FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 2-1

FCSB - SEPSI 2-1 // VIDEO + FOTO Cronică neiertătoare a lui Dan Udrea: „Ca-n vremurile Cooperativei din arbitraj”

Articol de , - Publicat duminica, 03 noiembrie 2019 21:00

FCSB a trecut de Sepsi, scor 2-1, și urcă pe locul 4 în Liga 1. Oaspeții au predat vicecampioanei o lecţie de fotbal în prima repriză, după care ”centralul” a intervenit brutal în joc: a inventat un penalty pentru gazde şi le-a ajutat să câştige.

Sepsi i-a predat vicecampioanei o lecţie de fotbal în prima repriză, după care ”centralul” a intervenit brutal în joc: a inventat un penalty pentru gazde şi le-a ajutat să câştige.

FCSB e cu echipa standard, joacă acasă, iar adversara n-a mai bătut pe nimeni în Liga 1 de o lună şi jumătate. Acestea trebuie să fi fost şi argumentele caselor de pariuri, care au acordat o cotă infimă pentru un succes al gazdelor, 1,32, nivel demn de echipe precum Bayern Munchen, Real Madrid sau Juventus.  

Sepsi a venit să se ia la trântă cu FCSB 

Fotbalul însă nu este o ştiinţă exactă. Ceea ce e valabil pe hârtie nu e obligatoriu să fie confirmat şi pe gazon. Iar Sepsi se aşază într-un 4-4-1-1, iar atitudinea nu e de echipă mică. Nu refuză jocul, stă sus, face presing, iar construcţia copiază modelul italian, fără multe pase laterale, de cele mai multe ori direct pe vârful Karanovici, un fotbalist extrem de interesant pentru nivelul campionatului nostru. 

La FCSB a jucat doar Coman 

La Sepsi joacă toată echipa, la FCSB o face unul singur, Florinel Coman şi parţial Panţâru. Cei doi creează cea mai mare ocazie a startului de meci, însă Coman ratează o şansă imensă, singur cu portarul în mijlocul careului. Duelul Coman - Kilyen trebuie să fie, teoretic, la aceeaşi scară, ambii sunt jucători care bifează regula. Diferenţa e că unul e fotbalist, celălalt, vorba lui Cornel Dinu, încă se caută. Iar Coman mai ratează o situaţie mare (25). 

Gol de atacant mare 

Şi dacă FCSB n-a marcat, au făcut-o oaspeţii! Prin Karanovici, care a judecat cu mult sânge rece, dar şi cu un simţ al golului fantastic, la o fază la care 80-90% din atacanţii Ligii 1 ar fi ratat. L-a lobat pe Bălgrădean, iar lui Cristea i-a pus în mare pericol coloana vertebrală. Gol care seamănă izbitor cu cel marcat pe "Ion Oblemenco", la un succes istoric al lui Sepsi, 1-0 cu Craiova. 

Golul nu modifică structura meciului. Sepsi e la fel de organizată, de calmă şi acoperă spaţiile atât de bine încât oamenii lui Vintilă aproape că nu reuşesc să lege 3-4 pase. Sepsi face bine şi jocul fără minge, dar şi posesia progresivă. Şi continuă să pună sub presiune defensiva vicecampioanei, din care nu lipseşte niciun nume de bază. 

0 şuturi pe poartăa avut FCSB în primele 45 de minute, Sepsi a tras de două ori cadrat

E 0-1, e pauză şi FCSB pare în mare dificultate. Totuşi, fotbalul nu e o ştiinţă exactă, iar atunci când lipseşte şi VAR-ul, fotbalul poate deveni chiar total inexact. Mai ales când arbitrii decid să intervină şi să vicieze un meci.  

Ca-n vremurile Cooperativei din arbitraj 

Aşa s-a întâmplat şi aseară. "Centralul" Feşnic nu şi-a respectat blazonul de arbitru şi s-a transformat într-un sfeşnic pentru candelele cuplului Becali-Vintilă. A inventat un penalty pentru gazde la o fază la care decizia corectă era fault în atac. O decizie ca în  vremurile Cooperativei din arbitrajul românesc. Gnohere a transformat şi de aici Sepsi s-a prăbuşit. 


Tandemul Coman-Tănase a produs imediat golul 2 şi totul a devenit uşor pentru FCSB. În ciuda unor încercări ale oaspeţilor de a se apropia de poarta lui Bălgrădean şi a câtorva situaţii periculoase, trupa lui Csaba n-a mai fost în stare de nimic. 

FCSB îşi continuă seria rezultatelor pozitive, dar victoria de aseară e viciată. Cele 3 puncte se adaugă în clasament, însă senzaţia de greaţă provocată de arbitraj nu poate fi anulată multă vreme de aici înainte. 

FINAL » FCSB - Sepsi 2-1

3.273 de spectatoriasistă la meciul dintre FCSB și Sepsi

ECHIPELE DE START

FCSB: Bălgrădean - Crețu, Planic, I. Cristea, Panțîru - Oaidă, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Adi Popa, Gnohere, Fl. Coman 
Rezerve: Vlad - Cr. Manea, Nedelcu, Moruțan, Soiledis, Hora, Man 
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Sepsi: Niczuly - Kilyen, Barisic, Bouhenna, Konongo - Andrezly, Velev, Vașvari, Ștefănescu - I. Fulop - Karanovic 
Rezerve: Fejer - Fl. Ștefan, Carnat, Safranko, Edgar Salli, R. Deaconu, Tincu 
Antrenor: Csaba Laszlo

Stadion: „Arena Națională” (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic // A1: Cerei Alexandru; A2: Avram Valentin

Ce a spus Narcis Răducan înaintea meciului 

Cum a prefațat Cornel Sfaițer partida

ULTIMELE 5 ÎNTÂLNIRI DIRECTE

  • Sepsi - FCSB 0-0
  • Sepsi - FCSB 1-5
  • FCSB - Sepsi 2-0
  • Sepsi - FCSB 4-2
  • FCSB - Sepsi 2-0

VEZI ȘI:

DINAMO // Ionuț Negoiță, răspuns pentru Dumitru Dragomir: „Să nu vorbească doar să se afle în treabă” + „Dau acțiunile celui care va veni primul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (518)
1405662022792557
Alin Scarlat  •  04 Noiembrie 2019, 11:40

Cand lua CFR campionate cu arbitrii sau cu ajutorul echipelor adverse nu te-am vazut asa inversunat...nici cand s-a gresit impotriva FCSB-ului. Ce ne demonstreaza asta? Ca fiecare comenteaza subiectiv..in functie de simpatii.

samerpix
samerpix  •  04 Noiembrie 2019, 01:15
Postat de catalynn pe 04 Noiembrie 2019, 00:53

Deci Clubul Sportiv al Armatei Steaua București s-a înființat in 2017 in Ghencea zici!? Nici măcar un fcfcsbist nu poate fi atât de prost sa susțină așa ceva ... Și pana in 2017 ce era și cum se chema clubul din Blv Ghencea 35!? Echipa de Polo de exemplu? Tot in 2017 e înființata!?

Că tot ai pomenit de polo: ești liber să susții echipa justițiarului care s-a prezentat cu slipii in sacoșă la tribunal!:))) Așa lider, așa adepți!:))) Pastreaza ideile puține și fixe pentru tine! Cred că au oprit de mult lumina la tine in "rezerva", așa că...NB!!:)))

hermannstadler
hermannstadler  •  04 Noiembrie 2019, 01:13
Postat de catalynn pe 04 Noiembrie 2019, 00:55

Io nu am spus nimic de sarmale ci tu, numai Lalas bețivul vorbește gura fără el și uita! Chiar nu ești Laslas!? Ai sigur mai muite in comun cu el decât FC fcsb cu CSA Steaua București!

freco bocanco, saraco

Vezi toate comentariile (518)
Comentează