FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Revenire blocată! MM Stoica nu mai are loc de „Rasputin” Alexandru Tudor! El e noul favorit al lui Gigi Becali

Articol de , , - Publicat vineri, 08 noiembrie 2019 09:00

Revenirea lui Mihai Stoica (54 de ani) a părut o formalitate din momentul în care a dispărut din club Narcis Răducan, doar că mai există o piedică importantă: fostul manager nu poate colabora cu Alexandru Tudor (48 de ani) favoritul lui Becali.

Nu e tocmai clar că Mihai Stoica se va întoarce la FCSB pe postul pe care l-a ocupat în trecut, acela de director sportiv. Motivul nu ține de competența sau de activitatea propriu-zisă a lui MM. El nu se încadrează în atmosfera religioasă din club, aceasta e piedica din cauza căreia Stoica nu l-a înlocuit deja pe Narcis Răducan, managerul pe care Becali l-a demis la începutul săptămânii. 

N-a putut să controleze misticismul 

Spre finalul mandatului trecut al lui MM, el a fost coleg pentru o scurtă vreme cu Alexandru Tudor și nu a reușit să colaboreze cu fostul arbitru devenit un fel de „călugăr neoficial”. Managerul nu era de acord cu amestecul de fotbal și ritualuri religioase pe care l-a instituit Tudor la FCSB.  

De când a plecat Stoica, s-a întețit împletirea sportului cu religia în cantonamentul din Berceni. Becali și fostul arbitru ajuns mâna dreaptă a patronului construiesc o biserică în incinta bazei de pregătire, Tudor și Vintilă ard tămâie în cantonament. MM încercase și până să plece să-l convingă pe Gigi că nu are rost implicarea ortodoxiei în staff și în programul de pregătire a echipei. Nu a avut succes în demersul acesta, fiindcă patronul a devenit mai apropiat de Tudor decât de oricare membru al staff-ului, în niciun caz nu ar renunța la colaborarea cu el. 

Sandu e „ochiul patronului” în cantonament, adică îi raportează lui Gigi tot ce se întâmplă în Berceni. Când a fost angajat nu primise un rol clar. Între timp, el a ajuns să participe și la ședințele staff-ului tehnic, întâlniri în care antrenorii, preparatorul fizic și medicul discută despre starea echipei și planifică programul antrenamentelor. 

Pentru o vreme, a dispărut la Athos 

Becali nu l-a avut la îndemână pe Tudor în perioada aceasta întrucât fostul arbitru s-a aflat la Muntele Athos, într-o călătorie religioasă. Gigi s-a enervat când a observat că pe toate posturile TV de sport era criticat arbitrul Feșnic, care acordase lovitura de pedeapsă din care echipa lui o egalase pe Sepsi. Patronul FCSB l-a sunat pe Cristi Balaj și a încercat să-l convingă că a fost penalty acordat corect. Balaj, expert Telekom Sport pe probleme de arbitraj, i-a explicat de ce fusese fault pentru Sepsi, nu penalty pentru FCSB la duelul dintre Florin Tănase și Velev. 

„Dar de ce nu-l consultați pe Tudor? Că-l aveți acolo!”, i s-a adresat Cristi. „Nu e aici, a plecat la Muntele Athos”, i-a răspuns Becali. La revenirea din Sfântul Munte, Sandu își va relua rolurile de la FCSB, de partener al patronului pentru discuții pe teme religioase și director sportiv. 

Mihai Stoica rămâne, deocamdată, consilier al lui Becali, în afara organigramei. Gigi îl consideră în continuare un amic și-l respectă pentru cultura fotbalistică, de aceea îl consultă, însă nu e dispus să-l sacrifice pe Tudor ca să reia colaborarea oficială cu MM.  

„MM e prietenul meu, dar plecarea lui Narcis Răducan nu înseamnă că se întoarce el. Nici nu mai am nevoie de director sportiv, nu mai angajez pe nimeni” 
Gigi Becali, patron FCSB 

„Destul! N-a fost vina mea!” 

Mihai Stoica a simțit că trebuia să se apere de comentariile care-l creditau pe Narcis Răducan cu progresul pe care l-a înregistrat echipa cu el în conducere, de pe ultimul loc până pe o poziție de play-off.  

„E destul! Echipa a ajuns pe ultimul loc în urma înfrângerilor cu Voluntari, cu Iași și cu Mediaș. Eu nu mai eram prin preajmă la niciunul dintre aceste eșecuri! N-am nicio legătură cu ce se întâmplă zilele astea, sunt ocupat cu probleme mult mai importante pentru mine și pentru familia mea”, a scris MM pe Facebook.  

El criticase și în trecut strategia pe care a ales-o Becali pentru acele jocuri pe care le-a pierdut, utilizarea unei echipe secunde în campionat pentru a-i păstra pe titulari proaspeți la partidele din preliminariile Europa League. Calculul n-a produs nimic bun, echipa a fost eliminată din Europa și ajunsese la un moment dat pe ultimul loc în Liga 1. 

Citește și: 

Scandal între Becali și Valeriu Iftime! Gigi nu-l lasă pe Mihai Roman să joace: „A uitat când se ruga de mine! Bine măcar că n-am picat în capcană”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
522906687858661
Nicolae Dumitru  •  08 Noiembrie 2019, 15:57

Dar cine este acest *** mm? A fost fotbalist, antrenor, etc în fotbal în afară de mare profitor pe lângă Gigi, un mare afon în fotbal, dar cu bani ? *** Cu mm în frunte , fcsb în b ajunge. Păcat că gigi nu se trezește. Precizez că nu sunt fcsb-ist, dar păcat de STEAUA.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zizu
zizu  •  08 Noiembrie 2019, 13:48

Mm a rămas fără bani! *** Mă mir cum de nu a apărut încă prin studiouri,ca maaaare specialist!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

c1doblo
c1doblo  •  08 Noiembrie 2019, 11:54

Fara huligani macar in schema de conducere a clubului,daca pe stadion nu se poate.mm mai stai in vacanta ca pt noi este bine sa te stim departe. Pacat de Narcis Raducan.Pierdere mare,nea Jiji!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează