FOTBAL  »  Superliga  »  REVENIRE

Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”

Adailton a fost unul dintre cei mai buni jucători din România în perioada 2010-2012
Adailton a fost unul dintre cei mai buni jucători din România în perioada 2010-2012

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 07:35 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 09:20

Valeriu Iftime caută să-l angajeze pe fostul fotbalist brazilian Martins Adailton (45 de ani), vreme de doi ani jucător la FC Vaslui, într-o funcție de conducere la FC Botoșani.

În vara lui 2010, FC Vaslui a reușit o lovitură de proporții pe piața transferurilor, reușind să-l convingă pe mijlocașul brazilian Adailton să vină în România.

Fotbalistul cu peste 100 de meciuri în Serie B a semnat cu vasluienii și a impresionat puternic în cei doi ani petrecuți în România, unde a înscris 17 goluri și a pasat decisiv la alte 18 în 59 de meciuri.

Șumudică, revoltat de selecția lui Edi Iordănescu: „Suntem nebuni?! Pe ei doi de ce nu i-a luat?!”
LIGA NAȚIUNILOR
Șumudică, revoltat de selecția lui Edi Iordănescu: „Suntem nebuni?! Pe ei doi de ce nu i-a luat?!”

Valeriu Iftime negociază cu Adailton, care ar putea să-l schimbe pe Mihai Teja

Acum, la 8 ani și jumătate de la retragere, Adailton ar putea reveni în fotbalul românesc. Interesat să-l angajeze într-o funcție de conducere este Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani.

„Este o variantă, da! Ce vreți să mai spun? Dacă vine Adailton în România, pentru mine și pentru fotbalul din Botoșani este o salvare imensă. S-a pus problema Adailton înainte de numirea lui Mihai Teja!”, a precizat Iftime la Playsport.

Conform sursei citate, Adailton ar ocupa inițial o poziție în structura de conducere a clubului, cu posibilitatea de a prelua funcția de antrenor în eventualitatea demiterii lui Mihai Toja, un scenariu care capătă contur. 

FC Botoșani n-a mai câștigat de 5 etape în SuperLigă, având 4 înfrângeri în ultimele 5 partide, inclusiv un umilitor 0-7 cu Sepsi OSK.

Gestul uluitor făcut de Adailton într-o benzinărie din Focșani: „Eram cu el, am văzut tot”

Impresarul Mugurel Ilisei a povestit la GSP TV, în emisiunea lui Costin Ștucan, un gest extraordinar făcut de brazilianul Adailton, unul dintre starurile de la FC Vaslui, în urmă cu 12 ani. 

„Eram în drum spre Vaslui, iar Adailton își uitase borseta într-o benzinărie din Focșani. Avea toate actele acolo. O doamnă care lucra la acea benzinărie ne aștepta cu borseta lui Adailton, o păstrase. El i-a dat un cadou consistent doamnei de acolo, mai exact 1.000 de euro”.

Adailton a evoluat de-a lungul carierei la formații precum Parma, PSG, Genoa sau Bologna, iar pentru FC Vaslui a marcat 17 goluri în 59 de meciuri.

Mai multe știri din Liga 1: 

Incredibil » Gigi Becali încalcă regulamentul și se laudă public cu asta: „Nu mă mai leg la cap”

Vrea să plece de la FCSB: „Nu exclud un transfer afară în iarnă! E mai bine să joc”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
lulu
lulu  •  21 Septembrie 2022, 13:25
Postat de dododudau pe 21 Septembrie 2022, 12:08

Si cu ce a gresit domnul ziarist? Adaílton are cetatenia italiana si a jucat vreo 12 ani acolo, mai exact pana in 2010 cand a venit la Vaslui.

Poate sunt relevante numai meciurile din serie B.In cazul ăsta, n-a greșit cu nimic.

magic4ever
magic4ever  •  21 Septembrie 2022, 13:00
Postat de lulu pe 21 Septembrie 2022, 09:47

Fotbalist cu peste 100 de jocuri în serie B?! iar ați zbarcit-o domni gazetari,tot mai profesioniști cu fiecare articol.

Adailton a jucat 172 de meciuri in Serie B si 116 meciuri in serie A...

Juvezaur
Juvezaur  •  21 Septembrie 2022, 12:25

100 de meciuri in serie A.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează