FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nicolae Dică schimbă placa » Tactica pregătită pentru a redresa FCSB: „Antrenăm asta, în Europa a funcționat”

Nicolae Dică, în stânga // foto: Imago Images
Nicolae Dică, în stânga // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 08:34 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 09:07

Nicolae Dică (42 de ani), antrenorul de la FCSB, plănuiește să utilizeze o altfel de tactică în unele meciuri din Liga 1, acolo unde vicecampioana ocupă un loc umilitor, 14!

De la revenirea lui Nicolae Dică pe banca celor de la FCSB, roș-albaștrii au câștigat un singur meci dintre cele 7 jucate în campionat, 3-2 cu Chindia. În rest, au înregistrat 4 egaluri și două înfrângeri.

Rușii exultă, după meciul internațional disputat azi în ciuda UEFA: „Revenire epică!”
RUSIA
Rușii exultă, după meciul internațional disputat azi în ciuda UEFA: „Revenire epică!”

Pentru un joc mai eficient și rezultate mai bune, Nicolae Dică plănuiește să facă schimbări la nivel tactic, să adopte un stil de joc mai conservator.

Cum vrea Nicolae Dică să o redreseze pe FCSB: „M-am gândit la un joc mai precaut”

M-am gândit la treaba asta, la a fi mai precaut. Antrenăm asta. În Europa așa am făcut și cu West Ham și cu Anderlecht, am stat în zona medie cu atacantul la 30-35 de metri de poarta adversă.

În momentul în care au dus mingea la margine am făcut presing, am încercat să recuperăm mingea acolo, să jucăm imediat în față. De multe ori ne-a reușit treaba asta în Europa, dar în campionat e o diferență”, a spus Dică la Orange Sport.

Totuși, antrenorul de la FCSB este conștient că nu poate aplica această tactică împotriva oricărei oponente:

„Este mai ușor să te aperi cu toată echipa în zona medie sau chiar în propria jumătate, să ai o echipă scurtă, compactă, pentru că astfel jucătorii din defensivă nu mai sunt expuși la duelurile 1 contra 1, spațiile sunt mai mici și este mai greu pentru adversari.

Dar nu putem juca în campionatul României cu Sibiul sau cu Mioveni și să ne apărăm, să jucăm în propria jumătate, apoi pe contraatac. Nu e clubul de așa natură încât să faci asta”.

Nicolae Dică: „Din 5-6 ocazii mari pe meci, marcăm o dată!”

Dică blamează și acuratețea scăzută a jucătorilor de atac pentru rezultatele sub așteptări ale echipei: „Cu Voluntari am avut 8 ocazii clare! La Craiova 4, și am marcat doar un gol, din penalty. Cu Sibiul am avut mai puține ocazii. Trebuie să marchezi! Nu a fost meci să nu ne creăm 5-6 ocazii mari, și înscriem o singură dată”.

FCSB ocupă locul 14 în Liga 1 (din 16), cu doar 8 puncte adunate în 9 etape. Petrolul, echipa de pe locul 6, primul de play-off, are 17 puncte, dar și două meciuri în plus.

Pentru FCSB urmează un meci de campionat cu FC Argeș, pe 2 octombrie.

VIDEO » Dinu Todoran a comentat situația de la FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

Indignat, Panduru i-a cerut explicații în direct lui Dică: „Ce caută la națională?!”

Dumitru Dragomir atacă ultimul ordin dictat de Becali: „Băi fraților, mor doar ai noștri, aici?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  22 Septembrie 2022, 12:27

"nu putem juca în campionatul României cu Sibiul sau cu Mioveni și să ne apărăm, să jucăm în propria jumătate, apoi pe contraatac. Nu e clubul de așa natură încât să faci asta"...Wow :))) Dar cum e clubul? Ce conteaza cum joci cata vreme obtii rezultate? Uneori am impresia ca si Dica si Radoi au avut impreuna un accident grav si s-au lovit in acelasi fel si in acelasi loc la cap... Baietii astia vor ajunge sa antreneze in ligile inferioare in curand, si cred ca nici atunci nu vor intelege ca filosofia lor de joc spectaculos, pe atac, cu orice pret, este una de amator, de jucator de playstation.

Dobermannul
Dobermannul  •  22 Septembrie 2022, 12:03

Cand pe faza de aparare ai in careu doi fundasi la cinci adversari doar norocul te mai salveaza sa nu primesti gol. Iar daca asta se intampla cand conduceai cu 1-0 in ultimul minut de joc este noaptea mintii.

DoreloBossulBossilor1
DoreloBossulBossilor1  •  22 Septembrie 2022, 10:57

demisia . demnitatea ti-o castigi daca-ti dai demisia , domnule Dica. cum poti sa dai astfel de declaratii in conditiile in care in ultima etapa s-au inscris in toata SUPERLIGA , excluzand golurile din Petrolul - Farul si Sepsi - Botosani , doar 11 goluri . Pai antreneaza echipa domnule Dica in primul rand sa nu ia gol , nu vezi ca e bulevard cu 4 benzi pe sens in aparare ... de ce ? Echipa e plina de individualitati dar jocul echipei nu este un joc de echipa colectiv . Mai bine stai la cutie sa nu mananci bataie , sa nu ne batem pt locul de baraj si poate usor usor , o sa reusiti sa castigati si meciuri . la altii s-a putut , ma refer aici la Hermannstadt , petrolul , u cluj , echipe venite din Liga a2a . Rezultatele echipei sunt cartea de vizita a unui antrenor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close