT: „Nu am altă soluţie”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
whiteredarad
whiteredarad  •  07 Iulie 2019, 14:58

Fara discutie, a forta limite de varsta , obligatorii este ilegal, imoral si de prost gust. Se joaca pe valoare, nu pe cauze de varsta. Poate la liga a 3-a se poate incerca a o forta sa nu devina "cimitir de elefanti", dar primele 2 ligi , se spune ...profesioniste, nu cred ca este bine. Echipele de prima liga ar putea fi obligate sa aiba echipa de tineret-rezerve, care sa aiba campionatul lor, si juniori inscrisi in campionatul lor. Cam la fel este si cu echipa feminina, este o fortare, o miscare de forta, cam prea ilegala. Dar "ramanul tace si rabda",... si spune " Bine ca nu-i mai rau ! ". Asta e !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Iulie 2019, 13:37

E o regulă abuzivă, așa cum sunt multe altele. Să tot impui pe banii altora. Încet- încet, comunismul revine în forță.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  07 Iulie 2019, 13:35

Fotbalul nostru este pregătit doar pentru epoca sando-becalo-iordănesciană!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează