FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CLINCENI 3-2

În numele tatălui » Statistică inedită: Ianis Stoica l-a egalat deja pe tatăl său, după ultimul gol reușit pentru FCSB

Ianis Stoica / foto: Raed Krishan (GSP) +48   FOTO
Ianis Stoica / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 09:35 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 13:15

La doar 18 ani și jumătate, Ianis Stoica e deja pe urmele tatălui său. Puștiul FCSB-ului e pe un uriaș val de încredere și a înscris din nou aseară, în victoria cu Academica Clinceni, 3-2

Cu golul marcat contra Clinceniului, Ianis Stoica a egalat numărul de goluri reușite de Pompiliu, tatăl său, pentru bucureșteni. Fostul fundaș stânga a înscris de 3 ori în 108 partide pentru roș-albaștri, pentru care a evoluat între 2000 și 2004. 

Progresul lui Ianis e remarcabil. Bornele pe care le-a atins, deși încă este foarte mic de vârstă, lasă să se înțeleagă că ar putea, dacă va păstra aceeași frecvență de a urca și de a deveni din ce în ce mai bun, să ajungă un mare atacant al României. Dar care sunt aceste borne deosebite pe care deja le-a bifat?

  1. A debutat la FCSB la o vârstă incredibilă: 14 ani și 10 luni. Se întâmpla în octombrie 2017, la meciul de Cupa României, Sănătatea Cluj - FCSB 1-6, când a reușit să și marcheze
  2. A debutat în Liga 1 foarte, foarte devreme. La doar 16 ani, mai exact în februarie 2019, în meciul Voluntari - Dunărea Călărași 0-0, când îmbrăca tricoul grupării din Călărași
  3. A înscris primul gol în Liga 1 la doar 18 ani și jumătate, în meciul UTA - FCSB 1-1

2025este anul până în care Ianis Stoica va fi eligibil pentru regula U21

Licăre o stea la FCSB! La doar 19 ani, are cifre și performanțe personale peste ale atacanților importanți din istoria echipei!
FCSB
Licăre o stea la FCSB! La doar 19 ani, are cifre și performanțe personale peste ale atacanților importanți din istoria echipei!

Ianis Stoica, omul momentului la FCSB: „Sunt liniștit, nu-mi taie nimeni capul”

Ianis Stoica (18 ani) a marcat din nou pentru roș-albaștri, ajungând la 3 goluri în 7 meciuri pentru vicecampioană în Liga 1.

„Mă simt foarte bine, mă bucur că am reuşit să luăm cele trei puncte, a fost un meci foarte greu. Jucăm foarte bine de când a venit Mister, cred că avem altă faţă, avem altă atitudine şi sperăm să o ţinem tot aşa, să luăm cele trei puncte. În unele jocuri trebuie să suferim, dar până la urmă importante sunt cele trei puncte. 

Nu am nicio emoţie. Înainte de meci dorm foarte liniştit, până la urmă joc fotbal de plăcere, nu îmi taie cineva capul. Joc de plăcere, sunt bucuros când joc fotbal. Îmi place să joc cu presiune. Dacă nu ar fi presiune, nu aş putea să mă motivez”, a declarat Ianis la final.

Ianis Stoica a dat randament la toate naționalele 

Pe lângă performanțele cu echipele de club pe la care a trecut, Ianis Stoica are un palmares deosebit și la loturile naționale, acolo unde a bifat meciuri și goluri indiferent de nivelul de vârstă la care a fost.

În naționala de tineret a debutat chiar în această lună, sub comanda lui Florin Bratu, la amicalul cu Georgia, în care a și înscris singurul gol al „tricolorilor”. El a fost selecționat deși e cu o generație sub categoria de vârstă a actualei reprezentative U21.

NaționalaMeciuriGoluri
România U1632
România U1794
România U18117
România U2111
  • 9 meciuri și 3 goluri în Liga 1
  • 37 de meciuri și 7 goluri în Liga 2
  • 6 meciuri și 3 goluri în Cupa României
  • rezultă un total, la nivelul primelor două eșaloane plus Cupa, de peste 50 de meciuri și 10 goluri
  • a debutat deja și în cupele europene

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din partida FCSB - Academica Clinceni

+44 FOTO
  • foto: Raed Krishan (GSP)

Citește și alte știri despre FCSB:

Edi Iordănescu a anunțat când revin Florin Tănase și Tavi Popescu: „Ar trebui să fie gata atunci” + care e situația lui Florinel Coman

NOTE GSP Ei l-au dezamăgit pe Edi Iordănescu: trei fotbaliști de nota 5 + cine s-a remarcat în FCSB - Clinceni 3-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
anti.anti.cioban
anti.anti.cioban  •  26 Septembrie 2021, 10:39

2000-2004? Insinuați cumva că FCSB ar fi Steaua?? Atunci așa să fie!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează