FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, gata să încalce regulamentul! Cum forțează FCSB și ce riscă

Mihai Pintilii, în dreapta, alături de MM Stoica, managerul general de la FCSB
Mihai Pintilii, în dreapta, alături de MM Stoica, managerul general de la FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022 17:42 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 17:42

Gigi Becali a încheiat căutarea unui nou tehnician, a stabilit că Mihai Pintilii va conduce în continuare echipa, chiar dacă el nu are nici măcar carnet de antrenor. FCSB va angaja un deținător al licenței Pro, în spatele căruia „Pinti” va fi A1 real.

Oricât ar protesta Școala de Antrenori, cluburile continuă să mizeze pe tehnicieni lipsiți de licența Pro. Becali l-a lăsat pe Pintilii să asigure interimatul după plecarea lui Nicolae Dică și se încăpățânează să-l păstreze pe fostul internațional la conducerea echipei, cu toate riscurile pe care le prevede regulamentul.

Antrenorul șomer a recunoscut oferta de la FCSB: „I-am spus să așteptăm iarna. Cota mea e în creștere”
GSP LIVE
Antrenorul șomer a recunoscut oferta de la FCSB: „I-am spus să așteptăm iarna. Cota mea e în creștere”

Gigi Becali, pregătit să fenteze regulamentele și să-l păstreze la conducere pe Mihai Pintilii

Gigi a povestit la Pro Arena, că va angaja un tehnician deținător al licenței Pro doar ca să bifeze regula aceasta, însă nou-venitul va fi cooptat numai formal, adevăratul șef al staffului tehnic va rămâne Pintilii:

„O să găsim un antrenor care să fie pe bancă, așa cum face toată lumea. Cum au procedat ceilalți până acum, la fel facem și noi. Să fie legea aceeași pentru toți! Acum, când vreau să fac aceeași chestie cu Pintilii, s-au găsit să-l amendeze pe Poenaru, s-au prins după zece ani că n-avea licență Poenaru!”

FCSB riscă o amendă de 10.000 de euro

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a anunțat că instituția a investigat activitatea lui Prepeliță și pe a lui Poenaru. Primul a fost demis recent de la FC Argeș, al doilea a plecat de la UTA. Ambii au condus echipele fără să aibă licența Pro, motiv pentru care îi judecă acum Comisia de Disciplină din Federație.

Cine nu are licența Pro nu poate fi antrenor principal, așa că nu are dreptul să transmită indicații în timpul partidelor. Ce riscă FCSB în cazul în care Pintilii va apărea la marginea terenului? Regulamentul prevede o amendă: 

„Fapta antrenorului care nu a promovat examenul pentru dobândirea licenței UEFA Pro, dar continuă să ocupe funcția de antrenor principal la un club din Liga 1 se sancționează cu o penalitate sportivă de 50.000 de lei”.

N-ai licență Pro, ești la modă în Liga 1

Angajarea unor tehnicieni necalificați a devenit o modă în campionatul românesc. Prepeliță, Poenaru, Croitoru, Mihai Iosif și-au condus echipele fără să fi avut licența Pro.

Prepe, Croitoru și Iosif au antrenat în prima ligă fără aibă măcar licența A, necesară unui secund! Înainte să amenințe că-i sancționează pe trișori, Federația și-a încălcat singură regulile, i-a angajat pe Rădoi și pe Mutu atunci când ei nu erau calificați să lucreze ca „principali”. 

VIDEO Marin Dună îl laudă pe Andrei Cordea: „Avea mari probleme când a venit la Clinceni, dar stătea mereu suplimentar, se antrena mult”

Tot despre FCSB: 

Dragomir a analizat cele 3 ținte de iarnă ale lui Gigi Becali: „Doar el poate juca la Steaua”

Becali a găsit antrenor, dar îl respinge pe criterii religioase: „Te faci din nou ortodox și după aia vii. De iehoviști nu mă ating!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  23 Noiembrie 2022, 22:49

Becali persista in prostie.

ali.bec
ali.bec  •  23 Noiembrie 2022, 22:29

E imposibil fără matrapazlâcuri la zecesebe.

1945sv0509
1945sv0509  •  23 Noiembrie 2022, 22:23

Cu actuala conducere a FRF ciobanasul risca eventual o dojeneala "parinteasca", iar din partea gsp o caruta de laude.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează