FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IA:ȘI

EXCLUSIV O nouă putere în Liga 1?! Poli Iași negociază acum cu un consorțiu german, iar din vară se pregătește să fie preluată de doi americani!

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 17:41

Clubul Poli Iași, locul 8 în Liga 1, e în negocieri cu consorțiul german DIM Industrial Services. Unul dintre acționari, Peter Dohlich, va veni pe 3 decembrie la Iași, la meciul cu FCSB. În vară, Poli va intra pe mâna a doi IT-iști. 

Cu datorii de peste un milion de euro, Poli face eforturi să supraviețuiască financiar. 

Deocamdată, cu bani împrumutați de la cei doi IT-iști ieșeni stabiliți de mai mulți ani în SUA, Clement Ifrim și Cezar Ungurenașu, care au mai venit și-n trecut în ajutorul clubului. Iar din ianuarie, speră președintele Adrian Ambrosie, cu "injecții" consistente din Germania!

„Am fost invitat, prin intermediul unui prieten, de niște oameni de afaceri interesați să investească la noi. Atât la club, cât și pe piața locală. Le-am prezentat situația noastră, am discutat despre posibilitățile de finanțare și am convenit să ne revedem pe 3 decembrie, în Copou, la meciul cu FCSB", a dezvăluit Ambrosie pentru Gazeta Sporturilor.

A vrut Rapidul

Grupul de firme la care se referă președintele ieșean este „DIM Industrial Services", activ în industria grea. Iar unul dintre acționarii principali, Peter Dohlich, e omul care în 2014 a vrut să cumpere Rapidul, dar patronul de atunci, Valerii Moraru, l-a tras în piept.

I-a cerut 7 milioane €

Inițial i-a cerut 2 milioane de euro, pentru ca apoi, la București, să-i solicite 7 milioane! Dohlich a fost direcționat ulterior către Concordia Chiajna, însă neamțului nu i-a plăcut ce a găsit acolo și a renunțat.

La Poli, grupul de firme DIM Industrial Services ar urma să fie sponsor principal, în așteptarea lui Ifrim și a lui Ungurenașu, interesați să devină patronii grupării ieșene.

1,5 milioane de euroe cuantumul datoriilor pe care le are în acest moment Poli Iași

200.000 de euroa împrumutat Poli de la Ifrim și Ungurenașu pentru a supraviețui până la venirea banilor din drepturi TV

3,5 milioane de euroe bugetul pe un întreg sezon al grupării moldovene

1,3 milioane de leiașteaptă Poli să primească de la Primărie, care a decis să ceară mai întâi un accept de la Consiliul Concurenţei

Citește și:

VIDEO Reținerea lui Marius Baciu a șocat fotbalul românesc: „E aberant! Nu e infractor ca să-l iei cu mascații”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  14 Noiembrie 2019, 21:46

Păi ori e german ori e american ... O să iasă rus , c-așa-i la moldoveni ...

1621544878110915
Ionel Alecu  •  14 Noiembrie 2019, 20:50

am auzit si eu vin doi americani din Vaslui , a ***-o ciobanul ca astia sunt si mai si ca el , se strange latul Gheorghe !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  14 Noiembrie 2019, 19:47

E ok ! Dar ce facem cu presedintele clubului care e pe mana cu mafia frf si cu 5-6 jucatori care vand meciurile la comanda

Vezi toate comentariile (4)
Comentează