FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Gigi Becali crede că ia titlul singur” » Doar contractul-beton îl mai ține pe Edi Iordănescu la FCSB

Gigi Becali e deranjat că nu mai are puterea de a alege formula de start și schimbările, dar el nici nu crede că Iordănescu ar avea merite reale pentru succesele înregistrate recent. Foto: Imago
Gigi Becali e deranjat că nu mai are puterea de a alege formula de start și schimbările, dar el nici nu crede că Iordănescu ar avea merite reale pentru succesele înregistrate recent. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 22:27 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 23:08

Gigi Becali e deranjat că nu mai are puterea de a alege formula de start și schimbările, dar el nici nu crede că Iordănescu ar avea merite reale pentru succesele înregistrate recent. Apropiați ai patronului povestesc despre convingerea acestuia că rezultatele bune sunt consecințe ale investițiilor sale, nu îi aparțin antrenorului.

Doar contractul-beton îl mai ține pe Edi Iordănescu în funcția de la FCSB. Paradoxal, rezultatele foarte bune din ultima vreme nu i-au securizat postul, mai tare i l-au șubrezit.

Persoane din anturajul lui Becali povestesc că el a devenit convins că echipa e capabilă să continue drumul către titlul de campioană și fără Iordănescu. Crede că victoriile înregistrate recent au fost normale, consecințe ale investițiilor care au creat un lot foarte puternic, nu au apărut ca urmare a activității lui Edward.

Gigi Becali e gelos pe Edi Iordănescu

Și atunci, laudele pe care Iordănescu le-a primit în media și din galerie nu ar fi justificate, din moment ce el nu ar avea merite. Problema principală o constituie contractul, unul foarte greu de rupt. Dacă-l demite pe Edi, Gigi trebuie să îi plătească 500.000 de euro. 

Clauza funcționează și în cazurile în care patronul ar încerca să intervină brutal peste activitatea tehnicianului, așa cum a procedat cu antrenorii pe care i-a mai avut angajați în anii aceștia. 

Becali a criticat echipa după a șasea victorie obținută la rând, dar a avut grijă să se strecoare printre formulările din contractul cu Iordănescu, să nu intre în conflict comentariile lui cu libertatea pe care i-a garantat-o lui Edi în momentul în care au semnat contractul.

„Am spus doar că nu îmi place jocul echipei, nimic altceva. Dacă aș spune că mi-a plăcut ar însemna să mint!” a fost afirmația precaută a lui Gigi

MM și jucătorii îl vor în continuare

El l-a recrutat pe Edward într-un moment în care era disperat din cauza rezultatelor slabe și i-a acceptat atunci toate condițiile, unele extrem de stricte, cum Becali nu i-a mai acceptat niciunui antrenor. 

„După șase victorii la rând, Gigi e convins că jucăria funcționează și o vrea înapoi”, explică apropiați ai proprietarului. Iordănescu îi are aliați pe suporteri, care s-au exprimat clar ca susținători ai săi. Mihai Stoica și jucătorii speră, de asemenea, ca antrenorul să continue. 

MM a insistat cel mai mult pentru aducerea lui Edi, convins că angajarea lui constituia singura soluție normală pentru FCSB. Managerul a și evitat să mai stea pe bancă în vremea în care Becali avea tehnicieni-marionete. Imediat după apariția lui Iordănescu în club, Stoica a revenit la marginea terenului. 

Jucătorii simt și ei diferența dintre stilul de lucru al lui Edward și acela pe care îl foloseau Todoran, Vintilă, Petrea, și sunt convinși că le folosește colaborarea cu antrenorul de acum. Ce vor ei și ce vrea MM contează însă mai puțin. Dacă Becali acceptă să plătească o jumătate de milion de euro, Iordănescu poate să fie demis oricând.

76,2%din punctele puse în joc a câştigat FCSB cu Iordănescu antrenor

53,3%din punctele puse în joc a câştigat FCSB cu Todoran antrenor

DEZBATEREA ZILEI » Va rezista Edward Iordănescu la FCSB pe termen lung?

Citește alte știri despre FCSB:

Anghel Iordănescu sare în apărarea fiului său: „Gigi Becali a încălcat contractul semnat cu Edi”

Ce diferență de antrenorat e între Becali și Iordănescu la FCSB? Concluzii surprinzătoare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
carnag3
carnag3  •  21 Octombrie 2021, 13:47

Investițiile au fost cam puține în afară de Cordea și Vali Gheorghe , faptul ca jocul se leagă e numai și numai meritul antrenorului chit că Becali se minte aiuristic ca nu e numai e meritul lui, păi așa și cel care coodonează filarmonica să spună că numai are nevoie de dirijor că orhestra canta bine si fara dirijor .

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  21 Octombrie 2021, 10:35

Chirila si becali ar fi un duo care i-ar bate de la mare distanta pe Stan si Bran :)))

kensan.gmm
kensan.gmm  •  21 Octombrie 2021, 10:25

Bravo Edi, contract beton , iei banii si am terminat. Poate scapam asa de Ciobanel si echipa lui.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează