FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 1-1

FC Botoșani - FCU Craiova 1-1. Mutu e cu gândul la derby-ul cu CSU Craiova: „De-abia aștept meciul!”

FC Botoșani și FCU Craiova au remizat în runda #10, scor 1-1. Adrian Mutu, antrenorul oltenilor, a vorbit la final despre „rebelul” Sekou Sidibe, marcatorul oltenilor în mecul din această seară. +15   FOTO
FC Botoșani și FCU Craiova au remizat în runda #10, scor 1-1. Adrian Mutu, antrenorul oltenilor, a vorbit la final despre „rebelul” Sekou Sidibe, marcatorul oltenilor în mecul din această seară.

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 20:21 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 20:25

FC Botoșani și FCU Craiova au remizat în runda #10, scor 1-1. Adrian Mutu, antrenorul oltenilor, a vorbit la final despre „rebelul” Sekou Sidibe, marcatorul oltenilor în mecul din această seară.

Toate detaliile despre FC Botoșani - FCU Craiova, AICI!

  • CONTEXT: FCU Craiova l-a iertat rapid pe Sekou Sidibe (20 de ani), la 7 zile după ieșirea nervoasă din meciul cu FCSB, scor 0-1. Mutu l-a trimis pe mijlocașul belgian titular cu FC Botoșani, iar acesta a răsplătit încrederea primită cu un gol superb. La câteva minute distanță, s-a accidentat și a fost înlocuit - detalii, AICI.

„Sidibe este un jucător tânăr, câteodată mai face greșeli, eu l-am înțeles, de aceea l-am luat în lot și l-am băgat titular. Jucătorii tineri trebuie ajutați să crească. Mă bucur că a marcat, a fost un gol foarte frumos. 

Sunt puțin supărat în schimb că n-am reușit să închidem meciul și să câștigăm. E important că am ținut piept unei echipe bune. Am fost foarte aproape de cele 3 puncte, din păcate n-a fost să fie”, a declarat Mutu.

Adrian Mutu, despre FCU Craiova - CSU Craiova: „Cel mai important meci pentru noi”

Pentru FCU Craiova urmează derby-ul cu CSU Craiova (duminică, 3 octombrie, ora 21:00).

„În primul rând, sper să nu existe incidente în tribune, sunt sigur că pe teren cele două echipe vor face spectacol, se știe rivalitatea dintre cele două echipe. Pentru noi urmează cel mai important meci, de-abia așteptăm să jucăm!”, a mai spus „Briliantul”.

A fost o partidă de play-off, cum s-ar zice. Mi-am făcut treaba, m-am pregătit foarte bine în ultima perioadă. Rândul mi-a venit, acum culeg roadele. Am comunicat întruna cu colegii, comunicarea este cheia într-o echipă. Am încercat să fim compacți, să nu primim gol în finalul de meci. 

Nu doream să primesc gol, am încercat să țin foaia curată, cum ar zice englezul. Este un punct important pentru moral, pentru atitudinea noastră este un plus. Fiind oltean, așteptam de mic acest derby (cu CSU Craiova). Va fi un meci nu foarte ușor nici pentru ei, nici pentru noi. Va fi un meci nu strict spectaculos, cât despre luptă și adevăr
Robert Popa, portar FCU Craiova

Nu am învățat de la el, dar toată lumea știe că Mutu este o legendă. Avem nevoie de fiecare punct, eu simt că am meritat cele 3 puncte, dar e bine și așa, suntem fericiți. E bine la Craiova, mă simt ca acasă, sunt fericit. Meciul va fi unul important, ca oricare meci. Trebuie să rămânem concentrați și sperăm că vom lua cele 3 puncte
Sekou Sidibe, mijlocaș FCU Craiova

Jocul a avut o istorie care ne face să fim împăcați că am reușit să scoatem un punct. Dacă a fost penalty, trebuia să-l dea. Și mie mi s-a părut că a fost un atac extrem de nepotrivit, dar probabil că și arbitrul a avut un moment de neinspirație, cum probabil au avut și jucătorii noștri. E necesar VAR-ul, toată lumea civilizată îl are. Sperăm să ne civilizăm și noi. 

Trebuie să fim avizați de ceea ce am făcut în meciul acesta și de ceea ce au făcut cei de la Clinceni cu FCSB. Trebuie să facem un meci foarte bun, să luăm 3 puncte pentru a rămâne acolo în clasament. Avem niște obiective pe care le putem realiza obținând puncte meci de meci
Mihai Ciobanu, antrenorul din acte de la FC Botoșani

E un punct binevenit, tactic cred că am făcut un meci foarte bun. Dacă eram mai atenți pe final, cred că puteam câștiga acest meci. Asta este, trebuie să ne gândim la următorul meci, e important și trebuie să-l câștigăm. Trebuie să ne mulțumim cu un punct. Universitatea Craiova întâlnește Craiova. Este un meci foarte important, trebuie să-l câștigăm, vom vedea ce va fi
Dragoș Albu, FCU Craiova

FC Botoșani - FCU Craiova 1-1 » Elevii lui Mutu ratează victoria în minutul 90

Echipa lui Adrian Mutu a deschis scorul în minutul 60, prin Sekou Sidibe, jucător „exilat” în urmă cu o săptămână, după ieșirea nervoasă din timpul meciului cu FCSB. Sidibe a luat o acțiune pe cont propriu: a intrat în careul gazdelor, l-a depășit pe Țigănașu și a șutat cu stângul, la colțul lung, direct în vinclu.

În minutul 72, stoperul Bradley Diallo l-a lovit cu talpa în cap pe Mihai Roman în propriul careu, în încercarea de a respinge o centrare. Stoperul Craiovei a lovit mai întâi balonul, apoi capul atacantului, intrarea sa fiind una extrem de neglijentă. Chiar și așa, „centralul” Horațiu Feșnic nu a dictat penalty - detalii, AICI.

+11 FOTO

În ultimele minute, FC Botoșani a forțat egalarea, iar eforturile moldovenilor au dat roade. În minutul 90, Joyskim Dawa a egalat cu o lovitură de cap superbă, venită în urma unei centrări a lui Braun. Doar două minute mai târziu, Botoșani aproape a dat lovitura, dar Popa și-a salvat echipa cu un plonjon spectaculos.

Cu punctul obținut astăzi, FC Botoșani rămâne pe locul 2 și se apropie la 3 puncte de CFR Cluj, care are meci de la ora 21:00, cu UTA. FCU Craiova, în schimb, este pe 12, cu 9 puncte.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Pelici acuză o greșeală de arbitraj la golul din prelungiri, Hagi se declară fericit: „3 puncte norocoase”

Victima lui Rădoi și a lui Rotaru » S-a prăbușit după convocarea la națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
george.br
george.br  •  27 Septembrie 2021, 16:22
Postat de Nicu Marin pe 26 Septembrie 2021, 21:43

Vouă, celor de la gsp, vă cade mâna daca scrieti Universitatea Craiova este? ***

Suca, tu esti, ma?

morisca_11
morisca_11  •  27 Septembrie 2021, 11:13

Vine un miros foarte urat de la Divizia B ptr cei cu masini de 400.000 euro , ce ziceti voua nu va miroase nimica ?

kuba
kuba  •  27 Septembrie 2021, 08:34

Am avea nevoie de Achim la mijloc alături de Asamoah in meciul asta! Și am avea nevoie de Compagno sau Hugo Vieira in locul lui Balan! O sa fie 1-0 pentru FCU Craiova 1948 ! Forța Stiinta!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează