FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV În ce condiții a stat Mititelu după gratii: „Acolo nu sunt celule. Practic, e un bloc cu apartamente! E unic în România”

Așa arată una dintre camerele de la penitenciarul Pelendava, acolo unde a fost închis Mititelu. Foto: Inquam
Așa arată una dintre camerele de la penitenciarul Pelendava, acolo unde a fost închis Mititelu. Foto: Inquam

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 20:45

Adrian Mititelu a dezvăluit în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum au fost cele 20 de luni petrecute în spatele gratiilor, condițiile, problemele și activitățile pe care le făcea alături de alți deținuți. De precizat că patronul FCU a fost liberat condiționat în urma hotărârii definitive a Curţii de Apel Craiova, decizie venită după ce Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstituționalitate a unor prevederi din Codul Penal

- Adrian, te-ai așteptat la această condamnare de 3 ani de închisoare cu executare?
- Nu. Au fost zvonuri, dar nu credeam. Am avut o presimțire, dar mă gândeam că este doar efectul temerii.

- Unde ai fost închis?
- O lună și jumătate am făcut la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

- În prima noapte ai dormit?
- Nu, nu... M-au băgat acolo... Eu credeam că este un vis. Mă duceau cu pază, unul în stânga și unul în dreapta. Au început să țipe deținuții, să bată. Alții îmi spuneau de bine, unii de rău. Alții țipau, unii râdeau. A fost cumplit!

Prin ce a trecut Adrian Mititelu în pușcărie

- Erau tot felul de indivizi închiși. 
- Doamne ferește! Primele zile a fost cumplit, după care, ușor, ușor, am crezut că nu poate să rămână așa.

- Lumea vorbește că în penitenciare sunt condiții mizerabile.
- Despre regimul din penitenciar sunt multe de spus. Sunt și lucruri îngrozitoare, s-au mai și ameliorat. Sunt și oamenii de asemenea factură încât unii dintre ei chiar creează această situație, pentru că acolo întâlnești fel și fel de oameni.

- Ți-a fost vreodată frică pentru viața ta?
- Nu, asta nu! Dar, în schimb, am întâlnit fel și fel de persoane și dacă auzeai pentru ce fapte sunt acolo, te îngrozeai!

- Adică?
- Crime! La un moment dat ajungi să fii tovarăș de cameră cu oameni care au făcut omor, crime urâte. Tu ai făcut evaziune și celălalt are omor. Dar eu i-am prins acolo pe ei după ce deja executaseră 10-12 ani...

- N-ai scris nicio carte?
- Câștigam 20 de zile pentru o carte. Dar eu aș scrie o carte, pentru că am foarte multe lucruri de spus. Am vrut să mă apuc de ea atunci, dar mi-a fost greu. O să mă apuc cât de curând.

Adrian Mititelu: „Eram ospătar în pușcărie, le serveam deținuților masa"

- Dintre oamenii de fotbal te-a vizitat cineva?
- Nu, pentru că lista era de zece persoane. Au fost oameni care mi-au transmis gânduri bune prin intermediul familiei. Și am mai prins și perioada cu pandemia, te vedeau doar prin geam de sticlă, cu mască. A mai fost o perioadă și cu vizite amânate. Ce teamă mi-a fost... Trebuia ca aceia care contractau virusul să meargă la Jilava, să stea acolo câte trei săptămâni.

- După Maximă Siguranță, ai fost închis și la Pelendava.
- Acolo nu sunt celule. Practic, e un bloc cu două scări. Bloc de locuit, apartamente! E unic în România. Într-un apartament stăteau câte 12-13 deținuți. Noi stăteam patru în cameră.

În ce condiții a stat Mititelu după gratii: „Acolo nu sunt celule. Practic, e un bloc cu apartamente! E unic în România”
Așa arată o cameră dintr-un apartament din închisoarea unde a stat Mititelu Foto Inquam

- Seara dinaintea liberării cum a fost?
- Mai aveam, oricum 32 de zile și intram în comisia de liberare condiționată. Deci aveam așteptări ca în septembrie să mă liberez. Îmi pierdusem nădejdea, dar a venit liberarea în minutul 90 pe această excepție. Parcă simțeam momentul să ies de acolo.

- Ai și muncit acolo?
- Din februarie 2021 am muncit. Le serveam deținuților masa. Eram ospătar, chiar dacă ei îi ziceau bucătar. Venea mâncarea de la bucătărie și noi o duceam la ușă și serveam. Trei luni de zile le-am câștigat prin muncă.

- Acolo ați slăbit?
- Slăbisem înainte, dar acolo făceam în fiecare zi câte două ore de sport.

Adrian Mititelu: „Eu înnebuneam că nu citeam Gazeta Sporturilor!"

- La meciuri te uitai?
- Da, aveam televizor în cameră.

- Ziare citeai?
- Eram singurul abonat la ziare. Gazeta Sporturilor, ziarul numărul 1 pe care-l aveam acolo, Ziarul Financiar și Gazeta de Sud. La mine ziarul venea deja citit și de multe ori eram supărat că întârzia.

- Venea în fiecare zi?
- Doar sâmbăta aveam o problemă. Acolo era o anomalie, o singură persoană putea să-mi aducă ziarele și sâmbăta nu era. Eu înnebuneam că nu citeam Gazeta Sporturilor! Ăsta era cel mai mare of, că Gazeta de sâmbătă o citeam lunea.

- Restul mai citeau?
- Daaa. Erau unii care o citeau a doua zi, după mine. Două, trei, patru zile tot citeau.

- Mai ai vreun dosar?
- Nu, nu. Niciun dosar. Problema se pune că eu nu am scăpat de pedeapsă. Mie mi s-a suspendat executarea și pe 25 de octombrie se așteaptă ca Înalta Curte să stabilească exact cum se aplică această lege, cu privire la o decizie a Curții Constituționale referitoare la prescripții. De neconstituționalitate a legii. Există unu la sută riscul ca în urma acestei deliberări să se respingă interpretarea și să revin. Mai am o lună sau două luni de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Andrea Compagno, „Jucătorul lunii august”! Cum s-a votat + Declarațiile atacantului: „Suporterii din România îmi dau energie!”
CEI MAI BUNI
Andrea Compagno, „Jucătorul lunii august”! Cum s-a votat + Declarațiile atacantului: „Suporterii din România îmi dau energie!”
Revine un fotbalist-cheie la FCU Craiova! Mititelu: „Jocul echipei se va schimba”
FCU CRAIOVA
Revine un fotbalist-cheie la FCU Craiova! Mititelu: „Jocul echipei se va schimba”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
radufl
radufl  •  08 Septembrie 2022, 18:46

Bine că ne-ai lămurit, așa este, nu ne interesează dar ce să vezi: comentăm. Așa e în democrație, tre' să accepți și opiniile altora. Exact, alea pe care nu le împărtășești tu!

radufl
radufl  •  08 Septembrie 2022, 18:12

Wow, a ajuns emisiunea asta digitală clubul faliților și pușcăriașilor. Cine urmează să fie invitat, clanul sportivilor? Nea Ovidiu, e timpul să aveți grijă de nepoți, și v-o spun fără răutate... Că de interlopul ăsta de carton suntem deja supra-saturați, de când l-au liberat pălăvrăgește non-stop oriunde apucă. Banalități, prostii sau minciuni.

FCUCraiova
FCUCraiova  •  08 Septembrie 2022, 08:56

Dragi cititori, nu va obliga absolut nimeni sa intrati pe acest articol , chiar nu va inteleg ,Care este problema voastra ciné sta in spatele vostru si va ameninta sa intrati pe acest articol sau un articol Care nu este scris despre echipa voastra sau ceea ce va place voua. Daca nu ma intereseaza un articol nu intru pe acel articol simplu .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează