FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CS MIOVENI 2-1

VIDEO Farul - CS Mioveni 2-1 » Hagi câștigă cu emoții, în prelungiri, în ciuda unor noi erori grave de arbitraj împotriva echipei sale!

Farul a învins-o pe CS Mioveni, scor 2-1, în runda #10 din Liga 1
Farul a învins-o pe CS Mioveni, scor 2-1, în runda #10 din Liga 1

Articol de - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 17:30 / Actualizat luni, 01 mai 2023 16:07

Farul a învins-o cu mari emoții pe CS Mioveni, scor 2-1, în runda #10 din Liga 1. Gazdele au avut un penalty neacordat în minutul 73, la 1-0. E al doilea meci consecutiv în care dobrogenii sunt dezavantați de arbitri, după duelul cu Sepsi din „16”-imile Cupei - detalii, AICI.

Programul complet al etapei #10

Farul a ratat prima ocazie în minutul 13, când Jefte a reluat peste din câțiva metri. 3 minute mai târziu, golgeterul dobrogenilor n-a mai iertat: reluare din apropiere, la colțul lung. Ducan a rămas fără replică, pentru că execuția spaniolului a venit de aproape și acesta nu a mai avut timp să intervină.

Tot gazdele au forțat, iar același Betancor a trecut pe lângă „dublă” după intervenția lui Ducan la finalizarea lui Pitu. Incredibil, Jefte nu a cadrat nici acum din suprafața careului mic (18)!

„Decarul” lui Hagi nu s-a „oprit” aici. A irosit și o situație de unu-contra-unu cu portarul advers: finalizare în plasa laterală (39). Contrar cursului partidei, Mioveni putea intra cu 1-1 la pauză. Chiar a marcat, prin Sanoh, dar golul a fost anulat, întrucât Dumitriu a centrat pentru olandez din spatele liniei de fund:

Farul - CS Mioveni 2-1 » Hagi câștigă cu emoții, în prelungiri, în ciuda unor noi erori grave de arbitraj împotriva echipei sale!

Argeșenii au mai irosit o șansă de gol până în pauză. La un corner, Scarlatache a reluat cu capul puțin peste (45+1).

Partea a doua a fost mult mai săracă în ocazii. CS Mioveni n-a fost capabilă să se apropie în multe rânduri periculos de poarta lui Aioani. O excepție a oferit-o Oancea în minutul 68, când a ajuns târziu totuși la minge și a fost închis providențial de goalkeeperul dobrogenilor.

Farul, văduvită de un penalty

Farul trebuia să primească un penalty în minutul 73. Betancor a apucat să ciupească mingea în fața lui Iacob, iar jucătorul oapseților l-a faultat. Eronat, „centralul” Costreie a lăsat jocul să continue.

Farul - CS Mioveni 2-1 » Hagi câștigă cu emoții, în prelungiri, în ciuda unor noi erori grave de arbitraj împotriva echipei sale!

În minutul 86, Bogdan Rusu a restabilit egalitatea. Totuși, Farul a avut puterea să marcheze din nou, prin Andrei Ciobanu, în prelungiri (90+2). 

Victorie Farul, care trece peste FCSB în clasament, grație unui golaveraj superior.

Farul, dezavantajată și în Cupă

Este al doilea meci la rând în care Farul e dezavantajată de arbitri. În Cupă, arbitrul Radu Petrescu a luat o decizie controversată în partida Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1, contând pentru șaisprezecimile de finală.

În minutul 49, la 0-0, „centralul” bucureștean a inventat o lovitură de pedeapsă pentru Sepsi, la un presupus contact între Larie și Luckasssen. Reluările TV din mai multe unghiuri contrazic însă decizia arbitrului. Fundașul dobrogenilor nici măcar nu-l atinge pe vârful lui Sepsi. Ipotetic, dacă într-adevăr ar fi avut loc un contact între cei doi, acela s-a petrecut în afara careului.

Ce s-a întâmplat, mai exact? Luckassen caută contactul, însă nu e atins de Larie. Fotbalistul olandez simulează, se aruncă pe jos și îl păcălește pe Radu Petrescu. După câteva clipe de ezitare, acesta dictează penalty în favoarea lui Sepsi, influențat și de tușierul de pe acea parte.

Farul - CS Mioveni 2-1 » Hagi câștigă cu emoții, în prelungiri, în ciuda unor noi erori grave de arbitraj împotriva echipei sale!

Mitrea a transformat penalty-ul fără probleme, marcând golul ce a facilitat calificarea covăsnenilor în optimi.

FINAL » Farul - CS Mioveni 2-1

Farul Constanța - CS Mioveni, echipe de start

Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghiță, Dussaut - Boboc, Artean, Purece - Ganea, Betancor, Pitu
Rezerve:Brănescu, Dobrosavlevici, Piresc, Ely, Sali, Petre, Buta, Ciobanu, De Nooijer
Antrenor: Gheorghe Hagi

CS Mioveni: Ducan – Oancea, Iacob, Scarlatache, Bunea – Toma, Panit, Dumitriu – Buziuc, Rusu, Sanoh
Rezerve: I. Popescu, Garutti, Șerbănică, Balaur, Coșereanu, Cierpka, Blănaru, Cicureanu, An. Cristea
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)
Arbitru: Costreie Sorin (Buftea) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia)

EXCLUSIV Incredibil - LPF o ajută pe FCU Craiova să încalce regulamentul! Urmează decizii la „masa verde”?

VIDEO+FOTO FCSB tremură și cu „Milanul” lui Chirilă! Vicecampioana urcă pe podium, după a 3-a victorie la rând

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
mr.ban
mr.ban  •  26 Septembrie 2021, 20:11
Postat de jamesjohn pe 26 Septembrie 2021, 17:52

singura rusine este ca prosti aia de la farul au trecut peste Steaua din liga 1 in clasament la un gol diferenta si si ala dat in ultimul minut. daca nu luam golul ala ieri in minutul 88 acum eram noi pe 3 sau daca nu dadea farul gol in ultimul minut astazi. ghinion curat.

Dar de ce sunt asa prosti aia de la Farul? De faptul ca beneficiaza de un asa zis noroc ca sta mai bine la goluri si e peste FCSB? Pai daca e sa ne luam dupa mentalitatea asta, e ghinion curat ca Farul nu e mai sus, avand in vedere ca au pierdut puncte in ultimele deplasari din cauza unor greseli individuale. Daca nu erau greselile alea individuale, acum Farul sigur era pe locul 2. E bine asa? Eu zic ca nu. N-are rost sa judecam asa, daca si cu parca. Fotbalul e si un joc de loterie uneori. Se intampla sa ai noroc o data, a doua oara ai ghinion. Desi cred ca e prea mult sa asociem asta la statistica de golaveraj. FCSB e pe 4, mai jos de Farul, pentru ca are golevaraj mai prost, pentru ca nu a facut mai mult. Farul a reusit sa stea mai bine. Nu cred ca e o chestie de ghinion. Si apoi, nu s-a terminat campionatul. Suntem deabia in etapa a 10-a. Chiar ne ofticam, de pe acum, pe faza asta? Pe locul din clasament? Mai sunt multe etape, orice se poate intampla. Farul poate pierde 3 meciuri la rand si sa ajunga pe loc de play out si FCSB sa castige tot si sa o depaseacsa pe CFR.

elgabri
elgabri  •  26 Septembrie 2021, 19:17

Hotii striga hotii se potriveste de minune.

486296171535958
Nelu Stanciu  •  26 Septembrie 2021, 18:33

Creşte mereu desantul de arbitri-mercenari ai burlănimii. Hai să-i ţinem minte măcar, până la Judecata de-Apoi

Vezi toate comentariile (13)
Comentează