FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „A slăbit 20 de kilograme!” » Soluție disperată propusă de fani lui Mulțescu pentru atacul lui Dinamo

Curea (nr. 9) este campion la juniorii B, fiind coleg de generație cu Ahmend Bani și Valentin Borcea, ajunși deja în circuitul echipei mari, a fost și la naționalele de juniori // FOTO: FRF.ro
Curea (nr. 9) este campion la juniorii B, fiind coleg de generație cu Ahmend Bani și Valentin Borcea, ajunși deja în circuitul echipei mari, a fost și la naționalele de juniori // FOTO: FRF.ro

Articol de - Publicat joi, 08 aprilie 2021 08:55 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 09:20

Într-o criză teribilă în atac, suporterii lui Dinamo au ajuns să-l propună pe internet pentru prima echipă pe Tiberiu Curea, 17 ani, care a înscris în week-end-ul trecut o „dublă” la Liga 3, apoi în derby-ul cu FCSB (2-1) la juniorii A.

Dinamo nu o duce strălucit în compartimentul ofensiv, drept dovadă că revenirea lui Adam Nemec a fost primită cu aplauze de către suporterii din Ștefan cel Mare. Dar slovacul nu a produs declicul așteptat, cu CFR Cluj (0-1). "Câinii" au strâns doar două puncte și au înscris numai două goluri în ultimele 9 etape. Niciun atacant nu a înscris în ultimele 11 runde.

Tiberiu Curea, trei goluri  în două meciuri în două zile

O speranță de viitor a roș-albilor este Tiberiu Curea, iar numele puștiului de 17 ani este adus tot mai frecvent în discuție de suporterii care urmăresc meciurile echipei secunde sau care știu evoluțiile juniorilor. Ultimul week-end l-a găsit pe Curea jucând și pentru Dinamo II la Liga 3, și la juniorii A. 

A marcat de fiecare dată! Mai întâi, pentru echipa secundă a marcat o doppietta contra celor de la Concordia Chiajna II (5-0), după care în derby-ul de la Liga Elitelor U19 a făcut diferența cu FCSB U19 (2-1). Curea a bifat o repriză la Liga 3, la Dinamo, a marcat o „dublă", a intrat în minutul 65 cu FCSB U19 și a punctat după 6 minute.

 O forță la nivelul juniorilor în ultimul deceniu, echipa din acest an se zbate cu evoluții sinusoidale, neavând șanse la finală. O victorie de palmares cu roș-albaștrii, surpriza sezonului, care vizează titlul, în concurență directă cu Viitorul, principala forță de la juniori în ultimul deceniu.

Curea a slăbit 20 de kilograme vara trecută

Fostul component al Generației de Aur și antrenor la Dinamo U19, Gică Mihali, a dat referințe despre Tiberiu Curea, în condițiile în care nu ar fi exclus ca în viitorul apropiat să-l vedem la ședințele de pregătire ale lui Gigi Mulțescu. 

„Puștiul a avut o perioadă mai complicată, dar a trecut peste ea. Eu nu cunosc detalii, dar mi s-a spus că a avut o accidentare de durată, a stat mult pe tușă, ajunsese să ia foarte mult în greutate. Vara trecută a slăbit 18-20 de kilograme! A ținut o cură de slăbire drastică, acum e forță. A fost și la mine, joacă și la echipa a doua. A început să-și dea drumul la joc. Curea are calități, este vârf, protejează binișor, este puternic, ar trebui să lucreze mai mult la jocul de cap", a declarat Gică Mihali pentru GSP.RO. 

Noi îi acordăm toată încrederea, vă dați seama, și lui Curea, și altor copii talentați. Am înțeles că era promițător încă dinainte de accidentare. Eu îi urez succes și tot ceea ce ține de mine, să-l ajut în carieră, cu plăcere 
- Gheorghe Mihali, antrenor Dinamo U19

Mihali: „Eu iau ce rămâne la echipa a doua"

După un eșec cu Viitorul (0-5), a venit succesul cu FCSB (2-1). Mihali a explicat situația ingrată pe care trebuie să o managerieze la juniorii A.

„Trecem printr-o perioadă grea, logistic, în primul rând. La Constanța, de exemplu, am jucat cu mulți copii care tocmai evoluaseră cu o zi mai devreme la Dinamo II. E greu, la vârsta lor, și cu deplasări, să țină ritmul sus două meciuri în 24 de ore. Oricât de buni ar fi, de talentați. Când sunt odihniți, putem obține rezultate bune, precum cel cu FCSB. Am avut noroc că Gigi Mulțescu a trimis cinci jucători la Dinamo II, iar formația secundă ne-a lăsat cinci băieți, în această etapă, exclusiv pentru Dinamo U19. Au fost odihniți, nu am mai avut criză de efectiv. Eu iau la echipă ce rămâne de la echipa a doua", a spus fostul fundaș.

Meciuri pe bandă rulantă

Dinamoviștii au câțiva puști care joacă la mai multe echipe ale clubului. De exemplu, Antonio Bordușanu (gol cu Chiajna II în victoria cu 5-0) este singurul jucător al grupării care a evoluat în acest sezon la juniorii A, B și Dinamo II, mijlocașul debutând și pentru prima echipă! Puștiul a jucat week-end-ul trecut și pentru formația secundă, și pentru juniorii B (1-5 cu FCSB U17), fiind integralist de fiecare dată. 

Cătălin Hîldan junior a debutat la seniori, cu Chiajna II, unde a evoluat 31 de minute, apoi a jucat pe final, 5 minute, și la juniorii A cu FCSB U19 (2-1).

VIDEO Dinamo, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu Academica Clinceni

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Dinamo își numără răniții! 7 absențe importante pentru ultima etapă » Cum arată primul „11” pe care îl pregătește Mulțescu

Vin banii la Dinamo! „Câinii” au bătut palma cu un sponsor important: „Suntem convinși că vom reclădi performanța”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
creeperno290
creeperno290  •  08 Aprilie 2021, 22:36

Mai bun ar fi Danciu

tataika
tataika  •  08 Aprilie 2021, 18:26

Alo? Manageru'? Mai bine îl luați pe Lupu. E caine, face atmosfera în vestiar și știe și cu mingea. Ce mai contează câteva kg în plus. Cel mai important, e și liber de contract, vine gratis!

gogoas
gogoas  •  08 Aprilie 2021, 09:41

Un articol pe mssura fotbalului romanesc. Cutitul fara lama si fara miner. Atacul lui dinamo bucuresti

Vezi toate comentariile (3)
Comentează