FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Farul iese la atac! Reacție după materialul GSP: „Niște binevoitori din România au indus UEFA în eroare”

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 11:02 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 12:04

Ciprian Marica, acționar minoritar la Farul Constanța, a vorbit despre situația de la clubul lui Gică Hagi, care în acest moment nu are drept de a juca în cupele europene.

Gazeta Sporturilor a scris azi despre situația echipei Farul Constanța, care nu poate participa în cupele europene pentru că cei din Comisia UEFA au considerat că a existat o fuziune Viitorul-Farul din care a rezultat un club nou. Iar un club nou nu are dreptul să participe în cupele europene în primii trei ani. 

Liderii, interziși în Europa și în Liga 1 » De ce nu poate Farul să participe în cupele europene + Reacția clubului
INEDIT
Liderii, interziși în Europa și în Liga 1 » De ce nu poate Farul să participe în cupele europene + Reacția clubului

Ciprian Marica: „Niște binevoitori din România au indus UEFA în eroare”

Marica a vorbit despre situația Farului și susține că anumite persoane din România au prezentat informații eronate către FIFA.

„E o decizie TAS? Nu. Atunci despre ce vorbim? E veche discuția. Noi am contestat decizia la TAS și rămâne de văzut ce va fi.

Noi suntem încrezători. Nu au înțeles bine oamenii de acolo cum au stat lucrurile. Mi se pare o eroare care va fi remediată la TAS. UEFA spune că nu înțelege cum clubul de Liga 2 a promovat în Liga 1. Spune că nu a promovat pe merit sportiv. Asta nu înțelege. Noi am explicat că nu a fost vorba de o promovare nesportivă, ne-am apărat și le-am explicat ce nu înțeleg.

Au fost binevoitori din România care au făcut sesizare și au indus în eroare prezentând tot felul de materiale care nu aveau treabă cu realitatea. Așa că... Ne-am apărat și acum așteptăm decizia TAS”, a spus Marica la ProArena.

Farul nu poate momentan să joace în cupele europene

Hagi și oamenii lui mai speră să întoarcă situația în favoarea lor, ei au deschis un proces la TAS în care contestă decizia Comisiei de Licențiere, care le refuzase dreptul de a participa în cupele europene. Gică Popescu a anunțat la Antena 1 că primul termen la Lausanne a fost programat pentru decembrie. 

Dacă Farul câștigă procesul, va căpăta licența europeană. Dacă nu, dobrogenilor le va fi interzisă participarea în competițiile continentale încă un an de la vară încolo!

Cum a ajuns clubul în situația aceasta? Hagi a preluat numele Farul în vara anului 2021 și a lipit denumirea aceasta peste echipa sa din prima ligă, Viitorul. Interesul lui Gică a fost să-i atragă astfel pe suporterii „marinarilor” și să-și mute echipa la Constanța atunci când va exista un stadion nou, un proiect care urmează să fie demarat în curând.

În sezonul trecut, într-un moment în care mai sperau să prindă un loc în cupele europene, dobrogenii au aplicat pentru licență. Departamentul de Licențiere din FRF i-a anunțat că UEFA le-a respins solicitarea. 

Comisia UEFA a considerat că a existat o fuziune Viitorul-Farul din care a rezultat un club nou. Iar un club nou nu are dreptul să participe în cupele europene în primii trei ani. Dacă judecata aceasta a federației europene a fost corectă, Farul nu ar fi trebuit să primească nici licența pentru prima ligă internă, pentru că nici Federația nu mai permite o fuziune.  Iar constănțenii se apără în procesul de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv inclusiv cu argumentul acesta: „Înainte să schimbăm numele clubului am solicitat și am primit aprobarea FRF”. 

VIDEO Gică Hagi: „Aștept să vină acționarii și atunci vom fi puternici!”

Citește și:

Observațiile lui Marica după Rapid - Farul: „Înțeleg disperarea lui Mutu, dar mă așteptam la altceva”

Plecat de la Dinamo, Eugen Neagoe acuză că a fost sabotat: „Știu cine a orchestrat totul. Sunt persoane fără omenie” + „Nu o văd revenind în SuperLiga 1 după acest sezon”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
traian_v
traian_v  •  11 Noiembrie 2022, 21:14
Postat de traian_v pe 11 Noiembrie 2022, 13:12

Ce vorbesti frate? "U" Cluj a luat-o de jos, din liga a IV-a. Diferenta cea mare fata de Rapid este ***. ;)

De ce m-ati cenzurat? Am spus doar ca intre "U" Cluj si Rapid diferenta este culoarea. Alb-negru vis-a-vis de alb-visiniu. Sau nu mai are voie omul sa foloseasca adjectivul "negru" in context??? Domnilor cenzori, ati luat-o pe aratura !!!

talpaiadului
talpaiadului  •  11 Noiembrie 2022, 18:17
Postat de traian_v pe 11 Noiembrie 2022, 13:12

Ce vorbesti frate? "U" Cluj a luat-o de jos, din liga a IV-a. Diferenta cea mare fata de Rapid este ***. ;)

Nu te supara frate, eu n-am intentionat sa jignesc suporterii clujeni in comentariul ala. Asa e, U Cluj a fost infiintata in mod corect si are suporteri frumosi, doar ca eu din afara la Rapid nu vad nici o diferenta intre echipa veche si cea noua, pe cand la U Cluj parca inca lipseste ceva.

traian_v
traian_v  •  11 Noiembrie 2022, 13:12
Postat de talpaiadului pe 10 Noiembrie 2022, 17:15

Farul lui Hagi este doar o copie prost facuta a echipei de odinioara. E plin fotbalul romanesc de asemenea copii obosite, care nici macar clone nu pot fi numite. Singura clona adevarata mi se pare Rapid, la aia nu se observa cu ochiul liber nici o diferenta intre echipa disparuta si cea aparuta in locul ei, care a fost infiintata in mod corect in liga a patra si a promovat pe merit, are acelasi spirit, acelasi stadion, suporterii au venit langa ea. Rapid este un exemplu pentru toti cei care vor sa reinfiinteze o echipa, nu poti doar sa cumperi un nume si un palmares, e nevoie de mult mai mult decat atat. Nici macar UTA, U Cluj sau Petrolul nu se compara cu Rapid, pentru ca nu au reusit inca sa reinvie cu adevarat spiritul echipelor originale.

Ce vorbesti frate? "U" Cluj a luat-o de jos, din liga a IV-a. Diferenta cea mare fata de Rapid este ***. ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează