FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 2-0

FCSB - SEPSI 2-0 // Controversa etapei, cu Dan Udrea și Remus Răureanu » „Moruţan, victima lipsei raţiunii şi a răbdării” versus „E umflat exagerat, are cotă de desene animate!”

Articol de GSP - Publicat marti, 09 aprilie 2019 12:52

FCSB - SEPSI 2-0. Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, dezbat unul dintre momentele încinse ale etapei: cum a fost schimbat Olimpiu Moruțan la pauza meciului Sepsi, după ce abia fusese introdus 30 de minute.

Există un caz Moruțan? Cine are dreptate? Citește cele două opinii și votează în sondajul de mai jos!

Dan Udrea: "Moruţan, victima lipsei raţiunii şi a răbdării"

Moruţan nu e un caz.

Chiar nu e un capăt de ţară că a fost schimbat la 27 de minute după ce a fost introdus în meciul cu Sepsi. Dacă te dărâmă o astfel de decizie înseamnă că nu eşti pregătit nu doar pentru a fi fotbalist, dar nici să înfrunţi viaţa. Deci Moruţan n-are motive prea mari de văicăreală. Sau o poate face, dar s-ar alinta prea mult şi nu l-ar ajuta la nimic.

Totuşi, altceva surprinde. Chiar şochează. E modul în care alege acest club, FCSB pe numele lui, să se comporte cu jucătorii tineri.

Spulberă orice tipare ale logicii. Caută mereu puşti de valoare, face un efort financiar mare şi foarte mare să-i aducă, după care face tot posibilul să le dea în cap. Neverosimil!

Nu cred că din 100 de antrenori, s-ar fi găsit măcar doi care să-l schimbe la pauză pe Moruţan. Nu cred! Da, a jucat prost, a pierdut mai toate mingile, nu i-a ieşit nici un dribling, nimic. Dar, vorba lui Panduru, "a jucat mai slab decît ceilalţi?". De exemplu, de ce Tănase a continuat să rămînă în teren, iar lui Moruţan i s-a predat o lecţie?

Faceţi un exerciţiu de imaginaţie. Credeţi că Hagi ar fi procedat la fel ca tripleta Gigi-Luţu-Teja? Eu nu cred!

Gazeta a publicat sîmbăta trecută o comparaţie între traseul lui Răzan Marin şi cel al tripletei Nedelcu-Tănase-Coman. Aceleaşi vîrste, cote, sume de transfer, dar alegeri diferite.

Unul, Belgia, ceilalţi, FCSB. Şi chiar nu e întîmplător ce a urmat. Becali are un mod aparte de a crede că strategia pe care o aplică în cazul lor va produce transferuri de 40-50 de milioane.

Apropo de Hagi, a fost întrebat zilele trecute despre traseul comparativ Răzvan Marin vs Nedelecu-Tănase-Coman. S-a eschivat, dar a oferit, totuşi, o explicaţie: "Cu tinerii trebuie să ai răbdare!".

FCSB şi Becali nu doar că n-au răbdare, dar n-au nici raţiune. Dacă Genoa ar fi procedat la fel ca Gigi, azi, Andrei Radu n-ar mai unul dintre remarcaţii din Serie A, ci s-ar fi transformat într-un anonim în campionatul Primavera.

Fiindcă de greşit a greşit mai grav decît Moruţan, iar punctele pierdute de Genoa pe gafele lui, în meciurile cu Milan şi Bologna, ar putea să coste scump.

Dar acolo, antrenorul şi conducerea au judecat cu calm şi în perspectivă.

Aici, Gigi a luat deciziile între un caviar şi un platou de brînză. Dintr-o lojă unde răbdarea, pe care o invoca Hagi, durează cât o înghiţitură.

morutan

Remus Răureanu: FCSB nu-l devorează pe Olimpiu, doar l-a umflat exagerat

Ce i-a făcut Becali bietului Moruțan! Ați văzut ce i s-a întâmplat copilului? Îi afectează creșterea! L-a trimis pe teren în minutul 18 și l-a schimbat în pauză! Ce să mai înțeleagă un tânăr care e tratat ca salvator și apoi ca rebut în mai puțin de o jumătate de oră?

Ar trebui să înțeleagă. FCSB nu-l devorează pe Olimpiu, FCSB l-a umflat exagerat, ca pe un balon care i s-a spart în față lui Gigi și i s-a lipit de mustăți. Moruțan, la fel ca alte fantezii ale patronului, e un fotbalist ca un film construit numai din efecte speciale. Frumos, dar n-ai ce să comentezi despre jocul actorului.

Becali a cumpărat cu un milion de euro "imaginea Moruțan", atât a costat transferul supraevaluat de la Botoșani.

Moldovenii cereau 800.000 de euro. Gigi a zis: "E puțin! Dau un milion!". Cam așa a descurs negocierea pentru jucătorul de atac cu două goluri în 55 de prezențe în campionatul românesc.

"Cifre", dacă după ele e condusă azi și naționala României! Selecționerul Contra scoate titulari din lot după ce citește datele InStat. În fotbalul serios s-a discutat dintotdeauna și se mai dezbate și azi pe seama unor idei, în Liga 1 și la FRF se lucrează în funcție de numere înșirate pe printuri.

Zona lui Sacchi, 433-ul zemanian, rombul lui Ancelotti cu baza Pirlo, tiki-taka lui Guardiola, pressingul lui Klopp, amestec de organizare și de capacitate de efort la limita credibilului.

Și noua modă din fotbal, imprimanta românească, antrenoratul în care dai print când nu-ți trece prin minte nimic concret de transmis pe teren și în vestiar.

Despre Moruțan era vorba. Becali a plătit pentru el un preț exagerat, i-a inventat o cotă de desene animate, o sută de milioane de euro, și l-a folosit prea des. Pe baza reputației inventate a fost trimis clujeanul să câștige meciul cu Sepsi.

Sigur că erau șanse mai mari să nu contribuie cu nimic, din moment ce el are doar 4 goluri în 79 de meciuri în prima ligă! Iar "cifre"!

Chiar numerele l-au speriat pe șeful FCSB, dar nu alea din InStat, ci contabilitatea l-a scos pe Moruțan după 27 de minute. Locul 1 poate să însemne un premiu de 30 de milioane de euro din Champions League sau măcar 10 milioane din Europa League.

Și rivalul Petrescu nu ține neapărat să dădăcească adolescenți!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
815309251857881
Popa George  •  09 Aprilie 2019, 18:43

2 cronicari,dupa ureche:1 mai urecheat ca altul

rclaudiuv
rclaudiuv  •  09 Aprilie 2019, 16:04

Sincer, ma asteptam ca un "ziarist" sa faca o minima documentare inainte de a scrie un articol! Altfel nu ai cum sa oferi niste exemple fara sa te poti baza pe ceva. Trecand peste frustarile celor doi (indiferent ce se intampla, ei trebuie sa abereze despre FCSB), domnul "ziarist" Udrea vine si ne intreaba cum credem ca ar fi procedat Hagi intr-un asemenea caz. Recunosc, nu sunt un geniu dar pot sa-mi amintesc eveniment ce au avut loc acum 2 (doua) luni... lucru dificil pentru un "ziarist" de calibrul lui Udrea. Ei bine, acum 2 luni, Viitorul a pierdut la Giurgiu (3-0), iar "regele" l-a inlocuit pe Boboc in minutul 75 dupa ce il introdusese la pauza. Explicatia oferita dupa meci: „Era cu mintea în altă parte”. Cu toate astea, exista o diferenta.... - tripleta Gigi-Luţu-Teja a facut o schimbare tactica ce ii era necesara si s-a dovedit ca fiind una castigatoare. - Hagi l-a schimbat pe Boboc la scorul de 3-0 cand echipa evolua cu un om mai putin, iar sansele sa intoarca rezultatul erau nule. Asadar, schimbarea unui jucator de 19 ani in acel moment nu avea nicio justificare logica... decat daca se dorea sa ii ofere o lectie din care sa aiba de invatat... la fel ca in cazul lui Morutan. p.s. Stiu sigur ca mai exista cel putin 2 astfel de schimbari efectuate de Hagi (nu am timp sa le identific acum), dar este greu sa fie vazute de cineva plin de ura!

klauz
klauz  •  09 Aprilie 2019, 14:50

NU mai includeti in discutiile despre prostul Morutan pe Denis Man si F. Tanase, care au calitati, si nici chiar pe Florinel Coman, care inca face fata onorabil, spre deosebire de Morutan care nu are ce cauta in fotbal! De asemenea, lasati la o parte in cazul asta polemica referitoare la FCSB si Becali, discutia e mai importanta, e despre cum se poate ca un pseudojucator sa ajunga la o echipa de prima divizie fara sa stie deloc fotbal, fara sa aiba nici macar calitati fizice, ca e gras si lent, si fara sa fi facut altceva decat gafe!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează