FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Detalii INCREDIBILE despre focarul de la FCSB: două cazuri de COVID ascunse! Discuții cu UEFA încă de joi: „Pe cine am putea să avem pe bancă?"

Antrenorul Toni Petrea are COVID-19 +29   FOTO
Antrenorul Toni Petrea are COVID-19

Articol de , , , - Publicat marti, 15 septembrie 2020 18:35 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 21:13

FCSB a anunțat că i s-a îmbolnăvit aproape tot staff-ul. Surse din UEFA susțin că ei apelaseră de joi seară instituția, cu întrebarea „cum să procedăm dacă ni se îmbolnăvește un antrenor?”. Sâmbătă, la două zile după ce se interesau despre înlocuirea tehnicienilor infectați, au avut meci la Voluntari și n-a lipsit nimeni.

  • Fundașul central Andrei Miron, Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager) au fost confirmați cu Covid-19;
  • Backa Topola - FCSB (turul doi preliminar Europa League) este programat joi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Look Plus

FCSB înregistrează un focar de COVID-19, cu trei zile înaintea partidei cu Bacika Topola, din Serbia, din turul al doilea preliminar Europa League. Un singur fotbalist e infectat, fundașul central Andrei Miron. Plus cinci membri ai staff-ului, printre care sunt și antrenorul principal Anton Petrea, și preparatorul fizic Thomas Neubert.

Ei nu vor face deplasarea în Serbia pentru meciul de joi, însă jocul cu Topola nu e afectat în alt fel, disputa va avea loc așa cum a fost programată. Există un alt element interesant legat de focarul din clubul lui Becali: echipa fusese afectată de coronavirus încă dinaintea partidei cu Voluntari!

„Pe cine am putea să avem pe bancă?"

Conducerea FCSB-ului a chestionat UEFA încă de joi seară: „Care sunt regulile privind înlocuirea antrenorilor afectați de Covid? Protocolul e clar atunci când se referă la jucători, însă la staff nu e foarte limpede cum ar trebui să procedăm". Întrebarea aceasta a fost trimisă cu cinci zile înainte ca roș-albaștrii să anunțe că li s-au îmbolnăvit antrenorii de coronavirus! De ce s-au simțit datori să se intereseze tocmai acum?

Joi mai descoperiseră doi!

Fotbaliștii și oficialii au fost testați marți. Joi au venit rezultatele. Doi oameni din staff fuseseră depistați pozitiv! Direcția de Sănătate Publică a considerat că nu era nicio problemă, antrenamentele și meciul cu FC Voluntari puteau avea loc așa cum erau programate. Liga Profesionistă de Fotbal a fost înștiințată și a fost de acord cu disputarea partidei. Clubul i-ar fi scos din delegația deplasată în Ilfov pe cei doi îmbolnăviți.

FCSB n-a mai efectuat vreun alt test de marți până sâmbătă, când a fost meciul. Următoarea verificare, comandată de UEFA, a descoperit încă șase cazuri, printre care și un jucător. Erau și ei îmbolnăviți încă de sâmbătă, când avusese loc etapa din campionat? Unul dintre cazurile de joi a fost al lui Ovidiu Kurti, un fizioterapeut specialist în recuperarea după accidentări, deci n-ar fi fost nevoie de el neapărat în Serbia. Și nici n-ar fi fost cazul ca FCSB să întrebe UEFA „care sunt regulile pentru înlocuirea antrenorilor infectați?". 

Comunicatul FCSB:

FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către SYNLAB România, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive. Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și despre mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (antrenor principal), Thomas Neubert (preparator fizic), Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video) și Marius Ianuli (team manager). Aceștia au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome!

Pentru campionat îi testează Gigi Becali

Protocolul valabil în Liga 1 i-a obligat pe roș-albaștri să efectueze teste pe 13 august. Au mai urmat datele pentru testare: 25 august, 8 septembrie și 14 septembrie. Pe 25 august și pe 14 septembrie au fost verificați la Synlab, clinica pe care a indicat-o UEFA. În datele celelalte, testele au fost efectuate în clinica medicală a lui Gigi Becali. Echipa a fost, așadar, testată marți, iar joi a întrebat UEFA cum ar trebui să procedeze cu antrenorii bolnavi de coronavirus. După care a jucat sâmbătă la Voluntari și a pierdut cu 1-2. Miron, jucătorul infectat, s-a aflat pe teren, iar membrii staff-ului anunțați abia ieri ca îmbolnăviți au fost și ei la meci, pe bancă. 

UEFA confirmă discuțiile

A jucat FCSB meciul din campionat deși știa că avea cazuri de COVID? Surse din UEFA confirmă neoficial corespondența cu clubul: „Ne-au contactat ca să le explicăm pe cine ar putea să aibă pe bancă în cazul îmbolnăvirii unui antrenor sau a mai multora. Le-am răspuns că nu există nicio condiție specială legată de licențele antrenorilor care-i înlocuiesc pe cei îmbolnăviți". Becali poate, așadar, să folosească antrenori de juniori pentru partida din Europa League. 

Azi au anunțat, joi au ascuns totul

FCSB a transmis azi printr-un comunicat rezultatele testelor COVID efectuate înaintea meciului cu Bacika Topola. Când s-au îmbolnăvit doi oameni din staff, descoperiți joi, clubul nu a mai comunicat nimic. De ce i-a convenit să păstreze secretul? Așa a putut să joace partida cu FC Voluntari fără să mai existe controverse, fără să se mai întrebe careva dacă nu cumva erau mai mulți pozitivi. Nemaitestându-se, a înlăturat riscul de a-i mai descoperi și pe alții cu coronavirus, cazuri care ar fi condus la carantinare și la absența de la antrenament a bolnavilor. DSP și LPF nu au comentat nici ele nimic în public. Justin Ștefan, secretarul general din Ligă, e finul lui Valeriu Argăseală, președintele de la FCSB. 

VIDEO Match preview: totul despre meciul FCSB - FC Argeș

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB a stabilit cine va conduce formația cu Backa Topola: „Capătă derogare de la UEFA” » Echipa a plecat azi spre Serbia

FCSB, într-un pericol imens! Aflate în posturi similare, două echipe au pierdut la „masa verde”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (202)
189254898748309
Claude SH  •  16 Septembrie 2020, 07:20

Dacă nu jucau în Europa League, ei mințeau tot campionatul ca nu au infectați. Masluiau probele cum voiau ei. Eu cred ca se impune un control din partea ministerului sănătății, poate chiar retragerea licenței privind testarea în clinica privata a lui Gigi.

1258802267479225
Marian Ghergus  •  16 Septembrie 2020, 06:45

Avand sprijinul unei parti media corupte, puscariasul becali a creat la fcsb un grup infractional organizat! Pentru acest grup infractional organizat legea si regulamentele sunt sarite sau ocolite ....!

parpalache
parpalache  •  16 Septembrie 2020, 06:28
Postat de tandd pe 16 Septembrie 2020, 00:06

cred ca in meciul cu voluntari a lipsit cel mai mult petre,cred ca era singurul care se putea bate cu fundasi acolo,asta prin absurd daca se hotarasc coman si man sa gandeasca totusi ca fotbalul e un joc de echipa nu individual

Si penalty-ul din program a lipsit!Daca nu intri in careu-ca se agatau aia de la Voluntari de ei, ca scaiul de oaie-nici nenea arbitrul nu poa sa arate punctul de la unspe metri!

Vezi toate comentariile (202)
Comentează