FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

EXCLUSIV Gheorghe Popa, medicul lui Sepsi, chemat la audieri de ANAD în scandalul privind dopajul » „Abia aștept să-i dau în judecată și să iau mulți bani”

Articol de , - Publicat joi, 05 decembrie 2019 15:18

Cazul de dopaj de la Corona Brașov n-ar fi unul singular în sportul românesc, conform datelor unui raport de ultimă oră ajuns pe masa Agenției Naționale Anti-Doping, dezvăluite în exclusivitate pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Mai multe cluburi din sportul românesc ar avea legături cu clinica IOMED Brașov, acolo unde handbalistele de la Corona Brașov au efectuat terapie cu laser intravenos.  

Conform informațiilor publicate pe TOLO.ro, Agenția Națională Anti Doping a intrat în posesia unor informații privind alte posibile cazuri de dopaj petrecute în sportul românesc. ANAD a apelat la o firmă specializată în investigații, care lucrează și pentru WADA (Agenția Mondială Anti-Doping).  

În raportul intrat în atenția Agenției Naționale Anti Doping ar apărea și numele medicului Gheorghe Popa, fost doctor la FC Brașov, aflat acum în anturajul clubului de primă ligă Sepsi Sfântu Gheorghe. Acesta ar urma să fie chemat la audieri.  

Medic cu state vechi în Liga 1

Cine este Gheorghe Popa, medicul intrat în atenția ANAD? Acesta a lucrat timp de 12 ani la FC Brașov, echipă care a petrecut numeroase sezoane pe prima scenă fotbalistică a României. 

Medicul Popa a venit la Brașov în 2005: „Am venit cînd era antrenor Cornel Ţălnar, iar după 12 ani am încheiat mandatul la FC Braşov tot cu Ţălnar. Eu am venit la FC Braşov în 2005, la recomandarea unui amic comun cu Adi Szabo. Colonelul Georgescu era directorul general al clubului şi de atunci am rămas lângă echipă”, povestea acesta, într-un interviu publicat pe monitorulexpres.ro în 2017. 

La Brașov, Popa a colaborat și alături de Răzvan Lucescu.  În 2016, acesta a ieșit din sfera atribuțiilor medicale, ocupând funcția de președinte al clubului, pentru ca un an mai târziu să ajungă la Sepsi Sfântu Gheorghe, în staff-ul medical. 

Prima reacție a medicului, pentru GSP.ro: „Abia aștept să-i dau în judecată și să iau mulți bani”

Contactat de GSP.ro, Gheorghe Popa a declarat că nu se află în țară, evitând să comenteze apariția numelui său în raportul intrat în posesia ANAD. Acesta a amenințat însă că, în cazul apariției unui raport oficial, va acționa Agenția Națională Anti Doping în instanță. 

„Sunt la Milano în acest moment. Când va apărea ceva oficial, abia aștept să-i dau în judecată și să iau mulți bani! Asta dacă va apărea ceva oficial... Sunt la Milano, m-ați auzit, da? Nu cunosc nimic de alte cazuri, nu știu ca altcineva să fi făcut asta”.

Contactat telefonic de GSP.ro, președintele lui Sepsi, Cornel Șfaițer, a spus: „Nu am detalii. Mă voi documenta despre subiect. Gheorghe Popa e medicul clubului, da. Jucătorii nu au nicio treabă cu acest caz. Alte amănunte nu am acum”. 

Vezi și: 

EXCLUSIV TOLO.RO » E PRĂPĂD în sportul românesc! Cazul de dopaj de la Corona nu e unic! Cluburi din alte sporturi suspecte, conform unui raport de ultimă oră + doctorul unei echipe din Liga 1, la audieri! 

Joci constant la pariuri? Avem un test pentru tine – răspunsurile sunt foarte importante! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
10206365236823264
Ioan Radu Trapiel  •  05 Decembrie 2019, 18:54

Și FCSB se aude prin sat

vladutz13
vladutz13  •  05 Decembrie 2019, 18:09

Deci omul e la Milano desi echipa lui joaca 2 meciuri saptamana asta??? Deci sa inteleg ca aia joaca fara medic??

engonga
engonga  •  05 Decembrie 2019, 17:34
Postat de Adrian Popescu pe 05 Decembrie 2019, 16:56

mea culpa arbitru

mai baga un mea culpa si cu q e d sau c c e d nu q a m d cum ai scris tu ai facut un mix latino-romanesc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează