FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP FCSB își face două echipe de top după transferul lui Sorescu! Ce sisteme poate folosi Pintilii + Pe ce post va juca fostul căpitan al lui Dinamo

Deian Sorescu, dreapta // FOTO: Imago
Deian Sorescu, dreapta // FOTO: Imago

Articol de , - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 14:08 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 14:08

FCSB l-a convins pe fostul dinamovist Deian Sorescu (25 de ani) să îmbrace tricoul roș-albastru, după ce clubul de care aparține, Rakow, i-a transmis acestuia să-și caute echipă. Se va bate palma pentru un împrumut gratis până în vară, când clubul lui Becali va avea opțiune de cumpărare definitivă.

Pentru aducerea lui Sorescu a insistat foarte tare și Mihai Stoica. Managerul general al roș-albaștrilor l-a dorit și atunci când Deian evolua la Dinamo, iar clubul din Ștefan cel Mare căuta să-l vândă pentru a face rost de bani. 

La vremea respectivă, Becali a făcut o ofertă de 500.000 de euro, respinsă de Dinamo, iar ulterior s-a bătut palma cu Rakow.

Mihai Stoica a anunțat transferul lui Deian Sorescu la FCSB: „Acum avem și număr 22!”
FCSB
Mihai Stoica a anunțat transferul lui Deian Sorescu la FCSB: „Acum avem și număr 22!”

Deian Sorescu, fundaș dreapta la FCSB

FCSB îl aduce, în primul rând, pentru postul de fundaș dreapta, unde Sorescu a evoluat și la Dinamo, dar și în Polonia.

El ar putea să fie o soluție și pentru o situație în care trupa lui Pintilii ar trece la un sistem cu 3 stoperi, Sorescu putând să facă întreaga bandă dreaptă. În actualul campionat, din cele 17 etape disputate de Rakow, Sorescu a jucat în 11, de 8 ori fiind în echipa de start. La ultima lui apariție în tricoul lui Rakow, pe 12 noiembrie, a și marcat singurul gol din acest sezon, într-un meci câștigat în deplasare, cu Zaglebie Lubin, scor 2-1.

Sorescu poate poate juca 3 posturi

PozițieConcurență la FCSB
Fundaș dreaptaV. Crețu, Pantea, Ov. Popescu
Atacant dreaptaCordea, Miculescu
Atacant stângaOct. Popescu, Fl. Coman

FCSB și-ar face două echipe redutabile

Cu Sorescu sub comanda lui Pintilii, dar și cu revenirile lui Iulian Cristea și Ovidiu Popescu, refăcuți după rupturile ligamentelor încrucișate, FCSB ar avea un lot extrem de tare, din care ar putea oricând să alcătuiască două echipe care să arate excelent.

FCSB 1: Târnovanu - Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovici - Olaru, Șut, Edjouma - Cordea, Compagno, Oct. Popescu 
FCSB 2: Vlad - V. Crețu, Haruț, I. Cristea, Pantea - Oaidă, Ov. Popescu, Nikolov - Miculescu, Omrani, Fl. Coman

Lui Sorescu i-a scăzut cota la Rakow

În momentul în care a plecat de la Dinamo, acum un an, Sorescu ajunsese la cel mai înalt nivel în privința cotei pe care o avea: 1,9 milioane de euro. 

Anul petrecut în Polonia, la Rakow, i-a diminuat din valoarea cu care site-ul transfermarkt îl creditează. Acum el are o cotă de 1,5 milioane de euro. În topul fotbaliștilor lui Rakow, Sorescu e printre titulari, e al 8-lea cel mai valoros, primul fiind portarul bosniac Vladan Kovacevic, cotat la nu mai puțin de 5 milioane de euro.

Sorescu ar fi al treilea român care fuge de Polonia

Ekstraklasa e un campionat în care în ultimii ani s-au aflat mulți jucători români. Dintre aceștia însă, 3 nume importante au decis deja să revină în România, deși părea că le merge bine și că s-au acomodat la formațiile de care aparțin. 

Primul a fost Hanca: după 4 ani și jumătate la Cracovia, perioadă în care a jucat doar în campionat peste 100 de meciuri, a semnat cu CSU Craiova, unde nu s-a impus ca titular și e doar rezervă. 

Al doilea e Bogdan Țîru. În ianuarie 2020 el ajungea la Jagiellonia, unde a devenit imediat om de bază. A jucat în 3 ani și jumătate peste 75 de partide, dar în această vară a dat curs propunerii venite din partea campioanei din Liga 1, CFR Cluj. 

Dacă și Sorescu va ajunge la FCSB, atunci în prima ligă din Polonia vor mai rămâne 4 români:

NUMEECHIPA
RacovițanRakow
R. DeaconuKorona Kielce
RâpăCracovia
GhițăCracovia

Sorescu, slab, mediocru și bun la națională

În 2022, Sorescu a fost convocat în mod constant la prima reprezentativă, unde Edi Iordănescu l-a folosit în 4 din cele 6 meciuri de grupa Ligii Națiunilor.

MECICÂTE MINUTE A JUCATNOTA GSP
România - Finlanda 1-0786
România - Muntenegru 0-3344
Finlanda - România 1-1787
România - Bosnia 4-1556

VIDEO. Dumitru Dragomir sare în apărarea lui Leo Strizu: „A știut ce face! E de lăudat, nu de criticat”

Citește și: 

Pepe, uimit de jucătorii de la FCSB! Dezvăluirea lui MM Stoica: „Bă, voi ce echipă sunteți? De ce sunteți așa grași?”

Episodul din vestiarul FCSB care l-a șocat pe MM Stoica: „Am prins bătăi și am închis ochii, dar asta nu se face. Afară!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
Dobermannul
Dobermannul  •  14 Ianuarie 2023, 19:39

Mai simplu. "Antrenorul" Becali a terminat ultimul campionat pe locul doi in urma lui fiind 14 antrenori din liga 1 multi cu licenta. Acum e pe locul trei in urma lui 13 antrenori cu licenta. Bagati la cap asta luzerilor.

forumeer.47
forumeer.47  •  14 Ianuarie 2023, 17:36
Postat de Dobermannul pe 13 Ianuarie 2023, 19:12

Sa ne aducem aminte ca in play -off campionatul trecut CFR cu "marele antrenor roman" a reusit "performata" sa ia bataie de doua ori cu 0-1 si 1-3 de la echipa antrenata de un oier.

Sa ne mai aducem aminte si ca Ajax-ul lua 3 CCE la rand. Anul asta ce a reusit Zecesebeaua cu CFR? A, da, 0-1.

paolo12
paolo12  •  14 Ianuarie 2023, 07:02
Postat de maradona79 pe 13 Ianuarie 2023, 17:20

Asta inseamna ca fecesebe o sa aiba doua echipe de sampion lig?! La o viitoare umilinta n-o sa mai poata spune nimeni ca au jucat cu rezervele, cand au doua echipe de valoare apropiata.

Sampion Lig e la militieni, marca inregistrata.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează