FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

14 fotbaliști roș-albaștri la echipele naționale? FCSB ar putea doborî în această săptămână două recorduri all-time!

Olaru, Șut și Compagno (plan secund), trei dintre cei mai în formă roș-albaștri în 2023 // FOTO Raed Krishan
Olaru, Șut și Compagno (plan secund), trei dintre cei mai în formă roș-albaștri în 2023 // FOTO Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 14 martie 2023 08:20 / Actualizat marti, 14 martie 2023 08:20

Nu mai puțin de 14 jucători roș-albaștri au șanse de a fi convocați în această săptămână la echipele naționale, ceea ce ar însemna un nivel pe care clubul nu l-a atins niciodată. Pe lista acestora ar urma să fie și 4 străini, alt record all-time: Tamm, Radunovici, Nikolov și Compagno.

FCSB a avut un parcurs remarcabil de când a fost preluată de Mihai Pintilii, a revenit în lupta pentru titlu, o despart doar 3 puncte față de liderul Farul, iar în această săptămână e pe cale să bifeze o performanță neatinsă până acum. Să aibă un număr impresionant de fotbaliști convocați la echipele naționale. 

Pe plan intern, primele două reprezentative vor avea câte două meciuri: cea de seniori debutează în preliminariile CE 2024, în vreme ce pentru cea de tineret e ultimul test înaintea turneului final al CE din vară, amicale tari cu Portugalia și Germania.

Valentin Iliev rupe tăcerea despre venirea la FCSB: „Am vorbit, iar concluzia e clară”
FCSB
Valentin Iliev rupe tăcerea despre venirea la FCSB: „Am vorbit, iar concluzia e clară”

Surpriza Șut la naționala României

Datorită formei foarte bune și a faptului că jucătorii și-au ridicat nivelul în 2023, dar și pentru că mulți dintre ei sunt eligibili inclusiv pentru naționala mică, FCSB ar putea să bifeze nu mai puțin de 10 nume la primele două reprezentative tricolore. Târnovanu pare să fi câștigat duelul cu Horațiu Moldovan pentru postura de al treilea portar din lotul naționalei, mai ales după gafa de proporții comisă de rapidist în meciul cu Farul.

Apoi, Sorescu a fost om de bază în mandatul lui Edi Iordănescu, ce îl vede în continuare ca pe un fotbalist polivalent, cu care poate acoperi mai multe poziții. Șut traversează o perioadă senzațională, Olaru e deja în circuitul naționalei, în vreme ce Florinel Coman pare să fie cel mai în formă jucător al vicecampioanei în acest an. 

A fost cel mai bun în ultimele jocuri și foarte probabil că va fi convocat de Iordănescu, mai ales că pe banda stângă soluția Mihăilă pare picată din cauza faptului că nu joacă la Parma.

Unde va fi selecționat Tavi Popescu?

Octavian Popescu va fi și el sigur convocat, rămâne doar de ales unde: la seniori sau la U21, la aceasta din urmă fiind de așteptat să poată fi selecționați și jucători precum Pantea, Miculescu și chiar Radaslavescu, mai ales că sunt două jocuri amicale și Emil Săndoi vrea să vadă la lucru cât mai multe nume. Singurul mare semn de întrebare îl privește pe Cordea, care s-a aflat în echipamentul tricolor în toamna trecută, dar acum a avut un randament scăzut.

FCSB nu va avea însă doar români la naționale. Marea bombă a venit din partea lui Roberto Mancini, care l-a ales pe Compagno în lotul lărgit pentru meciurile cu Malta și Anglia. Tamm și Radunovici vor fi sigur în loturile Estoniei și Muntenegrului, în vreme ce Nikolov speră să nu fi ieșit din atenția selecționerului Macedoniei din cauza faptului că nu prea a evoluat la FCSB.

8,7milioane de euro au costat cei 14 jucători, podiumul în funcție de sumele de transfer fiind ocupat de Fl. Coman (3 milioane de euro - Farul), Miculescu (1,7 milioane - UTA) și Compagno (1,5 milioane - FCU Craiova)

Unde ar putea avea FCSB cei 14 jucători de națională

JUCĂTORECHIPĂ
TârnovanuRomânia
SorescuRomânia
ȘutRomânia
OlaruRomânia
Fl. ComanRomânia
CordeaRomânia
Oct. PopescuRomânia sau U21
MiculescuRomânia U21
PanteaRomânia U21
RadaslavescuRomânia U21
TammEstonia
RadunoviciMuntenegru
CompagnoItalia
NikolovMacedonia

Echipa celor care vor rămâne pe dinafara convocărilor:
A. Vlad - V. Crețu, Dawa, Haruț, S. Șerban - Ov. Popescu, I. Cristea, Oaidă - Edjouma, M. Tănasă - Omrani

Rivalele din play-off sunt departe

Celelalte 4 formații din play-off care au și ele pretenții de titlu și care desfășoară bugete mari, la care activează jucători de nivel înalt, nu pot ține pasul cu FCSB la acest capitol, al fotbaliștilor de națională. Cele mai aproape sunt Farul și CSU Craiova, care au însă pe lista posibililor convocați un volum cu 25-35% mai mic decât clubul lui Gigi Becali.

  • FARUL: 11 selecționabili
JUCĂTORECHIPĂ
AioaniRomânia
T. BăluțăRomânia
AlibecRomânia
BorzaRomânia U21
SârbuRomânia U21
GrameniRomânia U21
L. MunteanuRomânia U21
MaziluRomânia U21
SaliRomânia U21
KikiBenin
BaravykasLituania
  • CSU CRAIOVA: 9 selecționabili
JUCĂTORECHIPĂ
A. IvanRomânia
Al. CrețuRomânia
ScreciuRomânia U21
MarkoviciRomânia U21
IșfanRomânia U21
BaiaramRomânia U21
CâmpanuRomânia U21
NdongGuineea Ecuatorială
ZajkovMacedonia
  • CFR CLUJ: 7 selecționabili
JUCĂTORECHIPĂ
Cr. ManeaRomânia
BurcăRomânia
CamoraRomânia
PetrilaRomânia U21
BârligeaRomânia U21
KrasniqiKosovo
JangaCuraçao
  • RAPID: 3 selecționabili
JUCĂTORECHIPĂ
SeferRomânia U21
PănoiuRomânia U21
KaitEstonia

Leo Strizu dezvăluie mecanismul schimbărilor la FCSB: „Îi întrebați pe Strizu și Pintilii de schimbări?”

Citește și alte știri despre FCSB:

Mai poate să-l țină FCSB pe Compagno? Ce a spus impresarul atacantului pentru presa din Italia

Gigi Becali, anunț despre viitorul antrenor de la FCSB: „Cel mai probabil, va fi străin. Un cipriot” + „Bă, voi credeți că sunt idiot? ÎI spun «Tu ești antrenor, dar trebuie să ții cont de ce zice Pintilii»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
John_Doe
John_Doe  •  14 Martie 2023, 18:21
Postat de anticenzuralasport pe 14 Martie 2023, 09:09

Gesepistii și articolele lor fenomenale !!! Nu mai departe de ieri Tepelin ne vorbea că Becali este râul fotbalului românesc...Acum rău o fi să ai atâția jucători selecționabili...Aduși în forma sportivă de antrenorul Becali ,că asta ne tot repeta presarii...Eu tot aș vrea că Becali să înceapă un boicot contra FRF și presă...Cauzele sunt mai mult decât evidente.Sa vorbestia acum de Olaru și Popescu când astia au scăpat că prin urechile acului întregi la Arad ???

Fraieri sunt că se duc la națională! Să meargă zmeii de la CFR: Holban, Camora, Deac și perlele lui Hagi, în frunte cu Alibec. Pintilii, Cristea și Coman s-au accidentat la națională.

freddy
freddy  •  14 Martie 2023, 12:44
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 14 Martie 2023, 11:21

Unchiule ce faci bre ?? Gata treaba ?? Ai dat la ușă ?? Cum ce sa dai ?? Feblețele lui nea Gigi !!

Salut Firicele. Uite p-aici. Tu? Tot cu oglinzi pe casa? Hai ca a venit caldura...Fugi la treaba ca esti non stop pe gsp. Ai grija de tine si de sanatatea ta.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  14 Martie 2023, 12:21
Postat de anticenzuralasport pe 14 Martie 2023, 09:28

La fel de corect era și dacă spuneai că Steaua este singura echipă românească care nu a fost învinsă în preliminariile europene ! Că că te bată cineva in grupele europene trebuie întâi să te califici pe merit sportiv...

Ai aparut prostalaule?si mai lasa pantoful era sa scriup aharul ca uite ce tampenii scrii.respect leo!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează