FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB

Răsturnare la 180 de grade! Vintilă, în pericol la FCSB! Noul obiectiv trasat de Gigi Becali: „Altfel pleci”

Bogdan Vintilă, 48 de ani, și-a început mandatul la FCSB pe 23 august, iar două zile mai târziu a debutat într-un meci de coșmar, 0-4 la Mediaș
Bogdan Vintilă, 48 de ani, și-a început mandatul la FCSB pe 23 august, iar două zile mai târziu a debutat într-un meci de coșmar, 0-4 la Mediaș

Articol de , , - Publicat luni, 29 iunie 2020 07:51 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 10:53

FCSB. Gigi Becali (62 de ani), conducătorul roș-albaștrilor, i-a transmis lui Bogdan Vintilă (48) că va continua și în sezonul viitor pe bancă dacă va reuși să acceseze un loc de cupă europeană.

Bogdan Vintilă ar putea rămâne la FCSB şi dacă va pierde titlul de campioană. Realitatea din clasamentul Ligii 1 și, practic, imposibilitatea de a mai ajunge pe primul loc la finalul play-off-ului l-au determinat pe Gigi Becali să-i impună o altă țintă, la care să se raporteze atunci când îl va evalua pe antrenor privind sezonul următor.

Cum poate FCSB accesa Europa

„Obiectivul meu este să mergem în cupele europene, am știut de la început acest lucru, chiar din prima zi în care am venit aici", a confirmat ieri și Bogdan Vintilă. Dacă titlul este pierdut, nu același lucru e valabil și pentru „misiunea Europa".

Unde FCSB poate ajunge pe două drumuri. Cel din Liga 1, unde trebuie să claseze măcar peste una dintre CFR, Craiova sau Botoșani. Dar are și o variantă de rezervă. 

Să câștige Cupa României, unde este, practic, în finală după ce s-a distrat cu Dinamo, în prima manșă din semifinale, scor 3-0. Aproape sigur, ultimul act se va juca între FCSB și Sepsi, pe 22 iulie, locul de disputare urmând să fie anunțat de FRF în zilele viitoare.

Indiferent de pe ce rută va prinde cupele europene, FCSB va intra încă din turul 1 preliminar în Europa League.

Gigi Becali n-a lipsit niciodată cu FCSB din cupele europene

Dacă nu va atinge cupele europene, atunci Bogdan Vintilă va fi schimbat și va bifa cel mai negru sezon din întreaga istorie a FCSB-ului. Niciodată, clubul patronat de Gigi Becali n-a ratat prezența în preliminariile cupelor europene. 

Ultima dată când s-a întâmplat așa ceva a fost înainte de venirea lui Becali. În 2001-2002, Steaua a terminat pe locul 4 și a fost eliminată de Dinamo în semifinalele Cupei, ratând astfel prezența pe continent în vara lui 2002. De atunci, au urmat 17 apariții consecutive în Europa.

11a fost locul pe care se afla FCSB în momentul în care la echipă a ajuns Vintilă, care a fost instalat după etapa a 6-a

2017a fost ultimul an în care FCSB a reușit calificarea în grupele Europa League; anul trecut a fost eliminată de Guimaraes, 0-0 și 0-1, iar în 2018 a fost scoasă de Rapid Viena, 1-3 și 2-1

FCSB. Bogdan Vintilă se aprope de podium!

Luând ca reper sezonul 2009-2010, FCSB a avut de atunci și până în prezent nu mai puțin de 16 antrenori. Și ținând cont de cât a rezistat fiecare dintre aceștia pe banca roș-albaștrilor, Vintilă e deja foarte sus în ierarhia longevității. A depășit 10 luni ca „principal" și este foarte aproape de podium, unde se regăsesc Reghecampf, în ambele mandate având cel puțin 1 an și jumătate, Dică și Gâlcă. 

Dacă Vintilă va începe și viitorul sezon tot la FCSB, atunci îl va depăși pe Gâlcă, fostul mijlocaș stând un singur an, în care a cucerit toate trofeele interne: titlul, Cupa și Cupa Ligii.

Ierarhia antrenorilor FCSB în ultimii 10 ani

NumeCât a stat
Reghecampf (primul mandat)2 ani
N. Dică1 an și jumătate
Reghecampf (al doilea mandat)1 an și jumătate
Gâlcă1 an
VINTILĂ 10 luni
Stoichiță8 luni
Lăcătuș6 luni
I. Stan6 luni
Rădoi6 luni
Teja5 luni
Levi3 luni și jumătate
Bergodi3 luni
S. Cârțu2 luni
Pițurcă2 luni
B. Andone2 luni
I. Dumitrescu1 lună și jumătate

Palmaresul lui Bogdan Vintilă la FCSB

  • 28 meciuri 
  • 57% victorii 
  • 21,5% remize 
  • 21,5% înfrângeri

Dacă Vintilă va fi antrenor la Steaua și în sezonul viitor? Depinde câte sărbători mai sunt până atunci și de câte ori mai are posibilitatea să facă plecăciunile pe care toți cei care stau pe lângă Becali sunt nevoiți să le facă

Cornel Dinu, la Telekom Sport

VIDEO Bogdan Vintilă, mesaj pentru tinerii din lot: „Să-și vadă de treabă! N-au făcut mare lucru”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Bogdan Vintilă nu-l iartă pe Bogdan Planic: „Dacă va reveni, nu va mai face antrenamente cu noi”

Nu s-a putut abține! Postarea lui MM Stoica, după ce Dinamo a ajuns ultima în Liga 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
ovina020
ovina020  •  30 Iunie 2020, 00:48

Se desfiinteaza clona anul asta 100 %

189254898748309
Claude SH  •  29 Iunie 2020, 18:24

Hopaaa! S-a schimbat ciobanul! Mai are importanta cuvântul lui? Când spune ceva, îngheață apele de mincinos ce e!

116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  29 Iunie 2020, 17:04

Ventilă ăsta și când stă pe scaun stă în poziție de drepți în fața *** ! Acum aștept să văd când îl anunță domnul Crăițoiu pe Dumitru ăla ca fiind noul Brânzema ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează