FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CSU CRAIOVA 2-1

Pariul lui Basarab Panduru după Farul - CSU Craiova: „E viitorul titular al naționalei”

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 07:28 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 08:10

După Farul – CS Universitatea Craiova 2-1, Basarab Panduru l-a lăudat pe Andrei Borza, fundașul stânga de 17 ani de la formația lui Gică Hagi.

Promovat în vară de la juniorii Farului, după ce a fost crescut la Academia Hagi, Andrei Borza a bifat 21 de partide în acest sezon, reușind două goluri și un assist. Iar Basarab Panduru e de părere că acesta va deveni în curând titular în naționala României.

Viorel Moldovan și Basarab Panduru, cuceriți după Farul - CSU Craiova: „Bravo, copile, m-ai uns pe suflet! N-am mai văzut jucător ca el în Liga 1”
Farul - CSU Craiova 2-1
Viorel Moldovan și Basarab Panduru, cuceriți după Farul - CSU Craiova: „Bravo, copile, m-ai uns pe suflet! N-am mai văzut jucător ca el în Liga 1”

Pariul lui Basarab Panduru: „Andrei Borza va fi titularul naționalei”

„Mă gândeam cum a gândit Hagi schimbarea de fundași laterali. A fost Kiki fundaș dreapta și Borza pe stânga. 

Am mai spus că Hagi îl are pe Borza, probabil viitorul fundaș stânga al naționalei, dacă va continua să joace cum a jucat până acum. Noi avem și probleme pe acel post”, a declarat Basarab Panduru în emisiunea „Minutul 91”, de la OrangeSport.

În 2022, selecționerul Edi Iordănescu i-a folosit pe postul de fundaș stânga pe Mario Camora, Bogdan Vătăjelu, Alin Toșca și Raul Opruț.

Andrei Borza, remarcat de The Guardian

În vara lui 2022, Andrei Borza a fost menționat în celebra publicație The Guardian, la categoria „Anul nașterii 2005” în articolul „Noua generație 2022 - 60 dintre cei mai talentați tineri jucători”.

„Borza n-are nici 17 ani încă, dar joacă în prima ligă din România, la formația lui Gheorghe Hagi. Comparat deseori cu un alt fost căpitan al României, Cristi Chivu, datorită abilităților sale cu mingea în apărare, Borza a început ca atacant, înainte de a trece mijlocaș și în final fundaș stânga, după ce Hagi însuși a vorbit cu jucătorul despre asta. 

O prezență constantă la naționalele de juniori, el e descris de antrenorul U17 Daniel Mogoșanu ca «perfect echipat pentru postul său. Are toate calitățile unui fundaș stânga. E un apărător bun, are și abilități ofensive, muncește mult, are viteză, controlează excelent mingea. E un profesionist chiar și la această vârstă, face tot ce i se cere pe teren și în afara lui»”, notau britanicii.

Pariul lui Basarab Panduru după Farul - CSU Craiova: „E viitorul titular al naționalei”
Andrei Borza // FOTO: Imago

E printre cei mai tineri marcatori din Liga 1

Pe 28 octombrie, Andrei Borza marcat în FCU Craiova – Farul 1-2. Fundașul stânga a înscris cu o „torpilă” expediată de la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, și a devenid  a devenit al 11-lea cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi din România! Totodată, al cincilea cel mai tânăr marcator al Farului / Viitorul în această competiție. 

  1. Enes Sali - 15 ani, 6 luni şi 21 zile, Farul-Academica 5-0, 13.09.2021;
  2. Carlo Casap - 16 ani și 5 luni, FC Botoșani-Viitorul 4-4, 29.05.2015
  3. Ianis Hagi - 16 ani, 7 luni și 7 zile, FC Botoșani-Viitorul 4-4, 29.05.2015
  4. Alexandru Mățan - 16 ani, 8 luni și 7 zile, Dinamo-Viitorul 3-3, 06.05.2016
  5. Andrei Sebastian Borza - 16 ani, 11 luni și 16 zile, FCU Craiova-Farul 1-1, 28.10.20

VIDEO Arlauskis, gest halucinant în Farul - CSU Craiova: „Cel mai stupid penalty pe care îl putea comite cineva”

Citește și: 

Bogdan Vătăjelu, devastator: „Am fost penibil! Poate e momentul să plece și jucătorii, nu doar antrenorul”

Hagi, declarații tari după ce a revenit pe primul loc » Momentul neobișnuit petrecut în dimineața meciului + anunță un proiect masiv la Farul

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
emil1986
emil1986  •  07 Februarie 2023, 14:59
Postat de atthur pe 07 Februarie 2023, 14:01

"A jucat la Viitorul"!!!! Nu-i produsul Academiei(strstegiei) lu' rege.E munca lui Petre Marin și oricum e ABSOLUT SINGURUL jucător care a reușit cât cât....

Eu n-am mai auzit ca un jucator sa fie prodsul tatalui sau, fie el si fost fotbalist. Eu stiu ca fotbalul se joaca in echipa, nicideum individual. Ca taica-su i-a dat anumite sfaturi, asta-i clar. Am cautat si am gasit ca Marin a ajuns la Academia lui Hagi la 13 ani si a fost transferat la Standad la 20. Deci 7 ani din cariera i-a petrecut la academie, apoi in echipa mare. In opinia mea, e 100% produsul Academiei si a lui Hagi. Răzvan Marin nu-i produsul lu' regele!!!Tac-su, Petre, s-a ocupat tot timpul de el și nici așa nu a făcut față decât la o echipă din cele mai slăbuțe din Italia.In rest,un ZERO ABSOLUT,"proiectu'" lu' regele!!!!!

atthur
atthur  •  07 Februarie 2023, 14:03
Postat de cirus11 pe 07 Februarie 2023, 11:59

Dar nu e nevoie sa ajunga "fotbalist" ca sa ajunga la Nationala... e suficient sa fie cel mai bun dintre variantele de pe postul ala, nu?? Trebuie sa ne oprim sa mai comparam liga noastra cu campionatele bune din vest, suntem prea departe si nu are sens.

Eu cred că Pantea e peste borza...Viitorul(nu a lu' regele) va confirma,sau nu....

atthur
atthur  •  07 Februarie 2023, 14:01
Postat de emil1986 pe 07 Februarie 2023, 10:11

Eu stiu ca ultimii 4 ani, daca nu mai multi, inainte sa se transfere la Standard, parca, a jucat la Viitorul. Mai inceput la juniori, apoi in echipa mare.

"A jucat la Viitorul"!!!! Nu-i produsul Academiei(strstegiei) lu' rege.E munca lui Petre Marin și oricum e ABSOLUT SINGURUL jucător care a reușit cât cât....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează