FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 2-0

S-a prăbușit complet » Tavi Popescu n-a fost așa de slab nici când a debutat!

Octavian Popescu va împlini în decembrie 20 de ani / Sursă foto: Imago Images +46   FOTO
Octavian Popescu va împlini în decembrie 20 de ani / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 26 iulie 2022 06:55 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 08:10

Octavian Popescu a fost invizibil în derby-ul cu Rapid, a avut un Index Instat de doar 182, cel mai mic nivel al său în echipamentul roș-albastru, chiar și sub prestația din septembrie 2020, când la doar 17 ani FCSB era obligată să-l introducă din cauza focarului de coronavirus care era atunci la echipă. 

Debutul ratat de sezon nu e singurul lucru care trebuie să o îngrijoreze pe FCSB. Poate mai grav e faptul că Tavi Popescu, fotbalistul pe care spera să-l vândă pe cea mai mare sumă încasată vreodată de un club din România, pare să se fi prăbușit complet

Randamentul său e aproape zero barat în primele 3 jocuri, însă apogeul lipsei de formă a fost atins chiar împotriva Rapidului, în meciul din Giulești. Conform firmei de monitorizare InStat, a fost printre cel mai slabi jucători de pe teren. 

Prima schimbare pe care Nicolae Dică ar face-o în echipa de start a celor de la FCSB: „Așa îi câștigi pe amândoi”
FCSB
Prima schimbare pe care Nicolae Dică ar face-o în echipa de start a celor de la FCSB: „Așa îi câștigi pe amândoi”

Tavi Popescu n-a fost așa slab nici când a debutat!

A avut un Index, media tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist în perioada petrecută pe teren, de numai de 182, ceea ce înseamnă că a jucat slab spre foarte slab. 

De fapt, doar doi jucători au fost sub el dintre toți cei care au evoluat duminică seara în derby.

Această postură e una cu care Tavi Popescu nu s-a întâlnit niciodată de când a început să joace la FCSB. Dimpotrivă, în sezonul trecut, randamentul său a fost atât de bun, încât practic meci de meci reușea să se claseze între primii 3-4 jucători, în echipa lui Becali. 

Foarte, foarte rar, indexul său Instat îl plasa dincolo de top 5 cei mai productivi și mai constanți jucători. De această dată a ajuns pe podiumul celor mai slabi.

Asta nu s-a mai întâmplat nici măcar la primul său meci în echipamentul roș-albastru, care s-a produs fiindcă FCSB se afla în imposibilitatea de a avea un lot complet din cauza focarului de coronavirus de la vremea respectivă. În septembrie 2020, la un meci cu FC Argeș, Popescu intra în minutul 50. Avea doar 17 ani și apărea pentru prima dată într-un meci de seniori. 

Dar s-a descurcat excelent, a produs mult fotbal bun și a terminat cu un Index de 254. Cu aproape 40% peste ceea ce a arătat cu Rapid. La aproape 2 ani distanță și după ce, în acest interval, a jucat de 70 de ori exclusiv în Liga 1.

190 de minutea jucat Octavian Popescu în primele 3 meciuri oficiale din acest sezon, în care n-a marcat și nici n-a oferit vreo pasă de gol

Tavi Popescu, zero șuturi într-o repriză întreagă

Chiar și la echipa națională, unde de asemenea a dezamăgit la acțiunea din iunie, cu jocuri în Liga Națiunilor, n-a fost sub ceea ce a fost în derby. Cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru a trecut mereu de pragul de 190 Index. Modul în care a evoluat cu Rapid chiar surprinde. A fost introdus la pauză, când scorul, 2-0 pentru gazde, o obliga pe FCSB să atace, ceea ce s-a și întâmplat. 

Dar în ciuda faptului că vicecampioana a dominat și a stat mai mult în jumătatea adversă, Octavian Popescu a reușit o contraperformanță de proporții: n-a tras timp de 45 de minute, plus prelungirile, nici un șut. Nici pe poartă, nici măcar către poarta lui Horațiu Moldovan. În play-off-ul din primăvară, a fost pe teren în toate cele 10 etape și într-un singur joc n-a tras către buturile adverse, în rest a avut o medie de aproape 4 șuturi spre poartă.

Cele mai slabe prestații din cariera lui Popescu

DataMeciulIndex Instat
iulie 2022Rapid - FCSB 2-0182
aprilie 2021CFR - FCSB 0-0187
iunie 2022România - Finlanda 1-0191
decembrie 2020FCSB - Sepsi 1-1193
octombrie 2020FCSB - Dinamo 3-2195
iunie 2022Bosnia - România197

Octavian Popescu a fost umilit de Costache

Rapid l-a avut pe Valentin Costache ca atacant stânga, poziția pe care evoluează Octavian Popescu. Duelul indirect al celor doi are o singură concluzie: fostul fotbalist al CFR-ului l-a subordonat total pe puștiul FCSB-ului.

Octavian PopescuParametruValentin Costache
45Minute jucate75
182Index Instat271
0Șuturi la poartă6
0Șuturi pe poartă2
3Driblinguri reușite3
0Index periculozitate0,4

4 milioane de euroe cota la care e evaluat în acest moment Tavi Popescu, de aproape 4 ori mai mult decât Valentin Costache, care e mai în vârstă însă cu 4 ani

VIDEO Cum a caracterizat Dumitru Dragomir jocul lui FCSB în meciul cu Rapid: „Haos total!”

Citește și alte știri despre FCSB:

Nicolae Dică, gata de revenirea la FCSB: „În mare parte ne-am înțeles!” » Când va fi discuția decisivă cu Becali

Dică e ultimul antrenor cu care Gigi a avut succes! 3 mari argumente pentru a deveni noul „principal” al roș-albaștrilor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
Toty67
Toty67  •  26 Iulie 2022, 17:54

Daca nu-i un articol despre Gigi, ii despre Mm Stoica, daca nu-i despre Tănase, este despre Popescu! Gsp, când terminați cu ăștia și să scrieți și despre alte echipe? Ne-am săturat și de voi și de FCSB și de moderatori care nu știu limba română!

joviall
joviall  •  26 Iulie 2022, 17:43

Numai "profesioniști" la GSP. L-ați făcut praf pe Petrea, a urmat Dică, un pic de Popescu și Olaru....

Toty67
Toty67  •  26 Iulie 2022, 17:00

Gsp ceea ce nu înțelegeți voi nici în ruptul capului este că acest jucător nu a fost bun niciodată, doar voi l-ați lăudat aiurea pentru două goluri date din nimereala! Datorită vouă a ajuns și la națională unde s-a crezut deja vedetă și s-a luat de galerie. El săracul crede că valoarea lui este de 20 de milioane de euro. Vai de capul lui, nu merita nici două milioane! Așa ajung toți niște *** pentru chiar cred că au valoare, după laudele celor de la gsp, care nu au experiență!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează