FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

După COVID, au intrat direct în top! Concluzii total surprinzătoare la FCSB, după victoria cu FC Argeș

foto: Cristi Preda/GSP +19   FOTO
foto: Cristi Preda/GSP

Articol de , - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 08:04 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 10:07

Monitorizarea firmei InStat pentru meciul FCSB - FC Argeș, 2-1, conține concluzii surprinzătoare: mai mult de jumătate dintre cei mai buni 7 jucători ai vicecampioanei fuseseră infectați cu virusul Sars Cov-2, în vreme ce cei mai slabi 5 n-au fost pozitivi și s-au antrenat în fiecare zi a săptămânii trecute.

Cu aproape jumătate din lotul de 20 de jucători, care a fost pe foaia partidei cu FC Argeș, ieșiți din izolare cu doar câteva zile înainte de disputa cu trupa din Trivale, FCSB a reușit să ia toate punctele. Victorie 2-1, după ce oaspeții au condus pe tabelă, însă Edi Iordănescu a argumentat chinul arătat de echipa sa: „Era normal să nu avem ritm de joc având în vedere prin ce am trecut".

O formație lovită din plin de cazurile pozitive și care a suferit fiindcă nu s-a putut pregăti normal a oferit însă cifre surprinzătoare în urma monitorizării realizate de firma InStat. 

Printre oamenii de bază, care s-au evidențiat în succesul de la Buzău, s-au aflat mai ales jucătorii care au revenit înainte de meci după infecția cu Covid și cei care n-au avut, teoretic, posibilitatea să se antreneze. Teoretic fiindcă ei au fost în izolare la baza din Berceni, una cu circuit închis, în care nimeni nu are acces, și există suspiciuni că acești jucători ar fi putut beneficia de condiții în care să se pregătească, măcar și individual, dacă nu în grup.

4 dintre cei mai buni 7 au jucat imediat după ce au ieșit din izolare

JucătorIndex InStatA avut / N-a avut Covid
1. V. Crețu306DA
2. Vinicius 267NU
3. Fl. Tănase266NU
4. I. Cristea264DA
5. V. Gheorghe255DA
6. Haruț 240NU
7. Oct. Popescu230DA

Concluzia e clară: mai mult de jumătate dintre cei mai buni 7 fotbaliști pe care Edi Iordănescu i-a avut pe teren au provenit din rândul celor care, pe hârtie, trebuiau să fie vulnerabili din toate punctele de vedere: fizic, ca agresivitate, determinare.

De fapt, cel mai bun a fost, de departe, unul dintre cei care au fost pozitivi. Crețu a jucat în ultima jumătate de oră și a avut cifre remarcabile. A fost singurul fotbalist de pe teren care a terminat cu un Index ce a depășit 300. Următorii în top au avut cu aproape 15% sub nivelul său. Chiar și Tănase, care a prins podiumul evidențiaților, a avut probleme la gleznă și nu s-a putut pregăti normal câteva zile.

29%a fost procentul duelurilor câștigate de Olaru, fotbalist care n-a avut Covid în această perioadă

73%a fost procentul duelurilor în care s-a impus Vali Crețu, fotbalist care a revenit după ce a fost pozitiv

65%a fost procentul duelurilor pe care Oaidă le-a câștigat, el fiind absent două săptămâni fiindcă a avut Covid-19

În schimb, cei care au avut cel mai redus randament au fost fix cei care n-au avut nicio piedică în a se antrena zi de zi. În frunte cu Keșeru, Budescu și Olaru, cei din grupul ultimilor 5 n-au fost nevoiți să stea în izolare, cel puțin în săptămâna premergătoare jocului.

Doar Budescu a stat câteva zile izolat, din cauza faptului că avea simptome de Covid, dar a ieșit negativ la mai multe teste și el era apt inclusiv pentru meciul cu Farul, care trebuia să se joace acum două duminici.

Toți cei mai slabi 5 n-au avut Covid

JucătorIndex InStat
Olaru222
A. Vlad219
Budescu203
I. Stoica199
Keșeru181

6baloane interceptate a avut Vinicius, care a jucat tot meciul cu FC Argeș, dar care n-a fost pozitiv înainte

12baloane interceptate a reușit Iulian Cristea, care a bifat și el tot meciul, dar după ce a stat izolat fiindcă a fost testat pozitiv

Eu ieri am intrat la antrenament cu echipa. Chiar vorbeam, că făceam 3 sprinturi și mă sufocam. E complicat să lipsesc două săptămâni de lângă echipă
- Valentin Gheorghe, imediat după meci 

Abia azi mi-am văzut colegii, după o pauză de două săptămâni
- Octavian Popescu, imediat după meci

0șuturi la poartă a tras Budescu în cele 60 de minute în care a jucat, el a fost izolat până acum 8 zile, fiind suspect că ar avea Covid, dar a fost mereu negativ

3șuturi la poartă a tras Vali Gheorghe, care a jucat 30 de minute, dar care a ieșit din izolare în preziua partidei cu FC Argeș

VIDEO Edward Iordănescu, despre posibilitatea de a juca în Ghencea: „Aștept un răspuns clar”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Cristi Balaj surprinde: „Am făcut lobby ca FCSB să joace în Ghencea”

FCSB, refuzată din nou! Gigi Becali dezvăluie: „Am făcut cerere să joc în Ghencea. Mie nu-mi dau voie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
laur_gr
laur_gr  •  02 Noiembrie 2021, 20:44

Daca esti asimptomatic, nu esti afectat de virus.

853246084756615
Marcel Popa  •  02 Noiembrie 2021, 11:55

Topul rușinii poate.Astia nu mai bat pe nimeni în Europa.Liga mămăligă, este cea mai slaba liga .

radumatei
radumatei  •  02 Noiembrie 2021, 10:28

Există două categorii de jurnaliști sportivi pe lumea asta: ăia care știu cu ce se mănâncă Instatu și ăia care nu. Părerea mea e că d-nii Crăițoiu și Udrea fac parte din a doua categorie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează