FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali face economie » Cum a reușit FCSB să facă rost de bani pentru salariile vedetelor Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 07:53 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 08:13

Față de lotul cu care termina anul 2021, FCSB i-a îndepărtat pe Budescu, Vincius, Keșeru și Straton, cu o medie de vârstă de peste 34 de ani, și a realizat o economie de peste 73.000 de euro lunar, cu care acoperă salariile cvartetului de forță din ofensivă: Tănase, Olaru, Octavian Popescu, Coman.

Straton a plecat de la FCSB și a semnat cu FC Argeș. Portarul adus de la Dinamo acum 2 ani se înscrie în filosofia impusă de Gigi Becali pe parcursul sezonului și la finalul lui: renunțarea la jucătorii trecuți bine de 30 de ani și la cei care au contracte mari.

Straton va împlini în octombrie 33 de ani și câștiga un salariu foarte mare ținând cont de statutul din lotul lui Petrea, era al 3-lea portar și avea 100.000 de euro anual. 

Alături de Straton, în strategia lui Becali au intrat și Budescu, Keșeru și Vinicius, care nu se vor mai regăsi și la startul viitorului sezon. Iar economia la bugetul de salarii e una extrem de important.  De aproape 900.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă circa 15% din totalul bugetului de salarii pe care l-a desfășurat pe tot anul 2021.

Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție
Dinamo în Liga 2
Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție

Cine a plecat de la FCSB

NUMEVÂRSTASALARIUL LUNAR (euro)
Budescu33 ani25.000
Keșeru3525.000
Vinicius3715.000
Straton328.500

Cu banii pe care îi primeau cei 4 care nu vor mai evolua în roș-albastru, FCSB poate acoperi contractele celor 4 jucători de forță din ofensivă, de fapt, fotbaliștii de pe urma cărora Becali speră să obțină sume mari și foarte mari în viitor. E vorba despre Tănase, Coman, Olaru și Tavi Popescu.

Cine sunt vedetele din noul lot de la FCSB

NUMEVÂRSTASALARIUL LUNAR (euro)
Fl. Tănase2730.000
Fl. Coman2420.000
Olaru2415.000
Oct. Popescu193.000

Media de vârstă a celor 4 la care s-a renunțat e de peste 34 de ani, în vreme ce media celor 4 pe care se va pune baza în noul sezon e de sub 24 de ani. De fapt, lotul FCSB-ului va fi unul foarte tânăr.

Va exista un singur fotbalist trecut de 31 de ani: Valentin Crețu (33). În afara acestuia, vor mai fi doar doi care au împlinit 30 de ani: Radunovici și Florin Achim. 

Următorul plecat de la FCSB se apropie de 30 de ani

Gigi Becali a anunțat că se va despărți și de Miron, însă doar dacă acesta își va găsi o altă formație, altfel, va continua la FCSB până la expirarea contractului, la finalul lui 2022. Miron a împlinit sâmbătă 28 de ani și are un salariu de 12.500 de euro. Chiar dacă va mai sta o jumătate de an, el nu va mai evolua în viitorul campionat. Becali l-a găsit principalul vinovat de ratarea titlului, după eroarea de la golul lui Cristi Costin, din meciul FCSB - Voluntari 2-2

Media de vârstă de la FCSB e de numai 24 de ani

Modul în care se prefigurează formula de bază a FCSB-ului pentru sezonul următor arată că echipa va fi foarte probabil cea mai tânără dintre toate cele 16 din Liga 1. 

Nici măcar Farul, cu jucători precum Larie (35), Mladen (30), Artean (28), Omoh (30), Jefte (28), nu va avea o echipă cu o medie de vârstă sub cea a FCSB-ului. Primul „11" al roș-albaștrilor va avea 24 de ani, cu nu mai puțin de 8 fotbaliști de cel mult 25 de ani. 

Cum va arăta echipa de bază în noul sezon:
 Târnovanu (22 ani) - Ov. Popescu (28), Haruț (23), Nedelcu (25), Radunovic (30) - Olaru (24), Șut (23), Fl. Tănase (27) - Cordea (22), Fl. Coman (24), Oct. Popescu (19)

47 de aniare Toni Petrea, e al 6-lea cel mai tânăr din actuala Liga 1, după Prepeliță (36), Croitoru (41), Mutu (43), Lincar (43) și Poenaru (45)

VIDEO Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB: „Unii dintre colegii mei de la ASA nu au vrut. Au fost alte interese”

Citește și: 

EXCLUSIV FCSB are antrenor pentru sezonul viitor: a bătut palma cu Becali

FCSB, campioana InStat » Concluziile după finalul de sezon: cum arată cel mai bun „11” + Doi roș-albaștri au avut cel mai bun index

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
befree
befree  •  01 Iunie 2022, 19:31

Vaaaaaaiiiiii, cate vedete are clona de pe locul 2. Puzderie de vedete, cochete, cu etichete si fara șosete....

irr78
irr78  •  01 Iunie 2022, 19:19
Postat de emil1986 pe 01 Iunie 2022, 17:16

@irr78 Bombalaule, Steaua e una si aceeasi, cea din liga I. Clona CSA e infiintata in 2017 de nostalgicii bolsevici, asa, cum se pare, esti si tu. Cat priveste ultimii 5 ani, *** de bombalauuuuu :))), baga la capatana, noi am jucat cu Lazio in primavara europeana si chiar i-am invins la Bucuresti. Pentru ca FC Dincu al tau sa ajunga la marile performante ale Stelei/FCSB trebuie sa traiesti cateva vieti. Gata, am teminat. Esti prost de bubui!

Foarte original mai esti..atat esti capabil,sa copiezi??atat te duce capul??ok,esti gigel,ce pretentii sa am..franzela,o tot dai cu Lazio(dai Lazio,dai!!,tot respectul),pai vulturii v au dat 5,in retur,asa ca las o mai moale cu Lazio si primavara..noi cand am jucat in primavara europeana,am facut egal de doua ori cu echipa care urma sa castige competitia..am batut man utd pe old trafford si pe roma,pe olimpico,stadioane pe care tavitza si lemnu'au vizitat cu stadion tour de 15 €/£,au vazut o doar pe play station.bolovane,ti am mai spus..lasa performantele stelei,din 2 motive: 1.voi n aveti nicio chestie de impartit cu steaua..nici macar nu sunteti din aceasi localitate,nici nu va lasa sa calcati in ghencea..aia au culori,traditie,istorie,pe cand voi...:)))))))))))))))) 2. Tot ce a realizat steaua,a fost cu japca,la comanda ceausestilor sau mai recent prin largul concurs al lui tudor,bricheta,mitica dragomir si toti ailalti pe care ciobanul suprem ii alerga cu valiza pe la hoteluri,prin oboare,pe la feleac..deci rezultatele nu reflecta nicio valoare,doar arta negocierii unui negustor de branza..bombalaule,mai incet ca nu e de voi aici.

emil1986
emil1986  •  01 Iunie 2022, 17:16
Postat de irr78 pe 01 Iunie 2022, 13:52

Bombalaule..1.fecesebeu e una,steaua e alta planeta..chiar dai exemplul stelei de dinainte de revoulutie??ce fumezi,franzela?? Pai toata istoria lor e bazata pe japca,titluri adunate pe comanda lui ceausescu 2.ce minciuni visezi?? Ati castigat voi ceva in 7 ani si n am fost noi atenti?? Ati intrat in grupe,ati trecut de primul tur preliminat,ati contribuit cu ceva puncte la zestrea de coeficienti,last 5 years?? Ce minciuni visezi,bombalaule?? 3.crezi ca noi suntem frustrati??!!noi am stabilit recordul de puncte pt echipele romanesti,atst pt ucl-1p pct cat si pt EL-12 pct,suntem campioni 5 ani la rand,8 titluri in 13 ani..ce frustrari visezi,franzela?? Pai voi unde ati fost,bahhh?? Sa nu vii cu steaua din anii'80 ca voi n aveti nicio comuniune ca aia si aia au luat toate titlurile la comanda cizmarului.

@irr78 Bombalaule, Steaua e una si aceeasi, cea din liga I. Clona CSA e infiintata in 2017 de nostalgicii bolsevici, asa, cum se pare, esti si tu. Cat priveste ultimii 5 ani, *** de bombalauuuuu :))), baga la capatana, noi am jucat cu Lazio in primavara europeana si chiar i-am invins la Bucuresti. Pentru ca FC Dincu al tau sa ajunga la marile performante ale Stelei/FCSB trebuie sa traiesti cateva vieti. Gata, am teminat. Esti prost de bubui!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează