FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Veste proastă după calificare! Ce-i așteaptă pe roș-albaștri la revenirea în România

FCSB trebuie să dispute duminică și etapa de Liga 1, unde e în vigoare același protocol ca la UEFA. +16   FOTO
FCSB trebuie să dispute duminică și etapa de Liga 1, unde e în vigoare același protocol ca la UEFA.

Articol de , - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 09:13 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 14:20

În ciuda faptului că are lotul decimat din cauza coronavirusului și că a evoluat aseară în Serbia, FCSB trebuie să dispute duminică și etapa de Liga 1, unde e în vigoare același protocol ca la UEFA.

FCSB abia strânge de un prim "11" fotbaliști care să nu fie pozitivi la Covid-19, însă nu poate solicita amânarea meciului de campionat, în etapa din weekend, când urmează să o întâlnească pe FC Argeș, duminică seara. 

Conform protocolului medical și de desfășurare a competiției, votat în Comitetul Executiv, o echipă dispută un meci dacă are valizi cel puțin 13 jucători, dintre care obligatoriu un portar. Este același regulament ca în cazul competițiilor UEFA, astfel că FCSB nu se află în acest moment în postura de a amâna jocul cu FC Argeș.

Ce procedură se urmează în Liga 1

În plus, în Liga 1 nu e nevoie de testare cu 72 de ore înainte de fiecare meci, ci o dată la două săptămâni, iar următorul test pe care FCSB e obligată să-l facă e abia la mijlocul săptămânii viitoare, după confruntarea cu Piteștiul. Teoretic, roș-albaștrii nu sunt obligați să se mai testeze, însă o pot face din proprie inițiativă, iar dacă vor ajunge în imposibilitatea de a strânge 13 fotbaliști, atunci meciul va fi amânat. 

Și tot conform noului regulament, meciul poate fi amânat o singură dată, dar nu poate fi programat mai devreme de 7 zile de la data inițială. Iar în cazul în care nu se va putea juca la data la care e reprogramat, atunci echipa din cauza căreia s-a amânat, aici fiind vorba despre FCSB, va pierde la "masa verde" cu 0-3.

Cei pozitivi se retestează abia săptămâna viitoare

Din rândul celor care acum sunt pozitivi e exclus ca FCSB să se poată baza pe vreun fotbalist. Ei au fost declarați infectați în cursul acestei săptămâni, iar normele Institutului Național de Medicină, implicit ale Guvernului, susțin că o persoană pozitivă se retestează prima dată abia la 7 zile distanță și are nevoie de două teste negative consecutive pentru a fi declarată vindecată.

Miron a fost pozitiv la testul de luni, Cristea, Olaru și Tănase la testarea de la Timișoara, de miercuri dimineața, iar ultimii 5, Vlad, Ovidiu Popescu, Vână, Buș și Pandele, la testele de miercuri după-amiază, făcute în Serbia

Se apropie derby-ul cu Dinamo

Liga 1 se va întrerupe din nou după primul weekend din octombrie pentru următoarele 3 meciuri ale echipei naționale: barajul cu Islanda și confruntările cu Norvegia și Austria, din etapa a doua a Ligii Națiunilor. Până atunci, mai sunt de disputat 3 runde. 

În următoarele două, adversarii sunt la îndemână pentru FCSB, nou-promovata FC Argeș și Poli Iași. Niciuna dintre cele două nu a arătat prea bine în startul sezonului. În schimb, pe 4 octombrie, deci peste 16 zile, e programat derby-ul cu Dinamo.

Andone se revoltă și arată cu degetul Liga 

Primele cazuri de coronavirus la FCSB au apărut săptămâna trecută, la testarea pe care echipa a realizat-o pe 8 septembrie. E vorba despre antrenorul cu portarii, Marius Popa, și despre Cătălin Făndel, masor. Deși FCSB a informat și DSP, și LPF, aceasta din urmă n-a dezvăluit cazul public și nici n-a anunțat-o pe Voluntari, adversara FCSB din etapa trecută. Ioan Andone, președintele Voluntariului, s-a arătat contrariat. 

"Pentru mine e un mare semn de întrebare de ce Liga nu ne-a anunțat. De când am făcut testele și până au venit rezultatele am stat cu sufletul la gură, mă tot gândeam cu cine m-am întâlnit de la FCSB la stadion, cu cine am dat mâna, îți faci tot felul de gânduri. Acum, că am ieșit toți negativi, ne-am liniștit, dar tot nu pricep de ce LPF nu a făcut o informare oficială", a declarat Andone la Telekom Sport.

Conferință Mihai Pintilii, după Backa Topola - FCSB 

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din thriller-ul Topola - FCSB

+12 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. EXCLUSIV „Thriller-ul” cu Backa Topola n-a impresionat pe toată lumea: „Stau și mă gândesc ce rău am ajuns. Vai de mama noastră”

BACKA TOPOLA - FCSB 6-6 (4-5 la pen.) NOTE GSP după meciul neverosimil din Serbia: apărare repetentă, vârf stelar + cât a luat Ducan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (79)
parpalache
parpalache  •  18 Septembrie 2020, 20:35
Postat de parpalache pe 18 Septembrie 2020, 12:03

N-au gretzuri in Romania!Testele le vor face cum le-au facut si pana acum-la clinica proprie!Iar de raportat-daca vor raporta-vor raporta cui le-au raportat si pana acum!La prieteni!

!

parpalache
parpalache  •  18 Septembrie 2020, 20:32
Postat de superstardoom pe 18 Septembrie 2020, 13:45

esti prost baiete,daca stelistii din liga 1 aveau covid pana acum toata liga 1 era infectata. daca stelistii din liga 1 aveau covid pana acum erau sanse de sub 1% sa mai faca inca o data covid. te imunizezi daca ai covid,nu mai faci asa rapid inca o data covid. stiu,esti prost de puti,dar nici chiaer asa.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  18 Septembrie 2020, 16:12
Postat de Silvio pe 18 Septembrie 2020, 14:09

Plang frustratii, plang! :)))). Adriann_ 'oracolul', postacul pesedist, a jucat 'la sigur' calificarea sarbilor. S-a mai umplut o data de ridicol! :)))))))). Baba vanga adrianna =)))))))

Prostea, faptul ca fundasul sarbilor s-a cerut afara facand trei faulturi de "portocaliu" in interval de 15-20 de minute, desi arbitrul l-a si avertizat la al doilea dintre ele arata clar ca am avut dreptate, doar ca meciul nu s-a jucat pe teren. FCSB a luat doua boabe de la o echipa in 10 si inca doua de la aceeasi echipa ramasa in 9 iar ambele eliminari au fost absurde, pe faulturi facute complet gratuit. Numai un om nefiresc de prost nu intelege ce s-a intamplat aseara acolo. Sa stii ca nu era nevoie sa semnalizezi, dupa 1,82 la BAC stie toata lumea la ce se poate astepta de la tine :)))

Vezi toate comentariile (79)
Comentează