FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Glume nefericite la antrenament, în Ghencea. Stelistul deghizat în Hitler + reacția lui Pițurcă

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 13:20 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 16:03

Florin Maxim (39 de ani), fostul fundaș stânga de la Steaua, Sportul sau FC Timișoara, a povestit în direct la GSP Live un moment controversat cu regretatul Daniel Prodan, petrecut la un antrenament în mandatul lui Victor Pițurcă. 

Transferat în Ghencea în 1999, pe când avea doar 18 ani, Florin Maxim nu a jucat decât puține minute la Steaua. Fostul fundaș stânga - actualmente antrenor la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3 -  a rămas, însă, cu amintiri plăcute din lunile petrecute alături de Lăcătuș, Belodedici, Ilie Dumitrescu sau Didi Prodan. 

218 meciuriși 10 goluri are Florin Maxim în Liga 1 unde a jucat în tricourile lui UM Timișoara, Sportul, Farul, FC Timișoara, Petrolul, Concordia și Voluntari

Un moment pe care nu l-a uitat l-a avut ca protagonist pe fostul internațional Daniel Prodan, întors în acel sezon în Ghencea sub formă de împrumut de la Glasgow Rangers.  

Prodan a făcut o glumă proastă, deghizându-se în Adolf Hitler, cel considerat unul dintre cei mai mari criminali în masă din istoria omenirii, iar colegii și antrenorul s-au amuzat fără să sesizeze ofensa adusă victimelor nazismului.

Faimosul actor Charlie Chaplin l-a parodiat pe Adolf Hitler în filmul “Marele Dictator” (1940).

“Făceam antrenamente pe terenul 6 din Ghencea, era foarte bun. Era domnul Pițurcă antrenor. În perioada aia, veneau soldații să ne ajute, ne dădeau mingile din spate. Tot timpul erau 15-20 de soldați pe lângă teren. A început ploaia și făceam exerciții de finalizare. A dat Didi Prodan un șut peste și s-a dus după minge. La teren, era un panou de metal ca o poartă unde exersai tehnica de șut. Didi s-a dus după panou, i-a cerut mantaua unui soldat, și-a dat la mustață cu un pic cu nămol și și-a dat freza într-o parte. Ziceai că era Hitler. A intrat așa pe teren. Am început toți să râdem. Râdea până și nea Piți care era sobru. Didi era fantastic”, a povestit Maxim, în direct, la GSP Live.  

EXCLUSIV VIDEO Glume nefericite la antrenament, în Ghencea. Stelistul deghizat în Hitler + reacția lui Pițurcă
Florin Maxim arată cum și-a dat Prodan cu noroi pentru a imita mustața lui Hitler

Prodan nu era la primul moment de acest gen. La începutul carierei, pe când juca fotbal în județul Satu Mare, el a pus la cale o comicărie pe care o relata apoi amuzat prietenilor: 

“Jucam pe un teren, undeva la marginea unui câmp de floarea soarelui și unul a degajat mingea tare în lan. M-am dus să o caut, dar nu am mai găsit mingea, însă prin floarea soarelui erau bostani copți, mari, cam cât o minge. Am luat unul repede și am venit în viteză cu el din floarea soarelui și am bătut rapid aut de la de la margine. Unii au sărit la cap să dea cu capul în bostan”.  

De 5 ori campion al României cu Steaua, Daniel Prodan a murit în 2016, la doar 44 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

VEZI AICI INTEGRAL EMISIUNEA GSP LIVE CU FLORIN MAXIM

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
radumatei
radumatei  •  29 Septembrie 2020, 17:26

Nu-mi dau seama de ce ar fi asta o glumă „proastă” sau „nefericită”. După părerea mea, glume proaste sînt cei care scriu pe site-ul GSP.ro dar fiecare cu gusturile lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează