FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Claudiu Belu, dat afară după trei meciuri, trei victorii! Gigi Becali: „Mi-a promis că pleacă fără pretenții!”

Articol de , , - Publicat sambata, 20 iulie 2019 08:39

Claudiu Belu e cea mai nouă victimă a lui Becali: a bifat toate minutele din primele partide ale acestui sezon și a ajuns pe lista neagră, deși echipa a câștigat pe linie. Gigi forțează despărțirea: „Mi-a promis că pleacă fără pretenții!”.

FCSB nu are fundaș stânga, Becali e mai preocupat să scape și de fundașul dreapta! Patronului i-a picat pe Claudiu Belu, un nou-venit, l-a criticat după fiecare apariție în roșu și albastru, acum a ajuns să calculeze deja cum se poate despărți de apărătorul adus gratis de la Astra: „Când a semnat, i-am propus un contract care îmi dădea voie să rup colaborarea oricând. Nu a fost de acord, dar mi-a promis că pleacă dacă nu sunt mulțumit de el”.

Încă nu are soluție de schimb

Și nu e mulțumit, în ciuda faptului că echipa a câștigat toate cele trei partide în care a evoluat Belu: 2-0 și 2-1 cu Milsami, 4-3 cu Hermannstadt. Gigi a ajuns la concluzia că Belu nu este fundașul pe care-l dorea el. „La FCSB nu e suficient să joace ca la Astra!” e avertismentul pe care i l-a trimis jucătorului.

Claudiu s-a remarcat la Giurgiu și, anterior, la Poli Timișoara ca un „lateral” ofensiv, tehnic și activ în atac. La București nu beneficiază de timp ca să confirme calitățile pentru care a fost achiziționat. Patronul mai e încurcat, deocamdată, doar de structura lotului, nu-l poate da afară imediat pe Belu fiindcă nu mai există vreun alt fundaș dreapta. Titularul din sezonul trecut, Romario Benzar, a fost vândut la Lecce cu două milioane de euro.

„Joacă doar cei mai scumpi”

Cazul lui Belu nu e unic la FCSB, au mai existat fotbaliști „executați” după un timp foarte scurt. Adrian Stoian a fost dat afară fără să fi jucat vreo partidă ca titular. Florentin Matei, celaltă vedetă din mercato de iarnă, a plecat după numai trei jocuri ca titular. Ce aveau în comun cu Belu: nici pentru ei nu fusese achitată vreo sumă de transfer.

E un criteriu de care Becali ține cont, el este interesat să-i ruleze pe jucătorii care au costat bani, ca să recupereze investiția, îi pasă mai puțin de cei care n-au implicat cheltuieli. Florin Costea, alt „star” la care Gigi a renunțat ușor la un moment dat, a explicat la GSP Live de ce a dispărut din echipă: "La FCSB joci dacă vrea patronul. Eu ajunsesem acolo gratis și domnul Becali avea interesul să folosească alți jucători, pentru care plătise bani". 

1.200.000 €valorează Belu, potrivit transfermarkt. El n-a fost implicat însă în niciun transfer pe bani, toate mutările din carieră au avut loc din postura de jucător liber de contract

Bălașa ar fi înlocuitorul

Bogdan Andone are în lot un jucător care a evoluat ca fundaș dreapta: Mihai Bălașa. Folosit mai des ca stoper la FCSB, Bălașa fusese fundaș dreapta la Crotone, în Serie B, de unde l-au cumpărat roș-albaștrii. Apărătorul în vârstă de 24 de ani a evoluat ca "lateral", dar pe stânga, în partida cu Hermannstadt, câștigată cu 4-3. Becali a fost dezamăgit de ambii fundași laterali din acea partidă: „Belu a fost praf, Bălașa, pe stânga, a fost și el praf!”.

VEZI ȘI:

Când vom avea VAR în Liga 1? » Gazeta prezintă în detaliu pașii care trebuie făcuți pentru a fi introdus sistemul de arbitraj video în România

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
511110169080791
George Burcasimi  •  20 Iulie 2019, 19:19

Sunteti niste ziaristi expirati ! Cautati numai scandalul ,conflictele .In loc sa le aplanati ,,sa incercati sa ii temperati pe pe toti aceea care dar calul ,ii incurajata sa fie mai neciopliti ,decat sunt !Aici cazul lui Gigi ,si a fotbalistului Belu ,care este pus intr-o lumina catastrofala ,atat de patron ,cat si de de cel ce a scris articolul ! Citesc ,aici in Franta ,Fracnce Footbol ,cat si L'équipe ,dar asemenea aberatii ,nu gasesc in articolele lor ! Rusine !

100002473541087
Danut Ognean  •  20 Iulie 2019, 19:16

fcsbei succes la locul patru

gido
gido  •  20 Iulie 2019, 17:08

''trio formidabil'' craitoiu, udrea , rauraeanu a mai scos o perla... cum puteti sa luati de bune vorbele lui costea? ca cine vine la steaua gratis, jiji vrea sa scape de el... daca costea juca bine si dadea gol meci de meci, cine il mai scotea din echipa?il si vindea jijel cu milioane de euro... dar costea a fost catastrofa la fcsb, dar si toate echipele la care a jucat dupa plecare...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează