FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB contraatacă în scandalul cu Gikiewicz: „Domnul Lukasz să plătească prejudiciul”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 octombrie 2019 14:36

FCSB a emis un comunicat, după ce GSP.ro a scris ieri că atacantul Lukasz Gikiewicz (31 de ani) a reclamat clubul roș-albastru la FIFA. Fotbalistul își cere salariile până în iunie 2020 și interdicția la transferuri pentru roș-albaștri. 

„FCSB face următoarele precizări cu privire la situația jucătorului Łukasz Gikiewicz: FCSB și-a îndeplinit toate obligațiile asumate față de Lukasz Gikiewicz prin contractul încheiat între părți. De asemenea, FCSB a respectat și îndeplinit față de jucător toate obligațiile ce îi incumbă potrivit legislației sportive și civile în materie. 

Cu toate acestea, Lukasz Gikiewicz și-a încălcat obligațiile contractuale asumate, refuzând să se prezinte la antrenamentele și jocurile oficiale ale echipei, conform solicitărilor staff-ului tehnic, începând cu data de 11.09.2019 și a absentat nemotivat de la antrenamentele și jocurile oficiale ale echipei începând cu data de 16.09.2019. 

Pentru aceste abateri, jucătorul a fost sancționat disciplinar in conformitate cu prevederile art 42.6 din Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal, Decizia prin care acesta a fost sancționat de către club fiind în curs de ratificare. 

De asemenea, având în vedere absențele nemotivate ale jucătorului de la programul de pregătire și antrenament, precum și de la jocurile oficiale ale FCSB, începând cu data de 16.09.2019, clubul se va adresa organismelor jurisdicționale competente pentru a constata încetarea contractului încheiat între noi și jucător din culpa acestuia și obligarea domnului Lukasz Gikiewicz către FCSB la plata prejudiciului produs.", se arată în comunicatul FCSB.

FCSB contraatacă în scandalul cu Gikiewicz: „Domnul Lukasz să plătească prejudiciul”

Trimis de Becali la echipa a doua

Venit gratis la începutul lunii august, polonezul a jucat 196 de minute în Liga 1. Apoi, nemulțumit de evoluțiile sale, Becali a anunțat că jucătorul e liber să plece. Cum Gikiewicz nu a acceptat rezilierea contractului, clubul a apelat la diverse metode pentru a-l convinge să plece:

  • Gikiewicz a fost scos de pe grupul de Whatsapp al primei echipe, unde fotbaliștii discută chestiunile profesionale și unde au acces la informații despre programul echipei
  • I-a fost luată mașina de serviciu Kia oferită de club în urma semnării contractului și i-a fost dat un Matiz
  • A fost dat afară din camera pe care o ocupa în cantonamentul de la Berceni, sub pretextul că e nevoie de spațiu pentru cazarea unor juniori invitați la un turneu
  • Vintilă i-a interzis lui Gikiewicz să mai participe la antrenamentele primei echipei, iar atacantul a fost trimis să se antreneze cu un antrenor, Dacian Nastai, fără să primească o minge

Ieri, avocatul fotbalistului, Georgi Gradev, a declarat că a reziliat deja unilateral contractul lui Gikiewicz „cu justă cauză” încă din data de 20 septembrie. (Detalii AICI)

Vezi și:

FCSB, reclamată la FIFA de Gikiewicz: „Le cerem toți banii”. Ce sancțiune gravă riscă echipa lui Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
stenkasinger
stenkasinger  •  15 Octombrie 2019, 18:51
Postat de tandd pe 15 Octombrie 2019, 17:05

daca tu te duci si semnezi contractul si rezilierea in acelasi timp ce sa-ti faca sindicatul???fraier e ala care se duce si semneaza astfel de contracte si pe urma se plang ca-i da ciobanu afara sau ii trimite sa se antreneze la eliade

se pare ca rezilierea aia e valabila de la iarna nu de cand vrea becali asa ca pana la iarna trebuiau sa-si respecte indatoririle din contract fata de jucator.

tandd
tandd  •  15 Octombrie 2019, 17:05
Postat de bufnila pe 15 Octombrie 2019, 15:04

sindicatele fotbalistilor din Romania mai activeaza? Sau nu deranjam prea mult? Mai bine s-ar numi sindicatele "finantatorilor". Pana nu primim niste amenzi serioase de la UEFA nu o sa se schimbe nimic.

daca tu te duci si semnezi contractul si rezilierea in acelasi timp ce sa-ti faca sindicatul???fraier e ala care se duce si semneaza astfel de contracte si pe urma se plang ca-i da ciobanu afara sau ii trimite sa se antreneze la eliade

cornelconasu
cornelconasu  •  15 Octombrie 2019, 17:05

Îi iei mașina și îi dai Matiz să îl umilești, îl dai afară din camera de la club și nu îl primești la pregătirea echipei, îl trimiți prin boscheți să se antreneze....!!!!! Becali ai cam ....it-o să vezi !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează