FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV S-a pronunțat! Becali a anunțat ce se întâmplă cu Dawa, după evoluția catastrofală cu Farul

Joyskim Dawa, FCSB // sursă foto: Imago Images
Joyskim Dawa, FCSB // sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 22:45 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 23:37

Prestația catastrofală a lui Joyskim Dawa (26 de ani) din FCSB - Farul 2-3 l-a convins și pe Gigi Becali că stoperul adus de la Botoșani nu e de nivelul unei echipe care se bate pentru titlu. Patronul le-a dat undă verde celor din staff-ul tehnic pentru a nu-l mai folosi titular cu orice preț.

Înfrângerea dramatică suferită de FCSB cu Farul, 2-3, e pe cale să producă și ceva pozitiv pentru staff-ul condus de Mihai Pintilii. Și anume, scoaterea din echipă a unui fotbalist de care antrenorii și managerul Mihai Stoica au fost nemulțumiți în mod constant, dar pe care l-a ținut în primul „11” Gigi Becali.

A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”
FCSB
A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”

Gigi Becali s-a convins de Joyskim Dawa: iese din primul „11”!

E vorba despre Joyskim Dawa, care a comis o eroare colosală în final de meci, când a luftat, i-a permis lui Alibec să scape singur spre poartă, după care a fost nevoit să-l faulteze în posură de ultim apărător, fiind eliminat. Rămasă în 10, FCSB n-a rezistat, a încasat două goluri în prelungiri și a pierdut.

S-a pronunțat! Becali a anunțat ce se întâmplă cu Dawa, după evoluția catastrofală cu Farul
Faultul lui Dawa ca ultim apărător

Și Nicolae Dică a vrut să-l scoată din echipă pe Dawa

Modul în care s-a comportat Dawa duminică seara l-a convins până și pe Becali că prezența lui în formula de start nu trebuie să mai fie o chestiune obligatorie. Oricum, în următorul joc, derby-ul cu CFR, de la Cluj, de duminică, camerunezul nu va evolua, pentru că e suspendat. 

Cel mai probabil, el va încasa o singură etapă de suspendare, chiar dacă a încasat direct cartonaș roșu, fiindcă nu a fost vorba despre un fault violent, ci de oprirea unei situații clare de gol.

Chiar și după ce își va ispăși pedeapsa, Dawa va pierde protecția lui Gigi, de care a beneficiat din plin până acum. Inclusiv Nicolae Dică și-a dorit să-l scoată din primul „11”, însă nu a fost lăsat de patron.

Becali a fost cel care în vara trecută a decis, de unul singur, să-l achiziționeze de la Botoșani pe Dawa, impresionat în primul rând de jocul aerian al camerunezului, dar și de golurile pe care le marcase în tricoul formației din Moldova. 

La vremea respectivă, Mihai Stoica s-a opus transferului, chiar a insistat să nu fie adus, însă finanțatorul n-a ținut cont și l-a cumpărat pentru 350.000 de euro.

Cuplul de stoperi cu CFR Cluj va fi Tamm - Cristea

Cel care îi va lua locul lui Dawa e Iulian Cristea, unul dintre cei doi stoperi titulari ai vicecampioanei din sezonul trecut. Atunci a făcut cuplu cu Miron, acum va face cu Tamm. 

Cristea a revenit după o accidentare extrem de gravă, pe care a suferit-o în vara trecută, la echipa națională. A avut ruptură de ligamente încrucișate și a suportat o operație.

Partida în care s-a accidentat a fost Muntenegru - România 2-0, care s-a jucat pe 4 iunie 2022. De atunci, el n-a mai evoluat deloc, însă a fost apt sută la sută încă din decembrie, când a fost rezervă la jocurile de campionat, așa cum s-a întâmplat și acum, în ianuarie.

Cum comentez ce a făcut Dawa? Nu mă puneți să dau într-un singur jucător! E o greșeală personală. Au fost meciuri în care Dawa a jucat foarte bine, acum așa a fost să fie.

- Mihai Pintilii, antrenor FCSB

RMN-ul unui dezastru: al 8-lea meci de L1 în care Joyskim Dawa e repetent

Prestația dezolantă a camerunezului din derby-ul cu Farul, de duminică, nu doar că nu e singulară în acest sezon de Liga 1, dar ea completează o serie de partide distruse de Dawa. 

E pentru a 8-a oară când el primește un calificativ sub nota 5 în Gazeta Sporturilor. Și în jocul tur cu echipa lui Hagi, Dawa a fost personaj negativ, fiind notat cu 4.

MECINOTA GSP DAWA
Rapid - FCSB 2-04
FCSB - FCU Craiova 1-14
Farul - FCSB 3-14
FCSB - Voluntari 1-14
FCSB - UTA 2-14
Sepsi - FCSB 0-13
FCSB - Farul 2-32

Ilie Dumitrescu în vară: „Le dau un sfat tuturor, Dawa” :)

Gigi Becali a luat decizia de a-l achiziționa pe stoperul camerunez fiind influențat și de Ilie Dumitrescu. Expertul DigiSport a spus, în finalul sezonului trecut, că Dawa i se pare un fotbalist de top. 

„Eu le dau un sfat tuturor celor care caută un fundaș central: acest Dawa. Nu știu cât costă, dar să se uite la el”, a spus Ilie, după care l-a și descris: 

„E un jucător puternic, foarte puternic. Face un presing de întâmpinare agresiv. E disciplinat, am auzit numai lucruri bune despre el, are și o tehnică bună pentru postul de fundaș central. S-a remarcat la Botoșani, eu cred că într-un alt context, la o altă echipă, poate să facă mai multe. Are forță, are toate calitățile să facă performanță!”. 

Dumitrescu a fost fotbalist la nivel foarte înalt, a bifat cu Steaua o finală de CCE și un sfert de finală de Cupa Cupelor, iar cu naționala României sferturi de finală la CM 1994. 

În schimb, ca antrenor, deși are în palmares nu mai puțin de 13 formații, inclusiv în străinătate, nume grele precum AEK Atena și PAOK Salonic, nu are nicio performanță mare, doar o calificare în grupele Europa League cu FCSB, în august 2010, după ce a eliminat-o pe Grasshopper, în urma loviturilor de departajare.

28 de goluria încasat FCSB în 23 de etape. Doar 5 echipe din Liga 1 au defensive mai slabe: Chindia (32), UTA (32), FC Argeș (33), FC Botoșani (34) și CS Mioveni (36)

VIDEO: Denis Alibec a „rupt” plasa în FCSB - Farul 

Mai multe știri din Liga 1:

Coincidențe istorice după FC Voluntari - CFR Cluj » Victorii obținute în mod identic

După eșecul cu Farul, Mihai Stoica a numit fotbalistul pe care îl vede în primul „11” la FCSB: „În mod normal ar trebui să fie titular!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  02 Februarie 2023, 00:39
Postat de d.veselu pe 01 Februarie 2023, 23:30

No prob., bro! Sorry for your situation :((. Un leac sigur există. Uite : când te simți trist și nu găsești leacul, poți veni la d.veselu să te-nveselească. Mă găsești pe articolele despre cele 2 Științe, mereu în contre cu mogoșenii. Regards... d.veselu - scut pentru Mititelu :))

Love Brother. Si mai sunt si Oltean. (Macar jumate: "the good half")

d.veselu
d.veselu  •  01 Februarie 2023, 23:30
Postat de BindenDanDat pe 01 Februarie 2023, 21:50

Nu e vina ta. Respect; eu "ti-am" :) dat voturile astea. Nu e vina ta, încă o data spun. Uneori, se întâmpla sa ai o zi proasta, într-o săptămână foarte proasta, dintr-un an si mai prost. La mine e asa de doi ani, din păcate. Si nu exista leac. Deci, uite, am ajuns azi in stituatia in care unul face o gluma inocenta si mie imi plezneste ceva in cap de nervi. Nu e vina ta. Iartă.

No prob., bro! Sorry for your situation :((. Un leac sigur există. Uite : când te simți trist și nu găsești leacul, poți veni la d.veselu să te-nveselească. Mă găsești pe articolele despre cele 2 Științe, mereu în contre cu mogoșenii. Regards... d.veselu - scut pentru Mititelu :))

BindenDanDat
BindenDanDat  •  01 Februarie 2023, 21:50
Postat de d.veselu pe 01 Februarie 2023, 20:00

Job-ul pe care-l ai, locația din care scrii, ora la care postezi ... sunt aspecte care nu mă privesc. Și eu mai postez noaptea, ai văzut că ți-am și răspuns după vreo 10 minute. Chiar nu intenționam să te iau la mișto, ci doar glumeam strict pe comentariile celor care ți-au scris înaintea mea: ăla de-ți zicea că rămâneai filozof și cel care te întreba dacă ești Becali. Altfel, nu făceam niciodată acea analogie, ce treabă aveam eu să-ți scriu ceva legat de Gigi.. pe bune!? Și, da... m-a surprins faptul că ți-au publicat ăștia comment-ul după miezul nopții, când se dă stingerea pe Gsp și nu mai vezi vreo postare nouă până dimineața. E clar că n-ai gustat gluma, poate nici nu ai prins-o... sau poate n-ar fi trebuit s-o fac in the first place.

Nu e vina ta. Respect; eu "ti-am" :) dat voturile astea. Nu e vina ta, încă o data spun. Uneori, se întâmpla sa ai o zi proasta, într-o săptămână foarte proasta, dintr-un an si mai prost. La mine e asa de doi ani, din păcate. Si nu exista leac. Deci, uite, am ajuns azi in stituatia in care unul face o gluma inocenta si mie imi plezneste ceva in cap de nervi. Nu e vina ta. Iartă.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează