FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Primă consistentă promisă de Adrian Mititelu lui Nicolo Napoli pentru calificarea în cupele europene

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2023 19:32 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 20:39

FCU Craiova a învins, vineri, Chindia, scor 1-0, pe teren propriu, și și-a consolidat prima poziție în play-out. Este un pas important făcut de trupa lui Nicolo Napoli (61 de ani) în lupta pentru locurile care duc la barajul pentru Conference League.

Cu trei etape înainte de finalul play-out-ului, FCU s-a distanțat la patru puncte de FC Botoșani și la șapte puncte de FC Voluntari, principalele contracandidate la primul meci de baraj pentru Conference League. Ilfovenii au însă un meci mai puțin, pe care îl vor juca luni, cu U Cluj, în deplasare.

Din informațiile GSP, patronul Adrian Mititelu (55 de ani) i-a promis lui Nicolo Napoli o primă de 15.000 de euro dacă va câștiga play-out-ul și încă 15.000 de euro pentru o eventuală calificare în cupele europene.

U Cluj, Petrolul și Hermannstadt n-au licență pentru Europa!

Pe configurația actuală a play-out-ului, FCU Craiova și Petrolul ar disputa primul baraj pentru ultimul loc european, iar câștigătoarea ar juca ulterior un meci decisiv cu locul 3 în play-off, pentru a decide cine merge în Conference League.

Numai că Petrolul iese din cărți, având în vedere că nu are licența aferentă. La fel se întâmplă și cu următoarea clasată, Hermannstadt, astfel că la baraj ar intra abia locul 4 din play-out, FC Botoșani!

Conform regulamentelor, doar una dintre primele 4 clasate din play-out (până la locul 10 per total) are dreptul de a juca în barajul pentru Conference League.

Ceea ce înseamnă că dacă nici FC Botoșani, nici FC Voluntari n-ar termina play-out-ul în top 4, FCU Craiova ar fi singura cu drept de participare în Europa și ar merge direct în finala barajului, contra unei formații din play-off!

30.000de euro ar fi primit Nicolo Napoli dacă ar fi calificat-o pe FCU Craiova în play-off. Oltenii au avut două șanse, dar le-au ratat pe ambele: 0-1 cu Hermannstadt și 0-4 cu Sepsi

Nicolo Napoli a salvat-o matematic pe FCU Craiova de la retrogradare

Cu victoria împotriva Chindiei, scor 1-0, antrenorul Nicolo Napoli a salvat-o pe FCU Craiova de la retrogradare, dar semnalele din partea conducerii indică spre o despărțire. "Obictivele erau câștigarea Cupei și calificarea în play-off", au transmis șefii FCU.

Conducerea FCU Craiova susține că Napoli nu a avut ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Țintele agreate cu italian ar fi, de fapt, câștigarea Cupei și calificarea în play-off, ambele ratate.

Tehnicianul italian a preluat-o pe FCU Craiova din zona retrogradării. Mititelu era disperat, după dezastrul lăsat de Marius Croitoru. Juveții ajunseseră să navigheze periculos prin subsolul clasamentului, pe locul 14, loc de baraj, cu 16 puncte, la egalitate cu penultima clasată, UTA.

Ce spuneau despre obiectiv conducătorii lui FCU Craiova, după numirea lui Nicolo Napoli

Imediat după numirea lui Nicolo Napoli, directorul general al FCU Craiova, Marcel Pușcaș, a vorbit despre obiectivul italianului revenit pentru al noulea mandat în Bănie și spunea că s-ar mulțumi ca echipa să scape de retrogradare.

"Obiectivul? Am vorbit cu el dimineața. El spune că poate încă spera la play-off. E adevărat, matematic, mai sunt șanse, dar părerea mea e că obiectivul este să nu intrăm în hora aia și să retrogradăm", a declarat oficialul lui FCU Craiova la PRO ARENA.

La rândul său, patronul Adrian Mititelu spunea că Nicolo Napoli este doar o soluție de moment, până la finalul sezonului. 

”Nu e nevoie să-i trasăm obiectiv, știe lotul, poate mai luăm 2-3 jucători în iarnă. Ce putem face? Ce obiectiv să-i pun eu lui când lotul e făcut de mine”, a declarat Adrian Mititelu pentru ProSport.

După despărțirea de Marius Croitoru, Adrian Mititelu a încercat să-l angajeze pe Walter Zenga, dar italianul l-a refuzat.

Citește și alte știri din Superliga:

Victor Angelescu anunță un proiect uriaș la Rapid: „Suntem în discuții. Ar putea veni jucători care ar fi greu de adus în România”

Universitatea Craiova - FCSB, derby în vulcanul de pe „Oblemenco” » Echipele de start + Cote la pariuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  02 Mai 2023, 21:00
Postat de cipri40 pe 30 Aprilie 2023, 20:50

Mititelu zici ca nu are bani.Daca nu are bani cum a scos licenta pentru cupele europene? Mi-ar place sa fie acolo.Pune suflet,patima. Dar este greu la baraj

Are din furăciuni. Intra iar la pârnaie… mi-a zis mie cineva… e pe tobogan.. si a facut in județeana o alta clona… fe ce sb … acum are si steaua

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  02 Mai 2023, 20:58
Postat de george.br pe 30 Aprilie 2023, 23:42

Stai jos ma amaratule! Tu nici nu stii sa numeri o suta de mii, dar sa-i si ai!

Las ca încumeți tu pana la 352(atatia plătitori de abonament are clona fe ce litera u)

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  02 Mai 2023, 20:58
Postat de calinezu pe 01 Mai 2023, 17:18

Nicolo Napoli este cel mai potrivit pt STIINTA!!!Forza ragazzi!!!

Daca e potrivit pentru Stiinta de ce antreneaza clona fe ce si litera u???

Vezi toate comentariile (8)
Comentează