FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ 0-2

S-a întors roata! Cum se apărau oltenii în 2017, după Craiova - Viitorul, când au făcut exact ca FCSB aseară: „Avem 500 de copii în Academie”

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 09:41 / Actualizat sambata, 01 august 2020 14:09

FCSB a trimis o formulă departe de cea standard în meciul pierdut cu CFR Cluj, scor 0-2, iar Mihai Rotaru a ironizat acest lucru.

Mulți au spus că Gigi Becali s-a răzbunat pe formația lui Mihai Rotaru. De ce? 

  • Pe 7 mai 2017, CS Universitatea Craiova, condusă atunci de Gigi Mulțescu, a trimis o echipă experimentală, cu mulți tineri, în meciul cu Viitorul. FCSB lupta cu echipa lui Hagi la titlu;
  • Oltenii au pierdut, scor 0-1, trupa lui Gică Hagi a câștigat titlul la finalul sezonului, iar Gigi Becali a oferit declarații extrem de dure la acel moment, amenințând cu plângeri la UEFA.

Acum, FCSB pare că nu s-a străduit cine știe ce ca să o încurce pe CFR Cluj, echipa lui Dan Petrescu angrenată într-o luptă feroce la titlu cu Craiova. Trupa lui Becali a pierdut cu 0-2, aseară, având în teren tineri precum Ovidiu Perianu (18 ani), Adrian Niță (17 ani), Andrei Istrate (18 ani) sau Cristi Dumitru (18 ani), o abordare pe care și Craiova a avut-o în urmă cu 3 ani. 

Cum explica CS Universitatea Craiova în 2017: „Avem încredere în tineri, a fost strategia noastră” 

„Cu toate că a depășit de mult timp limita bunului simț, nu o să răspundem derapajelor unui om căruia, într-o societate civilizată, nu i s-ar permite să se manifeste în spațiul public. Din păcate, acest individ a devenit „filonul de aur“ al mass-media din Romania. Nu vom răspunde nici oficialilor unei echipe, FCSB, care în anul 2003 au ocupat abuziv locul în Liga 1 al unei echipe de tradiție, Steaua București, încercând să le fure stema și istoria. 

Nu putem însă să ignorăm amploarea pe care au luat-o în spațiul public discuțiile despre meciul Universitatea Craiova - Viitorul, mai exact despre politica și strategia Universității Craiova în privința abordării sfârșitului de campionat, pregătirii meciului din Cupa României, pregătirii noului sezon și nu în ultimul rând de formare și promovare a jucătorilor din Academia clubului. Înca de la reînființare, Universitatea Craiova a avut ca scop formarea unei academii care să susțină principiul că unul dintre pilonii dezvoltării trebuie să fie Centrul de copii si juniori. 

Avem peste 300 de copii, aproape 50 cărora le asigurăm casa, masa, școala și cheltuim peste 500.000 euro anual cu susținerea activității la Academie. De ce am face asta dacă nu am crede în ei? Dacă nu am crede că unii dintre ei vor ajunge nu doar la echipa mare a Universității, ci la echipa națională de seniori a României? Elocvent este faptul că, mult înaintea meciului cu Viitorul, Universitatea Craiova deținea și încă mai deține primele două poziții în ceea ce privește cei mai tineri jucători debutanți în Liga 1, având trei jucători în top 10.

Au fost două debuturi la meciul cu Viitorul. Andrei Vlad, 18 ani, titularul postului de portar la echipa națională U18, care la mai multe meciuri s-a aflat pe bancă în Liga 1 ca al doilea portar (inclusiv la meciul anterior cu CFR Cluj), are la activ două cantonamente cu echipa mare, se află de un an în lotul de 25, jucător despre care noi credem că are toate șansele să devină portarul echipei naționale. Și Alexandru Popescu, 19 ani, titularul postului de atacant de la echipa a doua a clubului, aflat pe bancă la meciul cu CFR din etapa anterioară, jucător ce se află în lotul echipei mari începând cu cantonamentul din Malta, unde a jucat mai mai multe partide, înscriind un gol cu Fortuna Dusseldorf, meci încheiat 1-1. 

Observăm cu surprindere că nimeni nu s-a mai indignat la debutul lui Vlad Screciu în Liga 1, la 16 ani, 8 luni și 19 zile, într un meci cu FCSB, fiind primul jucător născut după anul 2000 care a evoluat în principala competiție din România. Nimeni nu s-a indignat când în meciul tur cu Viitorul a jucat și a contribuit la golul victoriei Jovan Markovici, aflat la al doilea meci în Liga 1, jucător care a debutat în tricoul Universității la 15 ani și 9 luni în Cupa României. Nimeni nu s-a indignat când Radu Barzan, 17 ani, a fost debutat în semifinala de Cupa României împotriva FC Voluntari, a jucat cu o etapă înainte cu CFR Cluj, contribuind decisiv la al treilea gol. Nimeni nu s a indignat când Andrei Ivan a debutat si a marcat în Liga 1 la 17 ani și 7 luni, într-un meci cu FCSB, în Ghencea. Să mai spunem că Petre este la al doilea sezon în Liga 1, el jucând mai multe meciuri ca titular, inclusiv sezonul trecut.

Credeți că vreodată Universitatea ar debuta un portar în care-și pune mari speranțe, într-o echipă care ar risca nu numai să piardă, dar și să primească multe goluri? Cu ce moral ar pleca acest junior? Nu, nu numai că nu am face asta, dar, exceptându-l pe Andrei Ivan, Știinta a aliniat cea mai bună echipă în condițiile în care Mateiu era suspendat, Băluță accidentat, Barthe indisponibil de mai multa vreme, Popov operat, Kelic accidentat și schimbat la pauză în meciul anterior.De ce nu a fost Ivan titular? Simplu, avea deja 3 galbene și la al 4-lea risca să nu joace cu FCSB. 

Pe de altă parte, suntem consternați să vedem că nimeni nu vorbește despre declarația unui oficial al FCSB-ului și fost mare jucător al echipei Steaua, cităm: „Am băgat-o pe Dinamo în play-off, acum suportăm consecințele”, referindu-se la meciul FCSB cu Mediaș. Să înțelegem că aveau și altă opțiune pe care o regretă?

Suntem triști că sezonul acesta am pierdut podiumul, dar suntem mândri de copiii noștri. Felicitări, Andrei Vlad! Felicitări, Alexandru Popescu! Felicitări, Alexandru Ioniță!", se arăta în comunicatul celor de la CS U Craiova. 

Citește și alte știri despre FCSB - CFR Cluj 0-2: 

Craiova - CFR Cluj, calcule la titlu » Cele două scenarii în care restanța Astra - Craiova devine irelevantă

FCSB - CFR 0-2. Mihai Rotaru, reacție ironică la adresa formației lui Becali: „De ce nu?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (99)
111495283914936
Mirko Martin  •  01 August 2020, 23:08

*** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1663755793951448
Costi Costinel  •  01 August 2020, 21:44
Postat de Vasile Marin Cosmulescu pe 01 August 2020, 19:32

Așa este, dar *** au pierdut campionatul și noi îl câștigăm. Dacă juca FCSB cu prima echipă, ciumetii ăia de trebuie vânduți se făceau de râs, iar nea Gigi rămânea fără bani. Craiova oricum iese pe pkus că are ce vinde și nu a cumpărat anonimi de la moldoveni.

Hooo prazare , lasa zaibaru' ... ca mai aveti un meci!si in afara de cicaldau , pe care o sa luati vreo 6-7 milioane ... o sa-l vindeti si pe mihaila , cum s-a vandut torje , adi popa ... sau barbut!!

1094710014014941
Vasile Marin Cosmulescu  •  01 August 2020, 19:32
Postat de gazistu pe 01 August 2020, 19:21

Fie roata si pãtratã, tot se-ntoarce ea odatã!!! ____________________________________ Remember Rotaru??

Așa este, dar *** au pierdut campionatul și noi îl câștigăm. Dacă juca FCSB cu prima echipă, ciumetii ăia de trebuie vânduți se făceau de râs, iar nea Gigi rămânea fără bani. Craiova oricum iese pe pkus că are ce vinde și nu a cumpărat anonimi de la moldoveni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (99)
Comentează