FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Transferul lui Dawa la FCSB se complică din cauza lui CFR Cluj » Cum l-a bulversat campioana pe fundașul de la Botoșani

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 21 iunie 2022 07:49 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 08:03

Gigi Becali l-a cumpărat cu 350.000 € pe Joyskim Dawa (26 de ani), dar deocamdată nu l-a convins și fundașul camerunez de la Botoșani. Africanul ar câștiga mai mult la CFR Cluj, numai că vișiniii nu-i oferă lui Iftime aceeași sumă, ei dau doar 100.000 €.

FCSB are un acord cu FC Botoșani pentru transferul lui Joyskim Dawa, însă afacerea nu este finalizată încă. Jucătorul nu e mulțumit cu oferta pe care i-a transmis-o Becali. El ar primi 11.000 de euro lunar în primul sezon la București, după care salariul ar crește cu o mie de euro în fiecare lună în al doilea an din contract și cu încă o mie de euro în a treia stagiune, ajungând până la 13.000 de euro.

Pretențiile camerunezului au fost cu mult mai mari la startul discuțiilor, el spera să capete un salariu de 20.000 de euro lunar! A mai scăzut cererea între timp și ar fi mulțumit și cu un venit de 15.000 de euro. Cum a ajuns Dawa să ceară atâția bani?

MM Stoica a anunțat în direct primul transfer făcut de FCSB: „A semnat în seara asta, mâine avem conferință de presă”
FCSB
MM Stoica a anunțat în direct primul transfer făcut de FCSB: „A semnat în seara asta, mâine avem conferință de presă”

CFR Cluj l-a bulversat pe Dawa

Înainte ca Valeriu Iftime, președintele de la Botoșani, să accepte propunerea lui Becali, pe african l-a dorit și CFR Cluj. Conducătorii campioanei au apucat să-l înștiințeze pe fundașul central în vârstă de 26 de ani că în Gruia ar încasa 15.000 de euro lunar plus 20.000 de euro, un bonus la semnarea contractului.

Oferta din Ardeal i se păruse îndeajuns de bună fotbalistului, doar că vișiniii nu l-au convins și pe Iftime. Ei erau dispuși să plătească doar 100.000 de euro către clubul din Moldova. Botoșănenii au respins propunerea aceea. 

Jucătorul și agenții lui au susținut, în tratativele pe care le-au purtat până acum cu FCSB, că sunt hotărâți să anuleze transferul și Dawa să continue în nordul țării și în campionatul următor.

O astfel de alegere ar însemna o pagubă financiară semnificativă pentru stoperul camerunez. El primește la Botoșani doar 4.500 de euro lunar și ar rămâne cu același venit în stagiunea viitoare, după ce va fi ratat ocazia de a încasa de aproape trei ori mai mulți bani la FCSB.

Agenții jucătorului și oficialii bucureșteni vor mai avea noi runde de negocieri astăzi sau mâine și mai există șanse ca jucătorul să-și reducă pretențiile și să semneze contractul. Sau să-l dorească Becali atât de mult încât să crească oferta și să-i ofere africanului ceea ce a cerut.

9meciuri are Dawa în naționala Camerunului. Ultima oară a evoluat pentru "leii neîmblânziți" în septembrie 2021, într-o înfrângere cu Coasta de Fildeș, 1-2, în deplasare

Și impresarul lui Dawa vrea bani. Mulți

În afara tratativelor purtate pentru stabilirea salariului, mai există o problemă înainte de semnarea contractului: impresarul jucătorului a cerut un comision de 150.000 de euro! Este exclus ca Becali să-i achite suma aceasta, în condițiile în care Gigi a repetat încontinuu că el nu e de acord să plătească vreun comision către un agent.

„Eu plătesc pentru transfer către un club, deci agentul nu are niciun merit, nu mi-a adus el gratuit un jucător bun. Și atunci, de ce să-i dau vreun ban? Să ia bani de la jucător, că pe el îl reprezintă, nu pe mine!" a fost argumentul pe care l-a oferit patronul FCSB-ului. 

Pentru realizarea afacerii ar fi nevoie ca impresarul să renunțe la comision sau să ajungă la o înțelegere cu Dawa și să obțină niște bani din salariul jucătorului

În urmă cu un an, Dawa câștiga 2.000 € 

Doar un sezon petrecut în România l-a făcut pe Dawa să creadă că poate câștiga bani foarte mulți. El a ajuns la Botoșani în vara anului trecut. Marius Croitoru l-a adus dintr-un mic club leton, Valmiera, în care camerunezul era plătit cu 2.000 de euro lunar. 

Înainte să joace în Letonia, Dawa petrecuse patru sezoane la Mariupol. În Ucraina, africanul nu a fost în nici un moment un titular clar și a adunat doar 38 de partide în campionat în cele patru stagiuni în care s-a aflat sub contract cu Mariupol.

MM Stoica nu-l vrea pe Dawa 

Becali îl dorește pe Dawa în situația aceasta de criză, în care echipa lui a rămas fără fundași centrali. FCSB a realizat contractul cu Andrei Miron, care a semnat cu Hapoel Haifa. Iulian Cristea e accidentat grav și va absenta în următoarele șase luni.

 Gigi l-a ofertat pe Dawa, deși Mihai Stoica s-a opus ori de câte ori a fost pusă problema acestui transfer. MM îl consideră pe camerunez un fundaș insuficient de bun, unul predispus să gafeze grav. 

Pe Dawa, Ilie Dumitrescu i l-a recomandat lui Becali în direct, într-o emisiune de la DigiSport: „Mi se pare un apărător foarte bun inclusiv în faza de atac". „Nu e atât de bun, credeți-mă, că l-am urmărit cu atenție!", a replicat MM la Orange Sport.

VIDEO Florin Motroc, despre transferurile realizate de FCSB: „Sunt jucători de calitate!”

Citește și: 

A „trântit" un meci pentru CFR și acum a semnat cu FCSB » Becali l-a adus pe omul acuzat de propria echipă: „Ne-a mințit, ne-a tot dus cu zăhărelul”

Victor Becali, după ce italienii au anunțat că Torino negociază pentru Tavi Popescu: „Știți pretențiile patronului de la FCSB”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  21 Iunie 2022, 20:04
Postat de vasileroaita pe 21 Iunie 2022, 09:42

Afacerea este clar nefavorabila jucatorului. Dawa stie ca Becali il va da afaca cupa doua luni si de aceea ezita. Cat priveste suma ceruta de agent, se rezolva simplu: agentul va lua banii de la jucator, cum doreste Becali, dar va mari suma data jucatorului cu acei bani! Afacerile Iftime - Becali sunt foarte dubioase...

Tu-ti dai seama cu cine incerci sa conversezi pe gsp? Cu indivizi numiti ***, fc dincu, 19sevilla86 aka fecsebe... Pai astia-s *** incepand de la nume si nu se dezmint in postari. Incepe sa-mi fie dor de iosif.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FC.Dincu
FC.Dincu  •  21 Iunie 2022, 15:30

Comisia de cenzori ghesepe e pilaf! Cenzurează cuvintele bursuc și *** dar nu a observat că de vreo 2 luni de zile stau *** :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FC.Dincu
FC.Dincu  •  21 Iunie 2022, 15:15
Postat de vasileroaita pe 21 Iunie 2022, 09:46

Articolul incepe cu o minciuna: "Gigi Becali l-a cumpărat cu 350.000 € pe Joyskim Dawa"! Nu l-a cumparat. Ca nu e morcov in piata de zarzavat! Jucatorul decide! Dar CFR ar trebui sa nu liciteze pentru jucator. Cu Dawa la FCSB cresc sansele clujenilor pentru un nou titlu de campion!!

Sa spui că ceea ce antrenează Dan *** este fotbal, e ca și cum ai spune că *** e mâncare reciclata

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează