FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - FCSB

FCSB. Regres total! Cifrele lui Dennis Man sunt în cădere liberă

Articol de , - Publicat sambata, 29 februarie 2020 12:00

Dennis Man, atacantul lui FCSB, are cifre mai slabe față de aceeași perioadă a sezonului trecut și e la distanță mare față de randamentul din perioada iulie 2017 - februarie 2018.

Atacantul despre care Gigi Becali spune că are cele mai mari șanse să fie vândut pe o sumă mare la vară, Dennis Man, e cel care a început să se devalorizeze. Mai ales din perspectiva randamentului. 

  • Cifrele lui Dennis Man, de pe parcursul actualului sezon, sunt sub cele din sezonul precedent. 
  • Și dramatic scăzute față de ceea ce reușea, în aceeași perioadă, iulie - februarie, în 2017-2018.

Dennis Man fost și accidentat

Prestațiile lui Man din acest an au fost influențate din plin și de accidentarea gravă pe care a suferit-o în vara trecută. El a fost la Campionatul European de tineret, după care n-a beneficiat de pauză, a fost folosit încă din primele meciuri la FCSB și apoi s-a rupt la finalul lunii iulie. 

A absentat aproape două luni, după care s-a ales cu o altă problemă medicală: în meciul cu Irlanda de Nord, la U21, portarul advers i-a provocat o accidentare serioasă: fractură de maxilar.

Man a fost nevoit, practic, să slalomeze printre toate aceste bariere medicale, iar nivelul său de joc a lăsat mult de dorit. În tot sezonul, a bifat doar 25 de apariții în tricoul roș-albastru, cu peste 50% sub ceea ce jucase în urmă cu două sezoane. Atunci a făcut față pe 3 fronturi: cupele europene, unde FCSB a ajuns până în primăvară, Liga 1 și echipa națională de tineret.

Dennis Man e 40% din ce era acum 2 ani

Intervențiile lui pe tabelă au fost foarte puține. A înscris doar 4 goluri în campionat plus încă unul într-un joc de Cupa României. Doar 5 reușite, mai puțin de jumătate față de contribuția lui de acum 2 ani, când sub comanda lui Nicolae Dică marcase nu mai puțin de 12 goluri. Regresul se înscrie în același trend și la echipa națională de tineret, unde Man n-a reușit să marcheze în actuala campanie, lucru care nu i s-a întâmplat în precedenții 2 ani. 

AnMeciuri în L1**Goluri în L1**
2017/20184012
2018/2019359
2019/2020255

* până la finalul lunii februarie
** în toate competițiile, inclusiv pentru echipa națională de tineret

AnMeciuri la România U21*Goluri la România U21
201742
201851
201970

* în intervalul iulie - decembrie

Nu e în top

Man nu doar că n-a ieșit cu nimic în evidență în actualul sezon ca randament, dar sunt alți jucători care au marcat mai multe goluri decât el și care evoluează pe aceeași poziție, cea de atacant dreapta. Spre exemplu, Deian Sorescu, deși va evolua în play-out, a fost mai activ și cu mai multe realizări decât Man.

  • Deac - 7 goluri
  • Sorescu - 6
  • Așkovski - 5
  • Man - 4
    * statistică exclusiv pentru Liga 1 2019-2020
Sorescu Man
23 de aniVârstă21 de ani
24Meciuri16
6Goluri4
7Pase1
13Total5

"Dacă Sorescu va continua să joace așa cum a făcut-o în acest sezon, iar Man nu-și va îmbunătăți randamentul, atunci eu cred că dinamovistul îl va depăși ca nivel"
Basarab Panduru, la Telekom Sport

6 luni a bătut pasul pe loc

Chiar și cotația lui pe transfermarkt confirmă faptul că acest sezon a fost unul deloc reușit pentru cel pe care FCSB l-a achiziționat de la UTA. Man e evaluat în această iarnă la același nivel ca în vara trecută, 5,5 milioane de euro. Man rămâne totuși cel mai valoros fotbalist al vicecampioanei, la egalitate cu el fiind și Florinel Coman, care însă, din vară și până în prezent, a făcut un salt spectaculos, de 2 milioane de euro. 

26 de minutea jucat Man, pe parcursul toamnei, în echipa națională de seniori, bifate în jocul cu Malta, scor 4-0, în care a și marcat un gol

Citește și:

Cum a ratat Ionuț Negoiță toate „perlele” lui Becali! Și-a bătut joc de 3 transferuri ULUITOARE: „Sunt prea mulți bani”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Februarie 2020, 16:05
Postat de valeri.gazzaev.always.here pe 29 Februarie 2020, 10:14

Asa cum stiti, imi place sa vorbesc la subiect. Denis Man, fost mare talent al Utei Arad a ajuns in situatia critica de a involua la clona fara identitate fc fcsb. Greseala carierei a fost sa semneze cu aceasta pseudoformatie destinata esecului si umilintei. Fecesebisti ignoranti pomenesc de continuitate. Poate o continuitate cu intermitente :)))) Sa lamurim publicul general: clona fara certificat de identitate sportiva a fost infiintata in anul 2003. Continuitatea raportata la Steaua Bucuresti poate fi gasita doar de un savant care are impresia ca a reinventat teoria relativitatii a lui Einstein. Poate jack stripperul. In mintea lui o fi reusit :))) Pentru toata lumea normala, exista o singura realitate : fc fcsb nu e Steaua !

Ia, citește colea: https://www.transfermarkt.com/dennis-man/marktwertverlauf/spieler/397486 și după aia vorbește (la subiect :-D ) despre „involuția” „fostului mare talent al Utei”. Și ai grijă la unghie, e cam aproape de jugulară...

liviu.neagoe
liviu.neagoe  •  29 Februarie 2020, 15:38
Postat de legendavisinie pe 29 Februarie 2020, 09:38

Messi al portarilor e cel mai bun jucător fcsbist.

Cainele moare de drum lung... Revenind la subiect, Man a fost cat de cat bun cate vreme a fost pasat de Budescu, dup-aia, liniste...

albalbastru72
albalbastru72  •  29 Februarie 2020, 13:52

Asta e culmea Udreo si Craitoiule,dupa ce v-ati *** din toate oasele sa-l umflati pe Man pina la cer cu tot felul de articole-osana acum,cind vedeti realitatea vi se pare ca n-ar fi ce trebuie.Dar cifrele vostre in materie de randament gazetaresc care sint,ca de Man nu ne intereseaza.Sper sa nu mai vina la nationala decit ca spectator,la fecesebeaua sa joace meci de meci ca tot nu e bun de nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează