FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

Oltenii au un as în mânecă înainte de derby-ul cu FCSB! Pe ce se bazează Craiova pentru o victorie istorică

Ouzounidis, 52 de ani, a antrenat în Grecia și în Cipru, la APOEL Nicosia, până să fie angajat de Craiova // FOTO: facebook.com/UCVOficial
Ouzounidis, 52 de ani, a antrenat în Grecia și în Cipru, la APOEL Nicosia, până să fie angajat de Craiova // FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de , , - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 13:18 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 13:39

Antrenorul grec constituie avantajul principal pe care-l are Craiova în disputa cu liderul FCSB. Marinos Ouzonidis are de 11 ori mai multe meciuri disputate ca tehnician decât are Toni Petrea, „principalul” roș-albaștrilor, și i-a stârnit admirația lui Răzvan Lucescu în perioada în care ei doi s-au duelat în Grecia.

  • FCSB - Craiova se dispută duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, DigiSport 1 și Telekom Sport 1

Craiova a suferit în partidele cu FCSB chiar și atunci când oltenii păreau să fie într-o formă foarte bună, ei s-au bocat mai mereu dacă au dat peste oamenii lui Becali. Roș-albaștrii arată de data aceasta ca niște favoriți: au un lot mai valoros, rezultatele pe care le-au înregistrat sunt mai bune și se află în pole-position în cursa pentru câștigarea campionatului.

Ouzounidis. a reparat-o pe Craiova imediat

Ce are Universitatea în plus: pe Marinos Ouzounidis. Antrenorul grec a fost angajat la începutul lunii februarie, după îndepărtarea „interimarului etern" Corneliu Papură, și activitatea lui a avut un impact instant, echipa a pierdut un singur joc din opt disputate cu Ouzounidis pe bancă. Craiovenii au trei victorii la rând în campionat plus un succes cu Chindia în sferturile de finală ale Cupei României, 1-0, și au ajuns să spere din nou că ar putea deveni campioni.

Acum au 56 de puncte, iar FCSB are 63, însă punctajul va fi înjumătățit înainte de play-off, iar Universitatea va beneficia duminică de încă o șansă pentru a mai topi distanța care o separă de primul loc.

„Ouzounidis e bun de tot, l-am felicitat!"

Ouzounidis i-a antrenat pe granzii Panathinaikos și AEK Atena înainte să vină la Craiova. Cu AEK a participat și în grupele Champions League.

 Răzvan Lucescu i-a fost adversar lui Marinos în campionatul grec și cu PAOK, și cu Xanthi, și e convins că Universitatea a recrutat un tehnician excelent: „Îl cunosc foarte bine, e un antrenor foarte bun și e un tip serios, organizat, muncitor. Chiar l-am felicitat personal după un meci direct, i-am spus că am remarcat munca lui excelentă. Acum nu se mai află în Grecia, ceea ce îi complică un pic activitatea. În afara calităților de antrenor, el trebuie să se adapteze într-o competiție nouă, într-o țară străină. Contează mult cum va trece peste perioada aceasta de început, să obțină rezultate bune și să câștige încrederea oamenilor cu care lucrează". 

Ouzounidis e de 11 ori mai experimentat în comparație cu Petrea

Ouzounidis și-a condus echipele în 408 meciuri de-a lungul carierei de antrenor, un parcurs cu mult mai complex decât este acela pe care l-a înregistrat adversarul său de duminică, Anton Petrea.  Toni a lucrat ca „principal" numai la FCSB și a adunat 36 de partide cu A1 pe echipament.

Rotaru, conducătorul Universității, l-a angajat pe Marinos datorită CV-ului atrăgător al grecului, Becali l-a ales pe Toni Petrea fiindcă avea nevoie de un antrenor dispus să execute toate ordinele patronului, căruia îi aparțin deciziile cele mai importante: alcătuirea lotului, alegerea titularilor, stabilirea schimbărilor din timpul meciurilor. E diferență mare între ei doi și ca jucători. 

Ca fundaș central, Ouzounidis a jucat la Panahinaikos și în naționala Greciei. Petrea a avut cea mai bună perioadă la Electromagnetica, „satelitul" Rapidului. Mijlocaș defensiv, Toni a bifat un singur meci în formația de seniori a giuleștenilor.

VIDEO FCSB și Craiova, derby în Liga 1! Totul despre duelul de duminică

Citește mai multe știri despre FCSB - Craiova: 

Rotaru, patron al Craiovei, scouter al FCSB! Cum i-a „furat” Becali pe doi dintre cei mai promițători jucători

FCSB a fost întotdeauna călău pentru Craiova! Oltenii au un palmares umilitor pe terenul roș-albaștrilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
908074729289300
Radulescu Aurel  •  03 Aprilie 2021, 16:39

Totusi,care este arma secreta a Craiovei ??

wuhan
wuhan  •  03 Aprilie 2021, 15:36
Postat de epic.drama pe 03 Aprilie 2021, 15:23

ca om normal la cap sa crezi ca petrea ăsta poate fi vreodată maseur la echipa, nu antrenor, ar fi o blasfemie! Petrea e doar o entitate fara repere venita din puțul gaindirii ticaloase gigiste! Atat!

Este cel mai “cuminte” breloc din era Becali

epic.drama
epic.drama  •  03 Aprilie 2021, 15:23
Postat de wuhan pe 03 Aprilie 2021, 14:40

Petrea este samsar de mașini din Germania. Când Reghecampf juca in Germania cu Miriuta, Țoni Petrea le aducea mașinile in țara .

ca om normal la cap sa crezi ca petrea ăsta poate fi vreodată maseur la echipa, nu antrenor, ar fi o blasfemie! Petrea e doar o entitate fara repere venita din puțul gaindirii ticaloase gigiste! Atat!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează