FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Adrian Mititelu a dezvăluit cine l-a propus la FCU Craiova pe golgeterul din Moldova + „Suntem în tratative avansate cu un vârf din Italia”

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 15:55 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2022 17:44

Adrian Mititelu a plătit 250.000 de euro pentru atacantul nigerian Jibril Ibrahim (19 ani), de la FC Sfântul Gheorghe, și este pe punctul de a mai achiziționa un vârf din Italia.

Adrian Mititelu (54 de ani) caută soluții să acopere postul de atacant, rămas deficitar după ce l-a cedat pe Andrea Compagno (26 de ani) la FCSB, pentru 1,5 milioane de euro, plus 10% dintr-un eventual transfer.

„Vreau să rescriu istoria, sunt șanse mari!” » Arlauskis, obiectiv colosal la revenirea în Liga 1
CS Universitatea
„Vreau să rescriu istoria, sunt șanse mari!” » Arlauskis, obiectiv colosal la revenirea în Liga 1

FCU Craiova a anunțat în weekend transferul golgeterului la zi al campionatului Moldovei. Este vorba despre atacantul nigerian Jibril Ibrahim (19 ani), care a marcat 10 goluri în 31 de meciuri jucate în toate competițiile pentru formația FC Sfântul Gheorghe, din localitatea Suruceni. 

Șase dintre reușite le-a bifat în primele șapte partide stagionale. A punctat o dată și în preliminariile Conference League, în „dubla” pierdută de fosta lui formație contra slovenilor de la Mura, scor general 2-4.

Gruparea din Bănie a făcut publice detaliile tranzacției. A plătit 250.000 de euro, iar jucătorul a semnat pe o perioadă contractuală de 4 ani. FCU trebuie să mai achite moldovenilor 20% din următorul transfer.

Recomandat de Adrian Mititelu jr.

Atacantul african a fost achiziționat la recomandarea lui Adrian Mititelu jr. „Impresarul care l-a adus pe Jibril Ibrahim din Nigeria în Moldova i l-a propus fiului meu, prin aprilie-mai, iar Adiță l-a urmărit atent timp de vreo lună. I-a plăcut. Mi l-a descris ca pe un fotbalist cu un potențial uriaș, tehnic, care lovește bine mingea cu ambele picioare, și cu viteză foarte bună. 

Jibril Ibrahim poate să joace și vârf și al doilea atacant. Nu este același tip de atacant ca și Compagno. Se aseamănă mai mult cu Ionel Ganea sau cu Adrian Ungur”, l-a caracterizat Adrian Mititelu pe tânărul fotbalist nigerian pentru GSP.RO.

Jibril Ibrahim, bun de joc la FCU Craiova în octombrie

Marius Croitoru nu-l poate integra însă prea repede în echipă pe Jibril Ibrahim, din cauza formalităților mai complicate în cazul extracomunitarilor. „Jucătorul se află încă în Moldova. A semnat contractul la Chișinău, în prezența fiului meu. Abia miercuri îi luăm viza. Apoi mai durează două-trei săptămâni până îi obținem autorizația de muncă. Va putea juca, probabil, după pauza pentru meciurile naționalei. Din octombrie”, a explicat patronul lui FCU pentru GSP.RO.

Adrian Mititelu mai vrea să aducă un atacant. „Suntem în tratative avansate pentru un vârf din Italia. Sunt șanse mari să semnăm. Este un jucător bun”. 

Ar fi al cincilea atacant din lot, alături de Gabi Iancu, Claudiu Bălan, George Ganea și Jibril Ibrahim. „Sunt convins că ne calificăm în play-off, dar ne trebuie și o bancă de rezerve bună. Ne mai trebuie 4-5 jucători”, susține patronul FCU.

Calitățile de fotbalist se văd, chiar dacă s-a remarcat în Moldova. Așa se spunea și despre Compagno, că vine din San Marino, de la Tre Fiori, și apoi a confirmat în Liga 1. Eu cred în Jibril, are instinct de marcator.

- Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Jibril Ibrahim, a treia opțiune

Jibril Ibrahim a fost a treia opțiune de atacant pe lista lui Adrian Mititelu. După ce l-a vândut pe Compagno la FCSB, patronul lui FCU a încercat să-l achiziționeze, în primă fază, pe Albion Rahmani (22 de ani), de la KF Ballkani, adversara lui CFR Cluj din grupele Conference League. 

„Cei din Kosovo cereau aproape cât am luat noi pe Compagno, dar n-au mai vrut să-l vândă după ce s-au calificat în grupe", a precizat Adrian Mititelu. Apoi, FCU a negociat pentru sârbul Uros Milovanovici (21 de ani), de la Radnik Surdulica, dar acesta a refuzat Bănia și a semnat cu Sporting Gijon din Segunda Division.

Jibril Ibrahim, ales dintre 6 nigerieni

Jibril Ibrahim a ajuns în Moldova în iulie 2021. Cei de la FC Sfântul Gheorghe l-au adus de la FC Abuja, fără sumă de transfer. „Noi colaborăm cu o academie din Nigeria. Am luat șase jucători în probe și l-am oprit doar pe Jibril. Nu am plătit nimic, decât biletele de avion pentru cei șase”, a explicat pentru GSP Oleg Istrati, directorul sportiv de la FC Sfântul Gheorghe. 

„Ne-a impresionat cu viteza și tehnica. Plus că, el chiar are 19 ani, arată de 19 ani. Știți, se spune că fotbaliștilor din Nigeria li se mai scade vreo 5-7 ani în pașapoarte”, a adăugat oficialul.

Jibril Ibrahim s-a format la AGK Football Academy, după care a semnat primul său contract de jucător profesionist cu TBC Footbal Club Abuja. 

VIDEO Alianță neașteptată între Rotaru și Mititelu: "Sunt singurii care se opun. Domnul Rotaru vrea pay-per-view la nivel de Liga 1” - podcast Profu de Sport #6

Citește și alte articole:

Prunea, înainte de Dinamo - CSA Steaua: „Acest meci nu e un derby. Dinamo trebuia să fie în Liga 1 și să joace cu FCSB” + „Șerdean a nenorocit clubul”
DINAMO - CSA STEAUA
Prunea, înainte de Dinamo - CSA Steaua: „Acest meci nu e un derby. Dinamo trebuia să fie în Liga 1 și să joace cu FCSB” + „Șerdean a nenorocit clubul”
MM Stoica e uluit de un rival din Liga 1: „L-am auzit și m-a șocat!”
FCSB
MM Stoica e uluit de un rival din Liga 1: „L-am auzit și m-a șocat!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
.kuba
.kuba  •  05 Septembrie 2022, 07:16

Forta Stiinta! Niciodata mogosean/bobonete!!!!

Hcm27
Hcm27  •  04 Septembrie 2022, 19:05
Postat de Angelica17 pe 04 Septembrie 2022, 16:46

Bravo,Adriane!Arata-i clonei cum se fac transferurile.Nu "expirati"la 34 de ani cum au adus ei și nu unul,doi,ca unul nu le ajungea!

Bravo,Angelica 17!

FCUCraiova
FCUCraiova  •  04 Septembrie 2022, 18:54

Forza Stiinta, haideti si cu acel atacant si ne mai trebuie un mijlocas de creatie ça Bauza , Jebari de la ciksereda este fenomenal

Vezi toate comentariile (8)
Comentează